Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: “Ελληνική Αστυνομία η εύκολη λύση για όλα”

19 Μαρτίου 2021
19:56
Ένα Σώμα που από την ενοποίηση του, το έτος 1984 έως σήμερα, θρηνεί τους  θανάτους εκατόν τριάντα οκτώ (138) αστυνομικών, συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων αντιπαραθέσεων, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων εν ώρα Υπηρεσίας.
Το Σώμα που έβαλε πλάτη όπου και όταν χρειάστηκε. Στην πρώτη γραμμή στα σύνορα του Έβρου, στα νησιά μας,  και στην συνέχεια στην τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
Εργαζόμαστε καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες και απαιτούμε  δικαιοσύνη, ισονομία και όχι εμπαιγμό.
Πρέπει να αποκατασταθεί από το πολιτικό σύστημα ο δεσμός της Αστυνομίας με την κοινωνία. Υπεύθυνοι και υπόλογοι για την <<εικόνα>> της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαχρονικά και όχι οι απλοί αστυνομικοί που βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο. Επιτελούμε λειτούργημα με σκοπό την ασφάλεια της κοινωνίας από την εγκληματικότητα. Αυτήν είναι η αποστολή μας, δίπλα στους πολίτες, μαζί τους καί όχι απέναντι.Τον ρόλο του << μπαμπούλα>> μας τον επέβαλαν και δεν τον διαλέξαμε. Η πίεση που δεχόμαστε για περισσότερους ελέγχους και πρόστιμα καθημερινή και  μεγάλη.  Ειδικά για την περιοχή μας που ήταν η μοναδική με τόσους μήνες lockdown και στην μεταβατική περίοδο της απολιγνιτοποιησης, η επιβολή ακόμα και ενός προστίμου περί covid 19 μας φέρνει σε ακόμα δυσκολότερη θέση.
Είμαστε περήφανοι ως Έλληνες Αστυνομικοί για το λειτούργημα που επιτελούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία την κοινωνία εμπνέοντας το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης.
Θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα της αναγνώρισης της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Απαιτούμε την ηθική μας αποκατάσταση.
               Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος.             Ο Γενικός Γραμματέας
Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ              Νικόλαος Πεσλής

16 σχόλια

  • Για ποια ηθική αποκατάσταση μιλάτε απο τη στιγμή που δίνετε πρόστιμα 300€ σε γέρους 80 χρονών επειδή δεν έστειλαν SMS;

  • Τον ρόλο του μπαμπούλα μπορεί να σας τον δώσανε αλλά κάνατε μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθείτε μέχρι κεραίας…

  • Η αλήθεια είναι ότι τα σώματα ασφαλείας: Στρατός, Αστυνομία και η Πυροσβεστική βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή. Σίγουρα υπάρχουν άτομα που δεν κάνουν γι’ αυτή τη δουλειά, όμως υπάρχουν και πολλοί περισσότεροι που σέβονται όλους του πολίτες αυτής της χώρας και κάνουν το καλύτερο δυνατό.
    Ας μην ξεχνάμε ότι και αυτοί είναι οικογενειάρχες και κάποιοι τους περιμένουν πίσω… όμως κάποιοι δεν γυρίζουν. Κρίμα! Ας δούμε και την άλλη πλευρά λοιπόν!
    Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας, αλλά προσπαθήστε να μην ξεχνάτε την ανθρωπιά σας, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και, κυρίως, διώξτε τα αγκάθια που υπάρχουν ανάμεσά σας!

  • Στο χέρι σας είναι πως θα ασκήσετε τα καθήκοντα σας. Και εκεί είναι το λάθος. Αυτοί σας βάζουν να κάνετε το μπαμπούλα και εσείς το κάνετε με μεγάλο ζήλο. Η κοινωνία βλέπει και σας ζει και αν είστε σωστοί θα σας αποκαταστήσει

  • Δεν υπαρχει λογος για ανακοινωσεις, μπορειτε πολυ απλα να μην εκτελειτε αντισυνταγματικες εντολες και να αφησετε τον κοσμο να κανει τη δουλεια του. Ο κοσμος ποτε δε σας ενοχλησε, το αφεντικο σας ομως;

  • Ανταποκρινεστε πολύ καλά στο ρόλο του μπαμπούλα, τον οποίο, όπως λέτε σας τον επέβαλαν. Δεν είναι ώρα για δακρυβρεχτες ανακοινώσεις, είναι ώρα για αυτοκριτική και κριτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργείτε. Λυπάμαι που το λέω, αλλά οι περισσότεροι από εσάς είστε αγενεστατοι. Να μην μιλήσουμε για όλους αυτούς που παρέλασαν αυτές τί μέρες στα κανάλια και χρησιμοποιούσαν απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για πολίτες! Αν λοιπόν θέλετε να σας αγκαλιάσουν οι πολίτες πρέπει να ανταποκριθείτε στο ρόλο σας ο οποίος είναι η προστασία της κοινωνίας κι όχι ο εκφοβισμός και η επίδειξη εξουσίας.

