Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελική εκδήλωση του έργου “CREATING EMPLOYMENT OPPORTUNITIES OF YOUNG GRADUATES IN THE CB AREA – EMPLOYOUTH”

18 Μαρτίου 2021
10:52
Κανένα σχόλιο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 στις 12:00 η τελική εκδήλωση του έργου CREATING EMPLOYMENT OPPORTUNITIES OF YOUNG GRADUATES IN THE CB AREAEMPLOYOUTH”. Λόγω των περιοριστικών μέτρων πρόληψης ενάντια στον covid-19, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας zoom.

Το Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με το Επιμελητήριο Σερρών (Επικεφαλής Εταίρος), το Επιμελητήριο Κιλκίς, το Επιμελητήριο Πέλλας, το St. Kliment Ohridski University – Bitola, Faculty of Information and Communication Technologies – Bitola και το Foundation for Sustainable Economic Development Preda plus.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών (Επικεφαλής Εταίρος) κ. Δημήτριος Γιαννάκης ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο Συντονιστής της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» Δρ. Σπυρίδων Αρσενίου ο οποίος μεταξύ άλλων ενημέρωσε σχετικά με το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2021-2027» το οποίο βρίσκεται στην β’ φάση της δημόσιας διαβούλευσης. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι το νέο Πρόγραμμα θα δίνει έμφαση σε έργα που εστιάζουν σε σύγχρονα προβλήματα και συνδέονται με πρακτικές και άμεσες λύσεις.

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις (με σειρά παρουσίασης) ως εξής: η κα Θωμάη Μπόζιου (Συντονίστρια έργου EMPLOYOUTH, Επιμελητήριο Σερρών) και η κα Marijana Milevska, Διευθύντρια της PREDA PLUS στην Μπίτολα οι οποίες παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου EMPLOYOUTH στην Ελλάδα και στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Γεώργιος Αραπάκης, Διευθυντής ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του φορέα αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσω αντίστοιχων προγραμμάτων για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ο κ. Μπάμπης Φιλαδαρλής, MBA, MIEx, DipM. Ειδικός ανάπτυξης εξαγωγών, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Greece ο οποίος παρουσίασε τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού εγχειρήματος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσης ένα ολιγόλεπτο βίντεο με στιγμιότυπα από τις δράσεις του έργου ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των εταίρων και του κοινού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «EMPLOYOUTH» το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg IPA CBC CCI 2014 TC 16 I5CB 009, και το οποίο αφορά σε δράσεις ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας στην διασυνοριακή περιοχή.

Κοζάνη, 12/3/2021

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.