Ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας και Τομεάρχη Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά για την παροχή ενημέρωσης για την πραγματική κατάσταση των κρουσμάτων COVID-19 στο Δήμο Εορδαίας

28 Ιανουαρίου 2021
11:39

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου το Κίνημα Αλλαγής δια του βουλευτή Αργολίδας και Τομεάρχη Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Πουλά για την παροχή ενημέρωσης για την πραγματική κατάσταση των κρουσμάτων COVID-19 στο Δήμο Εορδαίας.

Ακολουθεί η ερώτηση.

Προς τον Υπουργό Υγείας  κ. Βασίλη Κικίλια

Θέμα: Ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση των κρουσμάτων COVID-19 στο Δήμο Εορδαίας

Τα μέτρα καθολικής απαγόρευσης στο Δήμο Εορδαίας ισχύουν, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, μέχρι 1 Φεβρουαρίου 2021. Σημειώνεται ότι η Εορδαία είχε τεθεί σε αυτό το καθεστώς από τις 19 Δεκεμβρίου 2020. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα με προφανείς συνέπειες στο σύνολο του τοπικού πληθυσμού και βαρύτατες επιπτώσεις στην τοπική αγορά.

Στην Εορδαία σημειώθηκε επίσης η μη καταγραφή κρουσμάτων που υπήρξαν το μήνα Νοέμβριο τα οποία δηλώθηκαν πολλές εβδομάδες αργότερα με άγνωστες μέχρι σήμερα συνέπειες στη διασπορά του ιού. Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, όσο η διερεύνηση της έκτασης των συνεπειών από τη μη καταγραφή απαιτεί ένα ελάχιστο χρόνο άλλο τόσο ο εντοπισμός των υπαιτίων του προβλήματος είναι μια υπόθεση ρουτίνας λίγων ωρών για τη διοίκηση, πόσο μάλλον όταν στην περιοχή υπάρχει μόνιμα εγκατεστημένο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Μέχρι σήμερα ωστόσο 15 ημέρες μετά την εμφάνιση του προβλήματος της ελλιπούς καταγραφής καμία ενέργεια στην κατεύθυνση εξάλειψης του προβλήματος από την πλευρά του Υπουργείου δεν είναι γνωστή.

Επειδή οι συνέπειες από τη μη καταγραφή κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα σοβαρές για τη δημόσια υγεία και στη συνέχεια για την τοπική οικονομία και κοινωνία ευρύτερα

Επειδή η αδράνεια της διοίκησης και ειδικότερα του Υπουργείου δεν αποκλείει την περίπτωση επανάληψης του προβλήματος

Επειδή ο χρόνος που παρήλθε με το υπουργείο να σιωπά κρίνεται ήδη αρκετός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα περί οργανωμένης συγκάλυψης

Επειδή η διαφάνεια και η υπεύθυνη ενημέρωση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της χρηστής διοίκησης και απαίτηση των πολιτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  1. Έχει το Υπουργείο σήμερα εικόνα του πραγματικού αριθμού κρουσμάτων στον Δήμο Εορδαίας και ποια είναι αυτή;
  2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της στρεβλής καταγραφής κρουσμάτων;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

 

Ανδρέας Πουλάς

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.