  • Υπάρχει και η λευκή απεργία πράγμα που δεν θέλετε να εφαρμόσετε,για να μην σας διώξουν από την υπηρεσία πράγμα που δεν γίνεται το ξέρετε πολύ καλά. Αλλά η εξουσία είναι ωραία όλα τα άλλα που λέτε είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Όσο για τα σύνορα που πηγαίνετε πόσα λεφτά έξτρα παίρνετε;

  • Τί λες ρε σαρδαναπαλε; Λευκή απεργία στην αστυνομία η στο στρατό γίνεται; Εάν μπουν στο σπίτι σου οι ληστές και καλέσεις την αστυνομία και σου πούνε δεν ερχόμαστε έχουμε λευκή απεργία θα σου άρεσε ε;

    • Καταρχήν τον χαρακτηρισμό στον επιστρέφω εάν δεν ξέρεις κάτι καλυτερα να μην απαντάς.Το να μην γνωρίζεις κάτι συμβαινει σε όλους το να μην ξέρεις κάτι και να βρίζεις τον άλλον δείχνει το ποιόν σου.

      • Όσον αφορά το ποιόν μου άσε να το κρίνουν αυτοί που με γνωρίζουν. Αναφορικά με το εάν μπορούν να κάνουν λευκή απεργία οι αστυνόμοι επειδή το έχω εξακριβώσει σου ξαναγράφω ότι δεν τους επιτρέπεται. Μπορείς να ρωτήσεις και εσύ. Όλο και κάποιον γνωστό απ’ αυτούς που δεν συμπαθείς και τόσο απ’ όσο έχω καταλάβει από το ύφος τους μηνύματος σου.

        • Δεν σε ξερω απο τα γραφόμενα σου μπορώ να εχω μια άποψη, οπως έβγαλες και εσυ για εμενα. Τωρα εαν μπορυν ή οχι ξαναψαξτω μάλλον δεν στα είπαν καλα.

          Λευκή απεργία» αστυνομικών υπαλλήλων
          Τρίτη, 17 Δεκ 2002 10:57
          Σε «λευκή απεργία» κατέβηκαν δεκάδες ένστολοι αστυνομικοί, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που απέκλεισαν την είσοδο του αστυνομικού μεγάρου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Νωρίς το πρωϊ είχαν κάνει κατάληψη στο κτίριο της Τροχαίας στο Μεταξουργείο.

          Οι αστυνομικοί θέλουν να θεσμοθετήσουν το ωράριό τους και διεκδικούν αρκετά θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

          Πηγή : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

          • Εάν θεωρείς την παράσταση διαμαρτυρίας από κάποιους συνδικαλιστές λευκή απεργία τότε πάω πάσο.

  • Ενημερώνω την εν λόγω ένωση πώς η ΔΕΗ με υποπολλαπλάσιο προσωπικό έχει πάνω από 100 νεκρούς συναδέλφους (από το 1971 και μετά) από εργατικά ατυχήματα.

  • Λευκή απεργία είναι η απεργιακή κινητοποίηση όπου οι υπάλληλοι εργάζονται μόνο κατά γράμμα των όρων εργασίας τους, ακολουθώντας τους κανονισμούς ασφαλείας ή άλλους κανονισμούς κατά γράμμα έτσι ώστε να δημιουργήσουν κώλυμα στην ομαλή διεξαγωγή των εργασιών. Αυτό θεωρείται λιγότερο αποτρεπτικό από την γενική απεργία, και ακολουθώντας τους κανονισμούς μειώνει τον κίνδυνο απόλυσης ή άλλης κινητοποίησης από την πλευρά του εργοδότη. Παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν νοσοκόμες που δεν απαντούν τηλέφωνα, ή αστυνομικούς που αρνούνται να γράψουν κλήσεις.

  • Σιγα θα.κλαψω Αυτά να τα γράψετε στους συναδέλφους σας που δέρνουν και ενοχοποιούν κόσμο και εσείς τους καλυπτετε. Κάποιοι από εσάς το έχετε κάνει και στην Κοζανη. Όπως στην πλατεία Γιολδάση το 2014

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.