Ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης για την εξαίρεση από τους επιλέξιμους ΚΑΔ των παραγωγών γεωργικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο λιανεμπόριο των λαϊκών αγορών από την πρόσκληση «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

21 Μαρτίου 2021
21:39

Κοζάνη – 20/03/2021 –

Προς: Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας

Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με την πρόσκληση «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΠΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου, που έμειναν κλειστές στη διάρκεια των Χριστουγέννων 2020, στις περιοχές που ίσχυαν τοπικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊου, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης,  εξαιρούνται από τους επιλέξιμους ΚΑΔ των επιχειρήσεων οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο λιανεμπόριο των λαϊκών αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εφαρμογή των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων για χρονικά διαστήματα εντός της περιόδου από 15.12.2020 έως 2.1.2021, που καθορίστηκαν με κανονιστικές πράξεις, ανεστάλη η λειτουργία των ΚΑΔ των επιχειρήσεων που περιγράφονται στην πρόσκληση όμως ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανεστάλησαν πλήρως και οι λειτουργίες των λαϊκών αγορών, και στους πέντε δήμους της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων και πωλητές στις λαϊκές αγορές να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημία, αφού είχαν προγραμματίσει και πραγματοποιήσει την συγκομιδή μεγάλων ποσοτήτων ευπαθών προϊόντων διατροφής ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού για την διάρκεια όλης της εορταστικής περιόδου, την οποία και τελικά κατέστρεψαν εξαιτίας της μη δυνατότητας διάθεσής της.

Συνεπώς και ο κλάδος των παραγωγών λαϊκών αγορών λόγω των ως άνω έκτακτων μέτρων, των συγκεκριμένων περιοχών έχασαν την ευκαιρία που είχαν οι παραγωγοί της υπόλοιπης χώρας για αυξημένο κύκλο εργασιών, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και υπέστησαν ζημιές μεγάλης κλίμακας.

Η ερώτηση σας μας λοιπόν είναι:

Γιατί από την συγκεκριμένη πρόσκληση εξαιρούνται από τους επιλέξιμους ΚΑΔ των επιχειρήσεων οι παραγωγοί γεωργικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο λιανεμπόριο των λαϊκών αγορών, ενώ πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις και έχουν υποστεί τις ίδιες οικονομικές ζημιές ;

Σήμερα, ξεκίνησαν και πάλι περιορισμοί στις λαϊκές της Π.Ε. Κοζάνης και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Γαλατινής, ενώ για τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων δεν ισχύουν νέα μέτρα.

Οι παραγωγοί καλούνται στην έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου να επενδύσουν σε ακόμα μία ασταθή χρονιά, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη.

Για τους λόγους αυτούς αιτούμαστε την άμεση ένταξή μας στους επιλέξιμους ΚΑΔ της συγκεκριμένης πρόσκλησης – δράσης, ώστε να μην απαξιωθεί για άλλη μια φορά ο κλάδος μας.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με τιμή

Για το Σύλλογο

5 σχόλια

  • Πάντως ακόμη κ τωρα σαμποταρετε την λαϊκή του νιαημερου κ δεν έρχεστε όλοι οι εκθέτες όπως στην Αριστοτέλους. Κι αυτό λέει πολλά…

  • Ενώ το κράτος προσπαθεί στην Π.Ε Κοζάνης πολύ μιλαμαι αν πρέπει να είναι οι ΛΑΙΚΕς ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΙΓΗΣΕΙ κύριοι δεν είναι όλα με Μέσων ΟΙ ΛΑΪΚΈΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και στη τελική είναι Πλέον ντροπή να γινόμαστε επετες ΟΛΗ Η. Π.Ε.κοζανης που έχει. Α.Φ.Μ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΕΙΟΥ πρέπει να επιχοριγιθει

  • Εσείς δεν πήρατε από την Περιφέρεια μποναμα; Πήρατε. Αφήστε λοιπόν να πάρει και κανένας άλλος. Σαν να καλομάθατε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.