Η εποχή της εικόνας, των like, του φαίνεσθαι, του γίγνεσθαι και δε συμμαζεύεται. Τα τοπικά site και τα social  έχουν κατακλυστεί από χθες από χειμωνιάτικες εικόνες, με τους μισούς να χαίρονται και να παίζουν με το χιόνι και τους άλλους μισούς να παραπονιούνται για τον ελλιπή αποχιονισμό.

Πώς αλλάζουν όμως οι καιροί και τα χρόνια; Τη δεκαετία του ’80 ήταν αυτονόητο το χιόνι και ο δύσκολος χειμώνας, χιόνιζε πολύ περισσότερο από τι τώρα…Το ύψος του χιονιού άγγιζε χωρίς υπερβολές, τοπικά, τα 2 μέτρα, τα σχολεία δεν έκλειναν, δεν ξέραμε πέρα από τη γειτονιά μας, το χωριό μας, την πόλη μας, τι γίνεται…που έχει περισσότερο χιόνι, και που Όχι ,που υπάρχουν προβλήματα και που Όχι.

Τώρα όμως στην εποχή της ψηφιακής ταχύτητας σε κλάσματα δευτερολέπτου γνωρίζουμε που και τι γίνεται. Όσο για τις ευφάνταστες ιδέες, πάμπολλες, για λίγα παραπάνω likes (ναι μην πέσετε να με φάτε, παραδεχτείτε το, το έχετε σκεφτεί και σεις)

Και έχουν κατακλυστεί σήμερα τα site με παράπονα από κατοίκους για τον αποχιονισμό…σταθείτε βρε αδέρφια, δείξτε λίγη κατανόηση, τα φαινόμενα είναι ακόμα σε εξέλιξη, από την μια καθαρίζουμε τις αυλές μας και στη μισή ώρα το ξαναστρώνει…πόσο μάλλον σε μία περιφέρεια, που προσπαθούν να επιχειρήσουν ταυτόχρονα παντού (δεν έχω ΚΑΜΙΑ σχέση ούτε με το Δήμο ούτε με την περιφέρεια, είμαι ένας τελευταίος κάτοικος όπως όλοι)

Παλιά δεν υπήρχαν και μηχανήματα, περιμέναμε το γκρειντερ της ΔΕΗ μπας και θυμηθεί να περάσει και μόνο από κεντρικούς δρόμους, δε συζητάμε για στενά και δρομάκια, ούτε λόγος. Μην έχουμε λοιπόν κοντή μνήμη και τα θέλουμε όλα σε χρόνο dt, η πραγματική κατάσταση δεν είναι εικονική πραγματικότητα να γίνονται όλα με ένα κλικ.

Και στην τελική τελική τι πρεμούρα είναι αυτή; θα πάτε πουθενά; έχετε κανονίσει χιονοδρομικό και δεν μπορείτε να πάτε; να σας θυμίσω πως βρισκόμαστε σε καραντίνα (γιατί το ξεχάσατε μάλλον, όπως και γω)

Και επειδή θα σπεύσετε πολλοί να ρίξετε τα βέλη σας και να σχολιάσετε αρνητικά τα όσα γράφω, θέλω να σας πω πως είναι απλά κάποιες σκέψεις που μου γεννήθηκαν από χθες, διαβάζοντάς τον απίστευτο αριθμό, σχολίων, post, παραπόνων και επειδή έζησα (όπως οι περισσότεροι της γενιάς μου) χειρότερες καταστάσεις, χωρίς τα social και τις εικόνες, ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Κάντε λίγη υπομονή, απολαύστε τις εικόνες από το παράθυρο σας και όλα θα γίνουν…

Ενας…καποιος συμπολίτης σας