kozan.gr: Αντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, μεταξύ Μαλούτα – Στολτίδη: “Η πρόταση του Δημάρχου για λειτουργία των σχολείων με τηλεδιάσκεψη, λόγω κρύου, ανοίγει επικίνδυνο δρόμο” – “Σε πείραξε που, για 2 μέρες ζήτησα εγώ, λόγω κρύου, να γίνει τηλεδιάσκεψη και κάνεις γαργάρα για τ’ ότι τα σχολεία ήταν κλειστά για 3 μήνες λόγω κορωνοϊού”, του απάντησε o Δήμαρχος Κοζάνης

18 Ιανουαρίου 2021
22:29

 

Aντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, το βράδυ της Δευτέρας 18/1, όταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ν. Στολτίδης, κατά την τοποθέτησή του, άσκησε κριτική στο Δήμαρχο Κοζάνης, Λ. Μαλούτα, λέγοντάς του: “Η πρόταση του Δημάρχου για λειτουργία των σχολείων με τηλεδιάσκεψη, λόγω κρύου, ανοίγει επικίνδυνο δρόμο”, για να του απαντήσει, ο Δήμαρχος Κοζάνης: “Σε πείραξε που, για 2 μέρες, ζήτησα εγώ, λόγω κρύου, να γίνει τηλεδιάσκεψη και κάνεις γαργάρα για τ’ ότι τα σχολεία ήταν κλειστά για 3 μήνες λόγω κορωνοϊού”.

23 σχόλια

  • KKE – δεν θέλω να ζω στην πραγματικότητα… θέλω να αμφισβητώ εσάς που ζείτε στην πραγματικότητα.. εάν μου δώσετε την δυνατότητα να ζήσω στην πραγματικότητα (δες Πάτρα) τουμπεκί ψιλοκομμένο.. Γενικότερα δεν υπάρχει πρόταση υπάρχει μόνο αντίδραση.. σύντροφοι στην σύντομη ζωή μας είστε τελείως μακριά από τις ανάγκες μας και τις πολιτικές μας ανησυχίες…

  • Δημαρχε τα σχολεία ΔΕΝ ήταν κλειστά για 3 μήνες. Εκτός και αν θεωρείς πως οι τόσοι καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα τεμπελιαζουν 3 μήνες τώρα. Σε αυτή την περίπτωση να το πεις ξεκάθαρα. Τώρα όσον αφορά το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία δεν είναι δικό σου θέμα. Είσαι υπεύθυνος για τα σχολικά κτήρια που έχουν τόσες ελλείψεις και όχι για τα μαθήματα.

  • Εκεί που είναι να το παίξει μουτος μιλάει και δίνει λύσεις εκεί που είναι να μιλάει και να διεκδικεί για την περιοχή το παίζει μουτος ο δήμαρχος όλα αναποδα.

  • Μάλλον δεν έχετε μικρά παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο με αυτές τις συνθήκες γι’ αυτό μιλάτε έτσι! Πολύ σωστά έπραξε ο δήμαρχος!

    • Αυτό θα μπορούσε να γίνει και άλλες χρονιές που οι καιρικές συνθήκες είναι ακατάλληλες για να πάμε τα παιδιά σχολείο μα γίνεται τηλεδιάσκεψη ώστε να μη χάνουν τα παιδιά σχολείο …… είμαι υπέρ μα πάνε τα παιδιά σχολείο όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες …. όσο για τον δήμαρχο έχει παραδώσει το δήμο την επόμενη μέρα μετά της εκλογές …..

      • Επειδή μάλλον νομίζεις ότι ζεις σε άλλη χώρα και όχι στην τριτοκοσμική Ελλάδα να σου θυμίσω ότι φέτος για πρώτη φορά αποφάσισαν να βάλουν την τηλεκπαίδευση στο τραπέζι.
        Αν έχεις παιδιά και τα στέλνεις σχολείο και λες αυτό το πράγμα δεν έχω να σχολιάσω.
        Οταν κάθε τρεις και λίγο ανοίγουν τα παράθυρα και τα παιδιά μας κάθονται με δύο μπουφάν γάντια σκούφο μες στην τάξη, χίλιες φορές να κάνουν τηλεκπαίδευση.
        Αλλες χρονιές δεν άνοιγαν τα παράθυρα ενώ τα παιδιά είχαν μάθημα.
        Και για να σε προλάβω την ίδια άποψη μάλλον έχουμε για το Μαλούτα και οι δύο.

  • Για να καταλάβετε τώρα τη μοίρα των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, για το θέμα αυτό, για το οποίο “μαλώνουν” σε ένα δημοτικό συμβούλιο, και καλά κάνουν, η ΔΟΕ δεν πρόκειται να εκφράσει καμία θέση ούτε σε δέκα χρόνια και ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου των δασκάλων, το ανακοίνωσε πρώτος πρώτος μέσα στη χαρά, κάνοντας για άλλη μια φορά τον πίνακα ανακοινώσεων του Υπουργείου, όπως κάνουν πάντα οι συνδικαλιστές μας. Και όταν του χρόνου το Σεπτέμβρη δεν θα υπάρχει καθηγητής σε ένα γυμνάσιο ενός μικρού μακρινού νησιού για να κάνει μάθημα σε δέκα παιδιά, το υπουργείο θα τους πει : δεν υπάρχει κανένα θέμα, θα κάνετε τηλεκπαίδευση.

  • Σωστή η τοποθέτηση του κυρίου Στολτίδη, αν και διαφωνώ με την πολιτική του ιδεολογία. Άστοχη η επίκληση της τηλεκπαίδευσης από το Δήμαρχο, διότι επιδιώκεται να παγιωθεί αυτή η απαράδεκτη πρακτική εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ουδείς από τους υπόλοιπους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας έθεσε θέμα τηλεκπαίδευσης. Στην Φλώρινα κάνει λιγότερο κρύο;

  • Πολύ σωστή η πρόταση του Δημάρχου. Η τηλεμάθηση έπρεπε να υπήρχε πριν από 30-40 χρόνια, τότε όντως οι συνθήκες ήταν πολύ πιο ακραίες και πηγαίναμε στο σχολείο. Τώρα όχι μόνο υπάρχει λύση αλλά και με το παραμικρό κλείνουν τα σχολεία (και δεν εννοώ για τον covid).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.