Υπογραφή σύμβασης παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Μ. για την υψηλή γέφυρα των Σερβίων της Π.Ε. Κοζάνης, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη

4 Φεβρουαρίου 2021
12:46

Στην υπογραφή της σύμβασης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, με την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.».

Σκοπός της συγκεκριμένης σύμβασης είναι η δημοπράτηση και επίβλεψη της μελέτης Ελέγχου στατικής επάρκειας και εργασιών συντήρησης –και αναβάθμισης της υψηλής γέφυρας Σερβίων .

Πιο συγκεκριμένα ο Τεχνικός Σύμβουλός θα έχει ως αντικείμενο:

α) Την αναγνώριση των στοιχείων της Γέφυρας που χρήζουν επισκευής και συντήρησης, τον έλεγχο της κατάστασης του φορέα της γέφυρας, των βάθρων στήριξης, κ.λπ., ώστε να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τον τρόπο που θα προσεγγιστεί το φυσικό αντικείμενο της μελέτης ελέγχου στατικής επάρκειας και συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων.

β) Τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης της Μελέτης ελέγχου στατικής επάρκειας και συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, με περιγραφή όλων των απαραίτητων σταδίων και των αντίστοιχων παραδοτέων, όπως επίσης και των τευχών ΣΑΥ– ΦΑΥ. Παράλληλα, θα φροντίζει ότι άλλο πιθανό θέμα προκύψει προκειμένου να δημοπρατηθεί η μελέτη. Τέλος, θα συγκεντρώνει όποια στοιχεία απαιτούνται για την καταχώρηση της γέφυρας στο υπό σύσταση «Μητρώο Γεφυρών» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

γ) Την επίβλεψη της μελέτης, αφού αυτή δημοπρατηθεί και προκύψει Ανάδοχος-μελετητής με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας και την εισήγηση για την έκδοση αποφάσεων έγκρισης των αντίστοιχων σταδίων. Επιπλέον, θα ασχολείται με την έκδοση, ενημέρωση ή επικαιροποίηση κάθε απαιτούμενης άδειας από διάφορους φορείς, θα φροντίζει για την ολοκλήρωση και την παράδοση στην Υπηρεσία της συνταχθείσας μελέτης.

Το έργο, με προϋπολογισμό 36.952,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 571.

13 σχόλια

      • ΄Ομως γιά την ακρίβεια επειδή οι Τεχν. Υπηρεσίες της Περιφέρειας ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ γιά την ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ της Γέφυρας συνεπάγεται οτι είναι αρμόδιες και γιά όλες τις μελέτες , ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ κλπ της Γέφυρας .
        ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΛΕΝΕ ΦΕΥΓΑ ΚΑΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ !![ ίδε και σχετική απάντηση της Αποκεντρωμένης ].

    • Μάλλον δεν έχει σοβαρό πρόβλημα , αλλά θα το δείξουν οι
      μελέτες που ήδη είχαν αρχίσει με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ , με
      συνεργασία της Πολυτεχνικής Σχολής Παν Θεσ/κης , την ΔΕΗ.

      ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ , ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ .

  • Και γιατί αποφεύγει η Περιφέρεια να γράψει ότι η διάρκεια της σύμβασης μόνο για τη μελέτη θα κάνει 30 μήνες; Μπράβο Κασαπιδη για την ταλαιπωρία μας.Θα σε θυμόμαστε για το φανάρι μόνο.

    • Περί το τέλος Μαρτίου 2021 με τις μετρήσεις της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ , του Τεχνικού Συμβούλου και της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσ/κης θα ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ή ΟΧΙ !

  • Πριν από ένα χρόνο ο Κασαπίδης έλεγε πως δεν κοιμάται τα βράδια από ανησυχία για τη γέφυρα. Θα λήξει η θητεία του κι η γέφυρα ακόμα έτσι θα ‘ναι. Ας του δώσει κάποιος κάτι για να κοιμηθεί, κρίμα να είναι 5 χρόνια άυπνος.

    • ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ !

      Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

      ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΧΡΟΝΙΑ.

      ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΡΓΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ !

      Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΕΦΕΡΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ :

      α) ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ ( ΤΜΗΜΑ ΠΟΛ. ΜΗΧ/ΚΩΝ
      β) ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ
      γ) τον επίκ καθ. Στ. Μητούλη
      δ) τους Τοπογράφους της ΔΕΗ
      ε) Τεχνικό Σύμβουλο΄ και άλλους

      ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ

  • “”Σκοπός της συγκεκριμένης σύμβασης είναι η δημοπράτηση και επίβλεψη της μελέτης Ελέγχου στατικής επάρκειας και εργασιών συντήρησης –και αναβάθμισης της υψηλής γέφυρας Σερβίων””” Αν θυμόμαστε καλά, ο περιφερειάρχης είχε πει πως ανησυχεί για την στατικότητα της γέφυρας, η οποία έχει σχεδόν 50 χρόνια, και πως υπάρχει θέμα. Μετά βέβαια όχι έτσι ακριβώς, αλλά κάπως αλλιώς, γιατί θα χρειάζονταν “”ίσως”” και καινούργια. Το θέμα δεν είναι παίξε-γέλασε. Άμεσα να γίνει ότι χρειάζεται να μην έχουμε τίποτα χειρότερο που το απευχόμαστε.

  • Μετα την πανέξυπνη ιδέα να μπουν φανάρια σχεδόν πενταλέπτου με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται τεραστιος όγκος αυτοκινήτων και νταλικών και άρα και βάρους και να διοχετεύεται ταυτόχρονα στη γεφυρα μολις ανάψει πράσινο αν η γεφυρα είχε όντως πρόβλημα θα έπρεπε να εχει πέσει δέκα φορες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.