Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης: Να σταματήσει άμεσα η δίωξη του Προέδρου του Σ.ΥΠ.-Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης, εργαζομένου στο Δήμο Σερβίων

29 Μαρτίου 2021
10:01
Κανένα σχόλιο

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, αφού έλαβε υπόψη την από 19/03/2021 ανακοίνωση του Σ.ΥΠ.-ΟΤΑ Ν.Κοζάνης και την από 24-3-2021 καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλεί το Δήμαρχο Σερβίων κ. Χρήστο Ελευθερίου να σταματήσει τώρα τη δίωξη του Προέδρου του Σ.ΥΠ.-Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης Ιωσήφ Μιχαηλίδη, εργαζομένου στο Δήμο Σερβίων.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, «ο Δήμαρχος Σερβίων υποβιβάζει με την απόφασή του 20/2021 τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σ.ΥΠ.-Ο.Τ.Α. Ν. Κοζάνης από τη θέση του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών και τον τοποθετεί σε τοπική κοινότητα του δήμου 25 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τα Σέρβια, τελείως αποκομμένο από το σύνολο των συναδέλφων του που εκπροσωπεί ως Πρόεδρος του Συλλόγου, αφού πρώτα τον κάλεσε σε απολογία για φερόμενα -τελείως προσχηματικά- πειθαρχικά παραπτώματα».

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι στην χώρα μας, η συνδικαλιστική ελευθερία και δράση κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα και προστατεύεται από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

Τα όργανα του Κράτους έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν ανεμπόδιστα τη συνδικαλιστική δράση στον τόπο εργασίας, για άμεση επικοινωνία της συνδικαλιστικής οργάνωσης τόσο με τα μέλη της όσο και με τον εργοδότη (άρθ.16 Ν.1264/1982).

Στις κάθε είδους πρακτικές άσκησης πειθαρχικών διώξεων εναντίον συνδικαλιστών, εκφράζουμε την κατηγορηματική εναντίωσή μας. Ο συνδικαλισμός παρά τις όποιες αδυναμίες του, πρέπει να προστατευτεί γιατί αποτελεί το μοναδικό όπλο προστασίας, αντίστασης και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στηρίζει απόλυτα το Σ.ΥΠ.-ΟΤΑ Νομού Κοζάνης, καταγγέλλει την προφανή δίωξη του Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Κοζάνης Ιωσήφ Μιχηλίδη και καλεί το Δήμαρχο Σερβίων κ. Χρήστο Ελευθερίου να σταματήσει τώρα την απαράδεκτη αυτή τακτική και πολιτική. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρει απέναντί του όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.