Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης & Κ.Υ. Σιάτιστας: Όλοι στη στάση εργασίας 23 Φλεβάρη, 9 π.μ.-3 μ.μ.. Όλοι στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Μαμάτσειου

21 Φεβρουαρίου 2021
12:20

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όπως όλα ομολογούν βρισκόμαστε μπροστά στο διαφαινόμενο 3ο κύμα της πανδημίας. Όμως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, παρά τις δήθεν διαβεβαιώσεις και τον εφησυχασμό που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, ότι η κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας δε βελτιώθηκε. Οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι εδώ.

Τα νοσοκομεία, με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου, στερώντας σε χιλιάδες ανθρώπους της περιοχής την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Υπάρχουν σοβαρά κενά σε ειδικότητες γιατρών, όπως για παράδειγμα στην ορθοπεδική κλινική, που καθιστά τη λειτουργία της αδύνατη, και άλλα δεκάδες παραδείγματα που δείχνουν ότι η κατάσταση είναι οριακή.

Οι υγειονομικοί που δώσαμε τη μάχη για να βγει όρθιος ο λαός κλιμακώνουμε τον αγώνα για:

– Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας. Να ενισχυθούν το Νοσοκομεία και τα Κ.Υ. με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη των ιδιωτών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν επιπλέον υποδομές, γιατροί, νοσηλευτές, κλίνες για την ολόπλευρη αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της λοιπής νοσηρότητας.

-Δημιουργία αναγκαίων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση των Κ.Υ. για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες. Απεμπλοκή των νοσοκομείων.

– Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, υποδομές και σύγχρονα μέσα.

-Να παρθούν πίσω οι διώξεις σε βάρος των υγειονομικών που αγωνίζονται, όπως της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των συναδέλφων. Οι χθεσινοί «ήρωες» σήμερα με εισαγγελικές διώξεις!

Όλοι στη στάση εργασίας 23 Φλεβάρη, 9 π.μ.-3 μ.μ.. Όλοι στη συγκέντρωση στο προαύλιο του Μαμάτσειου Νοσοκομείου στις 10 π.μ.

Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Γ.Ν. Κοζάνης & Κ.Υ. Σιάτιστας

8 σχόλια

  • Εν μέσω κοβιντ και εμβολιασμών στάση εργασίας, πάτε καλά;;; Αν δεν μπορείτε εσείς να βάλουμε άλλους στη θέση σας! Τις διαμαρτυρίες δεν τις κάνουμε κατά τη διάρκεια του “πολέμου” και των “μαχών”… αλλά την ώρα της κάλπης! Συνετιστειτε! Ημαρτον πια

    • Αυτο λεμε ανωνυμε. ΔΕΝ βαζουν αλλους στη θεση τους, ειναι οι ιδιοι ανθρωποι σε υποστελεχωμενα νοσοκομεια, χωρις αδειες, χωρις καν ρεπο, με απληρωτες υπερωριες επι ΜΗΝΕΣ τωρα και δεν κουνιεται φυλλο.

      Παρε μυρωδια τι γινεται απο περυσι, ξυπνα απο το δεξιο σου ληθαργο!

    • Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας εργάζονται σκληρά φυσικά δεν αντιλέγω και σίγουρα υπάρχουν πολλά άλυτα προβλήματα εδώ και χρόνια στο ΕΣΥ και έχουν κάθε δικαίωμα να αντιδράσουν όντως σε άλλες συνθήκες, όχι όμως τώρα..!! δεν έχουν κανένα δικαίωμα ενώ αυτοί σε όλη την διάρκεια της πανδημίας να πληρώνονται με το 100% του μισθού τους να περιπαίζουν και να εμπαιζουν όλους εμάς που μείναμε τόσο καιρό χωρίς δουλειά και εισόδημα! Έλεος! Δουλέψτε με υπομονή και επιμονή! Σκεφτείτε να βρισκοσασταν στην θέση μας?!?!

  • Από την αρχή της πανδημίας εδώ και 1 χρόνο τους έχουν στην πίεση! Δεν στηρηχτηκαν ούτε οικονομικά, ούτε ψυχολογικά, ούτε πρακτικά. Η καθημερινότητα στο έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμενο σύστημα υγείας δε σταματά να είναι πειστική, όχι μόνο για τον covid αλλά και για όλες τις ασθένειες Εσένα ποτέ σε βολευει να αντιδράσουν;

    • Την αντίδραση σου όταν πρέπει στην κάλπη αγαπητέ! Άντε γιατί σαν πολύ χοντρά τα κόβετε όλοι σας και στο τέλος εμείς οι φουκαριαριδες τα τραβάμε τα δεινά! Στην κάλπη λοιπόν να δούμε τι θα γίνει όχι τώρα! Γεμίσαμε τζάμπα μάγκες!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.