Γιώργος Χριστοφορίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ: “Λίστες εκατομμυρίων χωρίς τεκμηρίωση!”

29 Μαρτίου 2021
11:44

Το έργο της Επιχορήγησης των 88 Ιερών Ναών που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με εισήγηση του Περιφερειάρχη και με προϋπολογισμό 4,1 εκ €, καταψηφίστηκε από τον Συνδυασμό μας, καθώς η θέση μας είναι, ότι την παρούσα περίοδο προτεραιότητα είναι να κινηθεί η Οικονομία και να προστατευθούν οι άνθρωποι που είναι στα όρια της Φτώχειας.

Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι κάθε ευρώ πρέπει να πηγαίνει για να στηρίξει τις Επιχειρήσεις και τους Ανέργους (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου).

Ωστόσο αυτή είναι η μια πτυχή του θέματος για το εν λόγω θέμα, γιατί η άλλη είναι η διαδικασία από την οποία προέκυψε ο κατάλογος αυτών των 88 Ιερών Ναών. Μια διαδικασία από την οποία φαίνεται να απουσιάζουν η διαφάνεια, η ίση μεταχείριση, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων και ο τρόπος κοστολόγησης των εργασιών, καθώς στην Οικονομική Επιτροπή ήρθε απλά ένας κατάλογος εκκλησιών και ποσών. Έλειπαν τα επιμέρους Τεχνικά Δελτία και οι τεχνικές Μελέτες που θα τεκμηρίωναν το κόστος για κάθε παρέμβαση.

Κάπως έτσι η διαφάνεια, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων, η ίση μεταχείριση και η τεκμηρίωση κόστους χάθηκαν σε λίστες εκατομμυρίων χωρίς τεκμηρίωση.

Με την Επερώτηση που καταθέτουμε (πατήστε εδώ  για να διαβάσετε την επερώτηση) καλούμε τον Περιφερειάρχη να δώσει απαντήσεις, γιατί η Περιφέρεια έχει διαδικασίες που κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει, ειδικά όταν ζούμε καταστάσεις όπου κάθε ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο.

Τέλος τον καλούμε για άλλη μια φορά να βάλει σωστές προτεραιότητες γιατί:

ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ

5 σχόλια

  • Κυρ Χριστοφορίδη όπως λέτε και στο άρθρο σας, το παραπάνω ποσό θα δωθεί στους ιερούς ναούς για εργασίες, έτσι στηρίζονται οι επιχειρήσεις αλλά και η εργασία.
    Έτσι ΤΏΡΑ ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

    • Για ποιες εργασίες; Γιατί σε αυτούς και όχι σε άλλους ναούς; Γιατί να μην γίνουν αυτές οι εργασίες από την εκκλησία και τα λεφτά να πάνε σε άλλους σκοπούς;

  • Το να οικοδομούνται και να ευπρεπίζονται οι ναοί αποτελεί μεγάλη ευλογία. Για αυτό και ο ιερέας στην οπισθάμβωνο ευχή λέει : “Αγίασον Κύριε τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του οίκου σου”, δηλαδή αγίασε Κύριε αυτούς που αγαπούν την ευπρεπή παράσταση και την τάξη του ναού σου. Ανήκω στους υπερασπιστές της μόνο αληθινής και ορθόδοξης εκκλησίας, γιατί έχει μια στοιχειώδη κυρίαρχη διδασκαλία που διδάσκει την πίστη στο Θεό, την αληθινή αγάπη στον άνθρωπο, την αγάπη στην πατρίδα, στους νόμους και χαράζει στις ψυχές των ανθρώπων τις θεοδίδακτες αρετές, τον σεβασμό στους Αγίους και στους ήρωες του τόπου. Και μέσα από αυτήν την ποιμαντική, πνευματική αγωγή συμβάλλει στην αναβάθμιση και ανωτεροποίηση της κοινωνίας, γιατί για να αλλάξουν οι κοινωνίες πρέπει να αλλάξουν οι άνθρωποι. Στο νομό Κοζάνης τα χρήματα που πετάχτηκαν άσκοπα από τον πόρο ανάπτυξης κάποιες φορές πετάχτηκαν και δίκαια. Ειδικά όμως τα άσκοπα με το ένδυμα της νομιμότητας είναι πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αν δινόταν σε στοχευμένες δράσεις π.χ νοσοκομεία κλπ. η ποιότητα και η καθημερινότητα των πολιτών θα ήταν πιο υψηλή. Τι να πούμε για τις απόκριες… Για αυτό ορθώς έπραξαν οι ιθύνοντες να στηρίξουν με την πράξη τους αυτή την ενίσχυση των ιερών ναών. Η αντιπολίτευση είναι θεμιτή και απολύτως επιβεβλημένη και πρέπει να αναδείξει και να προτείνει λύσεις και να καυτηριάσει στάσεις συμπεριφορές, αλλά στο θέμα της επερώτησης σας κύριε Χριστοφορίδη κάνατε λάθος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι