Υπογράφηκε η (3η) τροποποίηση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» – Έναρξη Αιτημάτων καταβολής χρηματοδότησης

20 Μαρτίου 2021
13:27

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη στις 18/03/2021 υπογράφηκε η Τρίτη (3η) τροποποίηση της προκήρυξης  για τη Δράση

<< Ενίσχυση  Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία>> στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος << Δυτική Μακεδονία 2014 – 2020>>.

Οι τροποποιήσεις αφορούν σε τεχνικές διορθώσεις ως προς τις ημερομηνίες υποβολής των αιτημάτων επαλήθευσης, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τα δικαιολογητικά εκταμίευσης, καθώς και θέματα τροποποιήσεων ήσσονος σημασίας (αλλαγή έδρας, νόμιμου εκπροσώπου, κ.λ.π.) Με την εν λόγω απόφαση, μεταξύ άλλων, τροποποιούνται τα παραρτήματα VII και VIII (παραδοτέα αιτήματος ελέγχου και καταβολής ενίσχυσης) της αναλυτικής πρόσκλησης.

Επισημαίνεται ότι με τη νέα απόφαση το Αίτημα Τελικής Επαλήθευσης – Πιστοποίησης πρέπει να υποβληθεί στο ΠΣΚΕ έως και την 31/7/2021.

Η ενέργεια υποβολής αιτημάτων ελέγχου (καταβολής χρηματοδότησης) στο ΠΣΚΕ αναμένεται να είναι διαθέσιμη την ερχόμενη Δευτέρα 22/3/2021. Επισημαίνεται ότι το αίτημα υποβάλλεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά με επισύναψη όλων των δικαιολογητικών που προβλέπονται στα παραρτήματα VII και VIII.

Την τροποποίηση μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του Φορέα www.kepa-anem.gr  και στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr.

Στη Δράση έχουν ενταχθεί 1.728 έργα Δικαιούχων συνολικής δημόσιας δαπάνης 39.976.875,03 €.Η Δημόσια Δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του ΕΠ ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενταγμένοι Δικαιούχου μπορούν να απευθύνονται :

α) στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ τηλ 2310 480.000, www.kepa-anem.gr

β) στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 24610 24022 , [email protected].

 

 

 

24 σχόλια

  • Περισσότερο επλήγησαν από την πολιτική σας αλλά και την κυβερνητική πολιτική λόγω της βίαιης οικονομικής μετάβασης στο νέο οικονομικό περιβάλλον κλείσιμο ΔΕΗ και άλλες αποφάσεις που υπονομεύουν το μέλλον της περιοχής και λιγότερο από τον κορονοϊού
    Η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρεται να φύγετε το ταχύτερο δυνατό και αλλάξουμε γρήγορα πολιτική για την περιοχή πριν είναι αργά για τον τόπο

  • ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
    ΑΝΤΩΝΗΣ
    ΒΟΙΟ – ΚΩΣΤΑΣ – ΜΑΝΩΛΗΣ

  • Η καταστροφική σας πολιτική μπλε παιδάκια οδήγησε τις επειχηρησεις στην καταστροφή και όχι ο κορονοιος. Γι αυτό και θα εισπράξετε και εσείς το τίμημα αυτών των αποτελεσμάτων την ώρα της κάλπης και θα το λάβετε χειροπιαστό το μήνυμα που θα σας στείλουμε σε λίγους μήνες.

    • Το σκάνδαλο της Δυτικής Μακεδονίας καλά κρατεί. Θα το καταπιούμε και αυτό όπως και τόσα άλλα. Δίνουν 3 χιλιάρικα στους λιανεμπορους για την στάχτη στα μάτια, τα κάνουν πλακακια και με το σύλλογο της εστίασης και όλα καλά. Αυτό θα πει πολιτική. Και θα το παίζουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες αυτοί που θα παρουν τα σαραντάρια

  • Μαζεύονται υπογραφές και επιδίδεται ψήφισμα για να σταματήσει το πρόγραμμα και να επανεξεταστει. Αντί να διαμαρτυρόμαστε ςτο πληκτρολόγιο καλό θα ήταν όλοι να υπογράψουν και να συνδράμουν όπως μπορούν. Το θέμα εξετάζεται και από τον εισαγγελέα.
    Αναζητήστε στο facebook τη σελίδα διαμαρτυρίας για το πρόγραμμα.

  • Όταν σέ μία περιφερειακή αρχή έχουν δημιουργηθεί σίγουρα τέσσερις ομάδες και πάμε για την πέμπτη, με ότι αυτό συνεπάγεται και κάποιοι αδυνατούν, να τό καταλάβουν, νά τό προλάβουν νά τό σταματήσουν, δυστυχώς τά δύσκολα έπονται!

  • Βάζει συνεχώς την υπογραφή του σε τροποποιήσεις αλλά ποτέ δεν απάντησε στην ερώτηση γιατί από την αρχή δεν έκανε ότι και η περιφέρεια Ηπείρου, πριν ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων, δηλαδή πριν τον Οκτώβριο. Του τον είχαν επισημάνει πριν τον Οκτώβριο πολλοί οικονομολόγοι και η αντιπολίτευαη. Όσες φορές τον ρώτησαν απέφυγε να απαντήσει, ενώ μπορούσε να αλλάξει τα ποσά πριν ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων και δε θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει νομικό κόλλημα. Απαντά συνεχώς για μετά την έναρξη υποβολής αιτήσεων και ότι ήταν βάσει δεδομένων του Απριλίου και Μαΐου. Κρύβεται πίσω από τις λέξεις ενώ μπορούσε να κατεβάσει τα όρια στα 5.000 εώς 15.000 πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων, πριν δηλαδή εμφανιστούν εν δυνάμει δικαιούχοι και να πάρουν όλοι χρήματα χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα. Δυστυχώς πολλοί δημοσιογράφοι δε γνωρίζουν οικονομικά και δεν επέμειναν σε αυτό!

      • Φυσικά θα υπήρχε κίνδυνος προσφυγών από εν δυνάμει δικαιούχους αν άλλαζε το ταβάνι μετά την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων όπου έβλεπε ο καθένας τι βαθμολογία συγκεντρώνει. Αυτή η τροποποίηση έπρεπε να γίνει πριν ανοίξει το σύστημα και δε θα μπορούσε κανείς να κινηθεί νομικά γιατί δε θα μπορούσε εκ των προτέρων να θεωρηθεί δικαιούχος. Το γιατί δεν το έκανε αυτό δεν μας απάντησε ποτέ. Απαντά μόνο πέρι τροποποίησης εκ των υστέρων, αφού άνοιξαν οι δηλώσεις.

  • Καλά κάνετε και διαμαρτύρεστε για όσους δεν έπρεπε να πάρουν,αλλά γιατί δεν γίνονται ονομαστικά οι ενστάσεις μόνο κάνετε τα πάντα να σταματήσει; Αυτοί που τα δικαιούνται και τα χρειάζονται χθες.. τι σας φταίνε;; Βγείτε και πείτε περιπτώσεις και πείτε και γιατί, από του 1726, δεν έπρεπε οι 100;; οι 200;; οι 500;; Οι άλλοι τι σας φταίνε και παίζεται μαζί τους.. ;;

  • Καλά κάνετε και διαμαρτύρεστε για όσους δεν έπρεπε να πάρουν,αλλά γιατί δεν γίνονται ονομαστικά οι ενστάσεις μόνο κάνετε τα πάντα να σταματήσει; Αυτοί που τα δικαιούνται και τα χρειάζονται χθες.. τι σας φταίνε;; Βγείτε και πείτε περιπτώσεις και πείτε και γιατί, από του 1726, δεν έπρεπε οι 100;; οι 200;; οι 500;; Οι άλλοι τι σας φταίνε και παίζεται μαζί τους.. ;;

  • Η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 2.000€ και μέγιστο τα 15.000€.Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα:

    των αγορών εμπορευμάτων χρήσης
    των αγορών πρώτων υλών και υλικών χρήσης
    του συνόλου των δαπανών για παροχή υπηρεσιών
    του συνόλου των ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση
    του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε αγροτικές βιολογικές δραστηριότητες)
    διάφορα λειτουργικά έξοδα.

  • Οι περισσότεροι απ αυτούς που διαμαρτύρονται δεν έπιαναν τα κριτήρια του προγράμματος καθότι φοροδιαφεύγαν και δεν μπορούσαν ν αποδείξουν τα έξοδα που ζητούσε το πρόγραμμα.

    • Για ποιό λόγο να δηλώσει κάποιος λιγότερα λειτουργικά έξοδα; Δεν έχει να κερδίσει τίποτα, αντιθέτως θα πλήρωνε παραπάνω φόρο στο κράτος. Στη Γιουγκοσλαβία πήρες το πτυχίο του Λογιστή;

  • Η καλυτερη περιφερειακη αρχη,υπηρχαν οροι και προυποθεσεις,τους γνωριζατε εξαρχης,μολις μεινατε απο εξω φωναζετε,ημαρτον δεν σας φταιει κανεις,απλα δεν πληρουσατε τα κριτηρια,σταματειστε την μικροπολιτικη αντιπολιτευση,δεν σας φταινε οι αλλοι.

    • Με τη διαφορά ότι οι όροι ήταν μόνο για λίγους, με μεγάλες επιχειρήσεις, σε αντίθεση με τον τίτλο του προγράμματος… Και βέβαια αυτό αποδείχθηκε από το γεγονός ότι μόνο 6% των επιχειρήσεων θα πάρει χρήματα, οι πιο μεγάλες.

      • Δεν ισχυει αυτο,ασε τα ψεμματα,δεν εισαι επιλεξιμος γιατι δεν ειχες τα κριτηρια,απλο μην το κανεις συνθετο,κριμα γιατι στον βωμο της αντιπολιτευσης λετε ψεμματα και κανει μπαμ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.