“Ασφυκτιούν” οι ΜΕΘ στην Κοζάνη

29 Μαρτίου 2021
11:52

Με γεμάτες τις ΜΕΘ καθώς και τις κλινικές covid 19 τα δυο Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας συνεχίζουν να δίνουν την μάχη κατά της πανδημίας, με την κατάσταση να δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας, για μια ακόμη φορά.

Η εκτόξευση και πάλι των ενεργών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, που ξεπερνούν τα 700 στην ΠΕ Κοζάνης, ήταν και η αιτία να βρίσκεται και πάλι η περιοχή σε επίπεδο υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου.

Αύξηση υπήρξε τις τελευταίες ημέρες και στις διακομιδές από το ΕΚΑΒ, Δυτικής Μακεδονίας στα Νοσοκομεία της περιοχής με το ποσοστό να αγγίζει το 70% των περιστατικών να αφορά σε θετικά και ύποπτα κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν μειωθεί οι διακομιδές διασωληνωμένων, ενώ μικρότερος είναι ο χρόνος νοσηλείας των ανθρώπων, που μεταφέρονται στα νοσοκομεία, με τις ηλικίες να κυμαίνονται από 40 έως 65.

Η Π.Ε Κοζάνης για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, με την τοπική κοινότητα Γαλατινής να παραμένει μέχρι την επόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου σε ειδικό καθεστώς ολικής καραντίνας.

Η ανησυχία εντείνεται σε περιοχές, που εμφανίζονται νέες μολύνσεις, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, για να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ελεγχθεί η διασπορά.

ΕΡΤ Κοζάνης

3 σχόλια

  • ειναι που βιαζονται να ανοιξουν παλι τα σχολεια μεσα στο 3ο κυμα. την πρωτη φορα περυσι που τα εκλεισαν πρωτα πρωτα σε εναμιση μηνα υπηρχαν 5 κρουσματα σε ολη τη χωρα και το καλοκαιρι ειμασταν εξω χωρις μασκες, καφεδες, διακοπες κτλ. τον οκτωβριο τα εκλεισαν τελευταια και ηρθε το 2ο κυμα του Νοεμβριου-Δεκεμβριου (μολις τα εκλεισαν μετα απο εναμιση μηνα επεσε και το 2ο κυμα). υστερα χαρηκαν και τα ξανανοιξαν Ιανουαριο και αρχες Φεβρουαριου με αποτελεσμα αρχες Μαρτιου ηρθε το 3ο κυμα. και τωρα, στην κορυφωση του 3ου κυματος, ετοιμαζονται παλι να τα ξανανοιξουν. Δηλαδη, σε ενα μηνα αρχιζει το 4ο κυμα και καλο φθινοπωρο, θα καταστρεψουν και το καλοκαιρι οι αχρηστοι

  • Σοβαρά, ασφυκτιούν; Πόσες ακριβώς είναι; Πόσες ΜΕΘ ανά κάτοικο έχει η Δυτική Μακεδονία; Άντε μην πούμε καμιά βαριά κουβέντα! Εγκατέλειψαν το ΕΣΥ στην τύχη του για να δώσουν 40 εκατομμύρια στα σελφ τεστ της Μίζενς κι άλλα 40 στα Μέσα Προπαγάνδας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.