Αλήθεια προσβληθήκατε τόσο πολύ επιτέλους που ξεχάσατε το πολυαναμενόμενο ζήτημα της μετεγκατάστασης του χωριού μας ως θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου; (Γράφει ο Χαράλαμπος Πουτογλιδης)

12 Μαρτίου 2021
11:55

Προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη.

Εχθές, βασικό θέμα της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ήταν το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής. Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπου κάθε κάτοικος της Ακρινής περίμενε με αγωνία για να πάρει και την στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως έγινε πριν μερικές εβδομάδες και με το Δήμο Κοζάνης. Μετά από μια ομολογουμένως άστοχη και απρεπή φράση του περιφερειακού συμβούλου κ. Στρατάκη προς την πρόεδρο του συμβουλίου κ. Ντιό, (να σημειωθεί πως ήταν απρεπής και άσεμνη μεν, αλλά ζήτησε αμέσως συγνώμη δημόσια αναγνωρίζοντας το λάθος του) διακόπηκε η διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από πολύωρη επίθεση του ίδιου του Περιφερειάρχη προς τον κ. Στρατάκη.

Αναρωτιέμαι όμως ως Ακρινιώτης και Σύμβουλος του χωριού μου εάν ήταν τόσο σοβαρός λόγος αυτός, και αφού ζήτησε συγνώμη ο κ. Στρατάκης, να διακοπεί το Περιφερειακό Συμβούλιο όπου περίμενε με τόση αγωνία κάθε συγχωριανός μου. Να πάρουμε όμως και την περίπτωση που ο Περιφερειάρχης προσβλήθηκε τόσο πολύ, ώστε δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη συνεδρίαση. Εάν ισχύει αυτό, γιατί κ. Κασαπίδη δεν εντάξατε το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου συνεδριάζει την επόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου; Γνωρίζεται καλά πως ο νόμος που ψηφίστηκε για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής με χρονική διάρκεια δέκα ετών λήγει τέλος Μαρτίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες. Αλήθεια προσβληθήκατε τόσο πολύ επιτέλους που ξεχάσατε το πολυαναμενόμενο ζήτημα της μετεγκατάστασης του χωριού μας ως θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου; Γιατί εύλογα μας γεννάται το ερώτημα μήπως έγινε από κάποιο πολιτικό τακτικισμό για να αποφεύγεται τις πολιτικές ευθύνες όπου σας αναλογούν για αυτό το ζήτημα ζωής, όπως το αισθανόμαστε εμείς οι Ακρινιώτες. Αποδείξτε μας λοιπόν πως επρόκειτο για μια στιγμή ανθρώπινης ή ακόμη και πολιτικής σας αδυναμίας, για να καταλάβουμε και εμείς πως στο κάτω κάτω βγήκατε εκτός εαυτού «βρε αδερφέ», και δεν έγινε από κάποιο πολιτικό τακτικισμό, βάζοντας ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΑ ξανά το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 16 Μαρτίου. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» κ. Περιφερειάρχη όπως εύστοχα λέει ο Ελληνικός λαός. Περιμένουνε με αγωνία ως Ακρινιώτες να μας αποδείξετε την πρόθεση έμπρακτα!

Με τιμή και σεβασμό προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Ανώτατο Πολιτικό Όργανο της Δυτικής Μακεδονίας.

Χαράλαμπος Πουτογλιδης

17 σχόλια

  • Σωστά τα λέει ο πουτογλιδης ! Κασαπίδη για ιθαγενείς μας πέρασες ;; Βάλτο την Τρίτη στο περιφερειακό συμβούλιο και άσε τις υπεκφυγές . Η αποφυγή ευθύνης είναι έγκλημα κατά της ακρινής !!!

  • Δεν υπήρχε κανένας λόγος να διακοπεί το περιφερειακό συμβούλιο,η πρόεδρος λέει “δεν πειράζει”,ο Στρατάκης απαντά” πειράζει, και ζητά συγνώμη”. Είναι λοιπόν πασιφανές πως ο Περιφερειάρχης άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε για να γλιτώσει από την καυτή πατάτα του θέματος της Ακρινής.Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας πορευτεί.

  • Μπαμπη ο αρθρογράφος σου πρέπει να βλέπει πολυυυυυ μακριά ..! Σωστός και μπράβο σου που το ανέβασες για να μη νομίζουν πως όλοι είναι κορόιδα . Περιφερειάρχη έχεις ευθύνες για ακόμη ένα πολιτικό τακτικισμό που πηγές πονηρά να κανείς λες και εμείς μασάνε πίτουρα . Για να σε δούμε τώρα που κατάλαβες πως οι Ακρινιώτες δεν είναι κορόιδα τι θα κανείς .

  • Όνειρο ήταν και πέταξε η μετεγκατασταση. Τελείωσε την ίδια στιγμή που πάρθηκε στην Αθήνα η απόφαση για το κλείσιμο των ΑΗΣ.

  • Γιατί σας αρέσει να σας κοροϊδεύουν εφόσον και εσεις καταλάβατε ότι μετεγκατασταση δεν θα γίνει εδώ έκλεισε η ΔΕΗ εσείς μετεγκατασταση ονειρεύεστε;Οταν έκαναν μετεγκατασταση εβγεναν θυμάμαι στα κανάλια και έλεγαν δεύτερη φορά μας διώχνουν απο την γη μας. Όταν πήραν τα χρήματα ξέχασαν και την γη και όλα όλοι έχουμε την τιμή μας τελικά.

    • Εσείς κύριε ή κυρια μου τι πρόβλημα έχετε με το τι κάνουν οι κάτοικοι της Ακρινής; Θέλετε να τους συμπαρασταθείτε ή να τους ανοίξετε τα μάτια ως πιο νοήμων από αυτούς;

  • Τίποτα απολύτως δεν χρειάζεται να κάνει. Τέλος του μήνα τελειώνει και επίσημα το όνειρο της μετεγκαταστασης . Επίσημα γιατί ανεπίσημα έχει τελειώσει μαζί με τους ΑΗΣ.

  • Η ποντοκωμη ήταν η τελευταία μετεγκατασταση που έγινε. Πλέον δεν υπάρχει ούτε λόγος ούτε δικαιολογία αλλα ούτε και τα χρήματα για μετεγκατασταση της ακρινης.

  • Καλά είναι δυνατόν τη στιγμή που κλείνουν οι μονάδες να ζητάτε μετεγκατασταση;Αυτα δεν γίνονται.

  • Κασαπιδη ευθικτουλη πάρε θέση για τα σημαντικά προβλήματα του τόπου σου , κι άσε τις υπεκφυγές και τις δήθεν ευθιξίες. Αν δεν θες να αναλάβεις ευθύνες παραιτησου. Είναι πιο τίμιο από το να παίζεις τόσο κακής ποιότητας θέατρο.

  • Κάλα έκανε Ο Περιφερειάρχης Και διέκοψε το περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί ο καθένας να κάνει και να λέει ότι θέλει
    Όσο για την απόφαση για την Ακρινη πιστεύω να πάρει την σωστή απόφαση και να στηρίξει την μετεγκατάσταση και τίποτα άλλο….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.