Τρίτη 2 Φεβρουαρίου: 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης – Kανένα στις Π.Ε. Φλώρινας, Π.Ε. Γρεβενών & Π.Ε. Καστοριάς – 1261 συνολικά στην χώρα

2 Φεβρουαρίου 2021
17:38

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου: 19 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης – Kανένα στις Π.Ε. Φλώρινας, Π.Ε. Γρεβενών & Π.Ε. Καστοριάς – 1261 συνολικά στην χώρα.

Σήμερα ανακοινώνουμε 1261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 158716, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5988 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49885 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

244 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 178 (73.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1131 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5851 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3437 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

29 σχόλια

  • 3,35% η θετικότητα
    Κρουν οι καμπάνες!
    Και πριν βιαστούν κάποιοι να χαρούν, ας συμμαζευτουμε μόνοι μας πρίν μας κλείσουν πάλι

  • Προτεινω να ξανακλεισουν ολα τα μαγαζια εμπορικα και εστιασης.Η κυκλοφορια να επιτρεπεται μονο για 5 ωρες την ημερα για ενα μηνα .Μονο ετσι θα γλιτωσουμε απο τον ιο

    • προτεινω και οι δημοσιοι υπαλληλοι να μπουν στο καθεστως αναστολης και να τη βγαζουν με 534 και να πουν κι ευχαριστω που δεν απολυονται! σ αρεσε ή οχι κουτοπονηρε;

    • Καλά ρε και πότε θα πηγαίνουν σούπερ μάρκετ όσοι δουλεύουν 8ωρο μέσα στις 5 ώρες που προτείνεις εξυπνοπούλι; Σκέφτεστε πριν γράψετε ορισμένοι;; Άντε μαζευτείτε που το παίζετε ειδικοί.

      • Είστε γελοίοι όλοι σας. Ειρωνικά το είπε μωρέ ο άνθρωπος. Αμέσως να πέσετε να τον φάτε. Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά τα σχόλια και μετά πείτε ο, τι θέλετε. Τι είστε εσείς ρε;

    • Τα σχολεία άνοιξαν εχθές , και για να φανεί το ποσοστό θέλει μια εβδομάδα τουλάχιστον. Άρα για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι προέρχονται από τα σχολεία αυτά. Τουλάχιστον στον νομό μας. Σε λίγες μέρες θα φανεί.
      Και την προηγούμενη εβδομάδα που τα γυμνάσια ήταν κλειστά ακόμα , τόσα είχαμε περίπου από Τρίτη έως Παρασκευή.

      • κατσε και μετρα σε 2 εβδομαδες απο τωρα που ανοιξε και η δευτεροβαθμια. κριμα στους ανθρωπους που εχουν μαγαζια και σε οσους δουλευουν σε αυτα. το νοεμβριο εκαναν εναν μηνα να ισορροπησουν τα κρουσματα μετα το κλεισιμο των σχολειων. φαντασου να ηταν και ανοιχτα. για αυτο τα κλεισανε αρον αρον, αλλα στο και μιση οχι στο παρα τεταρτο, και 5500 χιλιαδες νεκροι και τα μαγαζια κλειστα. ας αφησουν τωρα τα σχολεια ανοιχτα και μενει μονο να ανοιξουν και τις καφετεριες. Το παρτυ ξεκινησε κυριοι και κυρίες και αυτη θα ειναι η φαρμακερη. αφου οι κυβερνωντες κυριως δεν εβαλαν μυαλο απο την εγκληματικη αποτυχια του Νοεμβριου και ξεχασαν την επιτυχια την περσινη (που για 2 μηνες ουτε γατα κυκλοφορουσε εξω χωρις λογο και ετσι τον Ιουνιο πιναμε καφεδες εξω στα μαγαζια)

        ανοητοι κυβερνωντες, ειμαστε σε κριση, αφηστε τα μαγαζια ανοιχτα, με εναν μεσα ανα μισαωρο, δεν γινεται αλλιως. και κλειστε σχολεια και εστιαση (εδω παιδες δεν γινεται διαφορετικα), με τα σχολεια ομως γινεται διαφορετικα, δεν μπορουμε να ζηταμε και τον σκυλο και την πιτα. και η οικονομια θα κρατησει και η εκπαιδευση θα προχωρησει. τωρα; μηδεν στο πηλικο, βασικα ουτε μηδεν, μειον!

      • Επειδή δεν ξέρεις τι σου γίνεται ανιδεε, να σε ενημερώσω λίγο. Για έναν δάσκαλο το να προσπαθεί να κάνει μάθημα από τον υπολογιστή και να προετοιμάσει ηλεκτρονικά την ύλη για τους μαθητές του, είναι πολύ πιο δύσκολο απ το παραδοσιακό μάθημα στο σχολείο. Πριν μιλήσετε, μάθετε πρώτα τι συμβαίνει πραγματικά.

  • Η ιστορια παιζεται στην πλατεια.Εκει ολοι οι παρατρεχαμενοι βγαινουν και συνομιλουν με τους “μονιμους”. Διωξτε τους μονιμους απο την πλατεια για να μειωθουν τα κρουσματα.

  • Να κοπεί το 40% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων για τους επόμενους 3-4 μήνες και να δωθουν αυτά τα χρήματα ως επιχορήγηση στις κλειστές επιχειρήσεις! Αυτή είναι μια καλή λύση

    • Και μετά να καεί το σπίτι του γείτονα. Κοινωνικός αυτοματισμός ή καλύτερα κοινωνικός κανιβαλισμός. Καλά πάμε 22:24. Μετά να πάμε στον Βαρδινογιάννη, τον Μαρινάκη κλπ και να πάρουμε την περιουσία τους γιατί το θέλεις εσύ και το θεωρείς δίκαιο.
      Επίσης όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις σου να μην δέχεσαι για πελάτες δημόσιους υπαλλήλους με τόσο άχτι που τους τους έχεις.
      Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε. ΕΛΕΟΣ.

      • Είναι πολύ λυπηρό να κλείνουμε τον ιδιωτικό τομέα επί μήνες ολόκληρους δίνοντας του ψίχουλα για ενίσχυση ενώ στο δημόσιο οι υπάλληλοι να πληρώνονται στο 100% κάνοντας τηλεργασια από το σπίτι τους. Αυτό δεν έχει να κάνει με άχτι..

    • εισαι για τα πανηγυρια. επιεικως. η οικονομια ειναι κυκλος. παιρνεις – δινεις. ολοι μαζι πληρωνουν φόρους, και ετσι πληρωνει το κρατος και τους μισθους των ΔΥ και αυτοι ξαναγυριζουν το χρημα στην αγορα, σε εσενα οπως καταλαβαινεις. και ολοι μαζι δινουν παλι φορους, φπα κτλ στο κρατος και ο κυκλος συνεχιζει. αν κοψεις ενα κομματι ο κυκλος θα χαλασει, μαζι και εσυ και θα καταστραφεις. αρα, αν δεν μπορεις να σκεφτεις αυτα τα απλα πραγματα, σιγουρα μην πετας οτι ερθει στο κεφαλι σου

    • Και οι επιχειρήσεις να δώσουν τα κέρδη τους, των προηγούμενων ετών στους συνταξιούχους. Πόσα βγάζατε πριν; ήταν σε όλους όλα δηλωμένα; ή τότε ήταν οι εποχή της παχιας αγελάδας;

  • ΖΗΛΕΥΕΤΕ….;;;;; ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΏΤΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ…

  • Απάντηση στο 22,24.Οταν θα ανοίξουν οι κλειστές επιχειρήσεις θα μοιραστούν τα έσοδα των πρώτων τριών τεσσάρων μηνών με τους δημοσίους υπαλλήλους κι συνταξιούχους;;;;

  • Καλα ρε ανωνυμε ποσο ανεγκεφαλος εισαι? Οι δημοσιοι υπαλληλοι φταινε ? Τι ειναι αυτα που γραφεις? Τοσο μενος πια !!!! Αλυσιδα ειναι ολα αγορι μου και αν ειχες τις γνωσεις ας γινοσουν και συ δημοσιος υπαλληλος αντε γιατι ξεπερνας τα ορια του παραλογισμου κοιταξε το

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.