Την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αναθεώρηση του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (Χ.Π.Ε.) 2021-2027, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

2 Μαρτίου 2021
13:01

Τεκμηριωμένη πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αναθεώρηση του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (Χ.Π.Ε.) 2021-2027 απέστειλε σήμερα 02.03.21, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης, στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νικόλαο Παπαθανάση.

Στην πρότασή της, η οποία προέκυψε κατόπιν τεκμηριωμένης μελέτης αναπτυξιακών δεικτών αλλά και οικονομικών δεδομένων των τελευταίων ετών, η Περιφέρεια προτείνει την αύξηση του ποσοστού ενίσχυσης των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας για την περίοδο 2021-2027, από το 25%, 35% και 45% αντίστοιχα για τις μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις όπως ισχύει σήμερα, στο 50%, 60% και 70% αντίστοιχα. Ήδη βάσει του νέου ΑΕΠ και της κατάταξης της Περιφέρειάς μας στις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες της Ευρώπης για τη νέα προγραμματική περίοδο, τα ποσοστά ενίσχυσης επενδύσεων στα όρια της Περιφέρειάς μας, ανέρχονται στο 40%, 50% και 60% αντίστοιχα για τις μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις. Παράλληλα, προτείνεται η τροποποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου (Ν.4399/2016), ώστε η επιδότηση να χορηγείται στο σύνολο του ποσοστού ενίσχυσης του Χ.Π.Ε. και όχι στο 70% αυτού, καθώς το όφελος από την φοροαπαλλαγή του υπόλοιπου 30% τείνει πλέον, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, να εκμηδενιστεί.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης, στην επιστολή του προς τον κ. Παπαθανάση, ζήτησε να ληφθεί υπόψη από την Κυβέρνηση κατά την διαμόρφωση της τελικής πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η στρεβλή εικόνα του Α.Ε.Π. της Περιφέρειας εξαιτίας της οικονομικής δραστηριότητας της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην περιοχή κατά την προηγούμενη περίοδο 2014-2020 και η κατάταξη της Π.Δ.Μ. στην κατηγορία των ανεπτυγμένων Περιφερειών. Ένα γεγονός που, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, οδήγησε στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα επιδότησης και πρέπει να αλλάξει άμεσα. Επιπρόσθετα, η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, στην προσπάθεια δημιουργίας ελκυστικού περιβάλλοντος για την υποδοχή επενδύσεων στο πλαίσιο της Απολιγνιτοποίησης και προς αποφυγή περαιτέρω ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων που θα προκύψουν από την εφαρμογή των κινήτρων που θα δοθούν στις ζώνες Απολιγνιτοποίησης.

Η στήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και προς την κατεύθυνση αυτή, εργάζεται η Περιφερειακή Αρχή καταβάλλοντας ένα συνεχή και κοπιαστικό αγώνα.

4 σχόλια

  • ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΣΤΟ…ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΑΧΑΛΟ ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ. ΜΑΣ ΕΚΑΨΕΣ!

    • Προσωπικη σου αποψη οτι τα εκανε μπαχαλο,εγω λεω οτι ολα γιναν νομιμα με διαφανεις κανονες!!!! Και θα φανει στο κατω κατω στις επομενες εκλογες αν τα εκανε μπαχαλο η οχι,ιδωμεν

    • Κουρασατε ρε,μια χαρα τα εκανε ο κασαπιδης,μαθατε τωρα να διαμαρτυρεστε επειδη μεινατε απεξω,ας ειχατε τις προυποθεσεις κυριε,τα ξερατε πριν την προκηρυξη οτι υπηρχανε οροι,μπραβο στον κασαπιδη που εφερε χρημα στον τοπο.Μακαρι να βγαλει και αλλα χρηματα και για αλλους συντοπιτες μας.

  • Κασαπιδη ταισες τις κοτουλες στον κηπακο λεβέντη μου;
    Όχι; Γρήγορα πήγαινε…
    Και προσοχή στις μέλισσες

    Τα υπόλοιπα άστα… αποδείχθηκε περίτρανα πόσο μπαχαλο τα έκανες και εσύ και στο Μαξίμου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.