«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία: “Να προηγηθεί διάλογος με κατοίκους και φορείς για την επιλογή λατομείων αδρανών υλικών στην Π.Ε Καστοριάς”

22 Μαρτίου 2021
07:50
Κανένα σχόλιο

 

 

Στη συνεδρίαση του Π.Σ. συζητήθηκε και το ζήτημα της ενεργοποίησης και εκμετάλλευσης λατομείου στο Γέρμα Καστοριάς έπειτα από αίτημα του Δ. Άργους Ορεστικού.

Κατά την τοποθέτηση του ο περιφερειακός μας σύμβουλος Στέφανος Πράσσος, αφού είχε λάβει γνώση για τις αντιρρήσεις των κατοίκων και της «Ορνιθολογικής Εταιρείας», τις οποίες και ανάγνωσε εξασφαλίζοντας πως θα τις γνωρίσουν και οι υπόλοιποι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ανέδειξε την άποψη όσων διαφωνούν με τη σφοδρή επιθυμία του Δημάρχου.

Αφού έγινε εκτενής συζήτηση κι ανταλλαγή επιχειρημάτων διαφάνηκε πως η Περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμούσε να συζητήσει για την ουσία του ζητήματος αλλά μόνο για τη γενική ανάγκη της Π.Ε Καστοριάς σε αδρανή υλικά.

Η Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δ. Μακεδονία καταψήφισε κι αυτή την απόφαση γνωρίζοντας πως πρόκειται για το πρώτο βήμα προς την ενεργοποίηση του λατομείου.

Όμως δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη τη διστακτικότητα της πλειοψηφίας για τη λήψη απόφασης έγκρισης του αιτήματος του Δ. Άργους Ορεστικού.

Πρόκειται σαφώς για το αποτέλεσμα της κινητοποίησης των κατοίκων του Γέρμα και των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η Αριστερή Συμπόρευση θα σταθεί δίπλα στον αγώνα όσων αντιστέκονται σε εκείνους που παραβλέπουν την επιθυμία τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και περιβάλλοντος, βοηθώντας τους με όλες τις δυνάμεις της και σε όλα τα επίπεδα.

Κοζάνη 22/3/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.