Την ώρα που μετράμε χιλιάδες νεκρούς  και εκατοντάδες ασθενείς του λάου μας φανερώνεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.  Η πολιτική αυτή που έχει ως κριτήριο όχι την ζωή και την υγεία μας, αλλά τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε κόστος.

Αναδεικνύεται πως τα συμφέροντα των εργαζομένων για ζωή και δουλειά με δικαιώματα είναι σε διαρκή σύγκρουση με το ζύγι του καπιταλιστικού κέρδους  των εργοδοτών με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης. Γι αυτό δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας, δεν επιτάσσουν την ιδιωτική υγεία, αφήνουν αθωράκιστο το  δημόσιο σύστημα υγείας, τα ΜΜΜ, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς.   

Την στιγμή που καθημερινά παλεύουμε για  την υγεία και την  ζωή μας κυβέρνηση  και εργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία  για την επίθεση στα δικαιώματα μας.

Φορτώνουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες μας με τους χιλιάδες  αντιλαϊκούς νόμους που πέρασαν ένα χρόνο τώρα. Ετοιμάζουν την εργασιακή ζούγκλα με το νέο νόμο  που καταργεί το 8ωρο, καθιερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες, νομιμοποιεί την τηλεργασία.

Σε τέτοιες συνθήκες κλιμακώνεται η καταστολή και η τρομοκρατία για να εμπεδωθεί η υποταγή στην νέα «κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Η καταστολή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης και του κράτους της.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση

Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

 Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο 

Τετάρτη 17 Μάρτη, 6:00 μμ, Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας

 

Τετάρτη 17 Μάρτη, 6:30 μμ, Κεντρική Πλατεία Κοζάνης

Απαιτούμε:

  • Πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
  • Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών