Lockdown τύπου «Μαλαισίνας» σε όλη τη χώρα – Προς κατάργηση η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00

3 Μαρτίου 2021
06:59

Kαθολικό lockdown διάρκειας 2 εβδομάδων τύπου “Μαλαισίνας”. Το μοντέλο αυτό προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους τους πολίτες, με εξαίρεση τα Σώματα Ασφαλείας και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων. Η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται αυστηρά για μετάβαση σε φαρμακεία, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ και για άσκηση, μόνο για δύο φορές την ημέρα, αποκλειστικά και μόνο στον τόπο κατοικίας.

Στο μικροσκόπιο οι κωδικοί «6» και «4»

Ο κωδικός «6» (μετακίνηση για σωματική άσκηση) εξετάζεται να ισχύει πλέον μόνο για μετακίνηση με τα πόδια. Έτσι θα αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και τα φαινόμενα συγχρωτισμού. Ο κωδικός «6» στο sms προς το 13033 για μετακινήσεις με το αυτοκίνητο θα θεωρείται άκυρος από τα αρμόδια όργανα στους ελέγχους και θα επιβάλλονται πρόστιμα.»

Καθώς εκτιμάται ότι έτσι θα περιοριστεί σημαντικά η κινητικότητα των πολιτών εξετάζεται να καταργηθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 6 το απόγευμα και να επανέλθει στις 9 το βράδυ, δηλαδή όπως και τις καθημερινές.

Στο μικροσκόπιο και ο κωδικός «4» για παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί και σε αυτή την περίπτωση, με στόχο να περιοριστούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Από αύριο η εφαρμογή των νέων μέτρων;

Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, και δεν αποκλείεται οι εισηγήσεις της να γίνουν άμεσα δεκτές από την κυβέρνηση, με ισχύ των μέτρων από αύριο Πέμπτη (04.03.2021).

9 σχόλια

  • Ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο! Ενα χρόνο τώρα. Ας μας δείξουν ένα κράτος που επιβάλλονται τέτοια φασιστικα μέτρα να κυκλοφορείς με χαρτί κ να ελέγχουν ποιος είσαι; ποτε γεννήθηκες, τι ώρα βγήκες απ το σπίτι, πού πας, τι ώρα θα γυρίσεις. Φασισμός με πρόσχημα τον ιό.

  • Δεν υπαρχει lockdown, το φωναζα και θα το φωναζω. ακομα και με αυτα τα “σκληροτερα” μετρα δεν προκειται να εφαρμοστει τωρα που καλοκαιριαζει.

    Ο κοσμος κουραστηκε

  • Καλά να πάθουμε μενοσπιτακιδες , φοβισμένε μικρέ ελληνακο έτσι θα σε στραυρονουν και θα λες ευχαριστώ !! Μάθανε και το lockdown μέσα στο lockdown , δικτατορία μέσα στην δικτατορία ..Αν δεν ξεσηκωθούν οι μαγαζατορες και οι μικρή επιχειρηματίες τώρα , είναι άξιοι τις μοίρας τους !! Δέκα λεπτά έκατσε ο Μητσοτάκης στο πάρτυ στην Ικαρία , εμείς Έλληνες θα κάτσουμε 100 χρόνια ακόμα στο πάρτυ της δικτατορίας. Να είστε όλοι καλά και να ξυπνήσετε σας εύχομαι

  • Μετά απο 4 μηνες και κάτι… θυμήθηκαν οτι η απαγορευση κυκλοφοριας απ τις 6 το απογευμα ειναι καταστροφικη αχαχαχαχαχα
    μαζουτ καινε και αργησαν τοσο να το καταλαβουν τα τζιμανια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.