kozan.gr: Λ. Μαλούτας: “Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση συμφερόντων σε ό,τι αφορά την επένδυση των θυγατέρων μου στην περιοχή της Μεσιανής” (Bίντεο)

1 Μαρτίου 2021
19:51

 

Ερώτηση, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωινός Λόγος, έθεσε προς τον Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Λ. Ιωαννίδης, ζητώντας μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν τίθεται θέμα σύγκρουσης συμφερόντων . Το δημοσίευμα, που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, τιτλοφορείται ως “Μάνα Νερού και για την κόρη του Λάζαρου Μαλούτα – Δυο φωτοβολταϊκοί σταθμοί στην ίδια περιοχή”.  Ο Λ. Μαλούτας απάντησε πως δεν υπάρχει καμία σύγκρουση συμφερόντων σε ό,τι αφορά την επένδυση των θυγατέρων του. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

38 σχόλια

    • για ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ
      ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
      Ο δημαρχος κοζανης δεν εχει θεμα ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΗΘΙΚΟ καθως ΟΥΤΕ Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και καθως η εκταση ειναι στον ΔΗΜΟ ΣΕΡΒΙΩΝ αληθεια εκει ο δημαρχος κοιμαται; ή η μονη του εγνοια ειναι να τιμωρει αντιδημαρχους και βα αλλαζει θεσεις σε υπαληλους; σε λιγο θα εχει φωτοβολταικα σε καθε κοτετσι ειναι γεματος ο καμος πριν την λιμνη βλεπεις αιολικα στο βουνο θελουν να πανε χωματερη αμιαντου στο μικροβαλτο και αυτος τι κανει μονο δηλωσεις για τα πλωτα φωτοβολταικα;

      • Αν λάβεις υπόψη όμως οτι δουλευει στην υπηρεσία περιβάλλοντος της περιφέρειας που δίνει απαλλακτικά απο πλευρας περιβάλλοντος έχει θέμα η δεν έχει;

    • Γιατί να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση; Επειδή ο πατέρας τους ειναι δήμαρχος Κοζάνης δεν θα μπορέσουν να εργαστούν στα όρια οποιουδήποτε δήμου; Και νόμιμο είναι και ηθικό εν αντιθέσει με την Περιφέρεια που οι ίδιοι οι αντιπεριφερειάρχες εμπλέκονταν στην διαδικασία. Καμία σχέση η μία με την άλλη περίπτωση.

    • Γιατί στη Μεσιανή; Πάντως Λάζαρε εδώ που τα λέμε καλό θα ήταν και τα παιδιά των υπολοίπων της Τριανδρίας να επενδύσουν στη Μεσιανή…
      Το ότι αποχαρακτηρίζονται 2000 στρέμματα δασικής έκτασης;;;

  • Εδώ και τώρα τα καταστατικά των εταιριών να ξέρουν τους νέους επενδυτές
    Κάποτε πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τι ακριβώς μίσθωσαν για ποσά χρόνια και τίνος συμφερόντων είναι οι επενδύσεις
    Εκτός και εάν γνωρίζουν και απλά δεν μιλούν για οποιοδήποτε λόγο
    Κοζάνη στην μεταλιγνιτική περίοδο θα είναι μια περιφερειακή ενότητα τελείως διαφορετική
    Καλύτερα η όχι ο χρόνος αμείλικτος οδηγός

  • Ουσιαστικά ο κ. Μασουτης ειπε οτι είχα υποχρέωση να αποκαταστησω τίς κόρες μου. Βέβαια η μια ζει Λονδίνο και η αλλη Αθήνα. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.

  • ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ,ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ) ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΠΕ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ,ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΠΡΩΤΟΓ. ΤΟΜΕΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΥΝΟΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ LOGISTICS – ΛΟΓΩ ΕΓΝΑΤΙΑΣ, ΕΡΓΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΛΠ) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΣΙΜΑ Ή ΑΝΕΝΕΡΓΑ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΑΦΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΟΦΕΛΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΗΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΩΝ ΑΠΕ – ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΥΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΝΗΨΙΑ… ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ.

  • Σύμφωνα με το σκεπτικό ορισμένων, είτε τα παιδιά είτε οι συγγενείς πολιτικών προσώπων, δεν θα έπρεπε να κάνουν οποιαδήποτε επιχειρηματική και επενδυτική κίνηση γιατί δεν είναι “ηθικό”.

  • Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο δήμαρχος,να ενεργοποιήσει την ενεργειακή Κοινότητα του δήμου ,να μπει μπροστά,να καλέσει όποιον από τους δημοτες του θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήνΕτσι κάνουν οι ηγέτες Δεν μπορεί να μυξοκλαιμε για το κακό που μας βρήκε με την απολιγνιτοποιηση ,να έχουν μαζευτεί από όλη την Ελλάδα εδώ να ζητάνε εκτάσεις.Αλλά κοιτούν το κομμάτι τους δια αντιπροσώπων.

  • Είτε είναι θέμα αποκατάστασης είτε όχι από τη στιγμή που δεν έχει αποφασιστικό ρόλο ο Δήμος για τα συγκεκριμένα έργα δεν αποτελεί καμία απολύτως είδηση. Αλλιώς να δούμε και τα καταστατικά όλων όσων κάνουν φβ στην περιοχή. Επίσης “έτρεξαν” 2 διαδικασίες για σύσταση ενεργειακών τοπικών κοινοτήτων (1 από το σύνδεσμο και 1 από την ΠΑΣΕΓΕΣ). Ποιος απαγόρευσε κάποιον από όλους αυτούς που γκρινιάζουν να συμμετέχει και να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα!
    Καλός ο ντόρος και το κουτσομπολιό αλλά ας δούμε λιγάκι την ουσία κάθε δημοσιεύματος.

  • Αρχικά δεν ξέρω γιατί πειράζει το παιδί ενός αιρετού να είναι επιχειρηματίας αλλά δεν πειράζει παλιοί Δήμαρχοι να στήνουν ενεργειακές κοινότητες σε κάθε Κοινότητα!
    Επίσης,το υπέροχο στην πολιτική είναι να βγαίνει δημοσίευμα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο και να κάνει ερώτηση ο επικεφαλής της ΑΝτιπολίτευσης.
    Δεν τρώμε κουτόχορτο!

  • ειναι κριμα χωρις στοιχεια να πετας λασπη στον ανεμιστηρα δηλαδη απαγορευονται τα παιδια των αιρετων στο επιχειρην

  • Καλό είναι να παραιτηθεί ο Δήμαρχος για να μην υπάρχει σκιά και έλλειψη εμπιστοσύνης στο Δήμo. Υπάρχει αναπληρωτής Δήμαρχος και παράταξη της αρχής.

    Η παραίτηση δεν είναι πάντα κακή ή ομολογία ανικανότητας. Είναι το δέον όταν για κάποιο λόγο θίγονται οι θεσμοί που υπηρετούνται.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.