Δήμος Γρεβενών: «Όταν πάμε Λαϊκή, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Μάσκα και Αποστάσεις»

4 Φεβρουαρίου 2021
13:15
Κανένα σχόλιο

 

Με αφορμή τη διεξαγωγή της εβδομαδιαίας και καθιερωμένης Λαϊκής Αγοράς, που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή από τις 07:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι, ο Δήμος Γρεβενών και το Σωματείο Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκής Αγοράς Γρεβενών “H Αλληλοβοήθεια” ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ότι στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για τους πωλητές όσο και για τους καταναλωτές ενώ αυστηρή θα πρέπει να είναι και η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων.

Αναλυτικότερα, οι εκθέτες, υποχρεωτικά, θα πρέπει να φέρουν μάσκες προσώπου και να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό παρέχοντας επίσης μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. Επιπλέον, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα και χώρους απόθεσης προϊόντων. Η απόσταση μεταξύ των πάγκων πρέπει να είναι ΠΕΝΤΕ (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από κάθε αντικείμενο και η απόσταση μεταξύ των ατόμων ΕΝΑΜΙΣΗ (1,5) μέτρο.

Γενικότερα, η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και οι υπαίθριες συναθροίσεις σε πάρκα και πλατείες, καλώντας εκ νέου όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τη δέουσα ατομική και συλλογική ευθύνη για την πιστή τήρηση των απαιτούμενων μέτρων που θα μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της φονικής λοίμωξης, προστατεύοντας έτσι την Ανθρώπινη Ζωή, τη Δημόσια Υγεία και την Τοπική Οικονομία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.