Χερσαία σύνορα: Παραμένουν τα μέτρα σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

1 Μαρτίου 2021
09:55

Aπό την 1η Μαρτίου νέα δεδομένα ισχύουν στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Ο συνοριακός σταθμός Νίκης παραμένει κλειστός, ενώ από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, επιτρέπεται μόνο η έξοδος από τη χώρα.

Στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων,  μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαρτίου στις 6 το πρωί, το ωράριο εισόδου διαμορφώνεται από τις 7:00 έως τις 19.00 και για τη διέλευση φορτηγών οχημάτων.

Επίσης, περιορίζεται το όριο διελεύσεων σε 400 άτομα ημερησίως και θεσπίζεται η υποχρεωτική χρήση ταχέων ελέγχων (rapid tests) σε όλους τους εισερχόμενους στην χώρα από τους συγκεκριμένους σταθμούς. συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών. Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

Όλοι οι εισερχόμενοι – εκτός από τους οδηγούς εμπορευματικών φορτηγών, υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ 72 ωρών PCR και να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

Τέλος, όλοι οι εισερχόμενοι από τους Ευζώνους και την Κακκαβιά- εκτός από τους οδηγούς εμπορευματικών φορτηγών, τίθενται υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ

2 σχόλια

    • Πέρα από την πλάκα, δεν θα έπρεπε να είναι ανοικτός για διερχομενους; Πχ φορτηγα η ΙΧ που έχουν ως προορισμό Σερβία, Ουγγαρία Γερμανία για παράδειγμα;
      Από τη στιγμή που υπάρχει παράρτημα του ΕΟΔΥ νομίζω ότι κακώς είναι κλειστα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.