Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης συμμετέχει στη κινητοποίηση που καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου – Την Κυριακή 4 Απριλίου 11:00πμ στην γέφυρα Ρυμνίου

29 Μαρτίου 2021
20:03

            Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης συμμετέχει στη κινητοποίηση που καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στη περιοχή.

            Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Αιανής, των Καμβουνίων και των Σερβίων χρόνια τώρα έχουν πληρώσει τις επιπτώσεις της λειτουργίας των Μεταλλείων Αμιάντου Βόρειας Ελλάδας (ΜΑΒΕ) που καταλήστευσαν την περιοχή και κατέστρεψαν υγεία των εργαζομένων.

            Όλος ο λαός της περιοχής έχει πληρώσει πανάκριβα και τη δραστηριότητα της ΔΕΗ που με σκοπό το κέρδος δεν υπολόγισε το κόστος στο περιβάλλον, την υγεία του λαού της περιοχής. Ταυτόχρονα  είναι στα σχέδια τους να μετατρέψουν όλοι τη περιοχή σε χαβούζα με τη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου, χώρο για τη ταφή επικίνδυνων αποβλήτων, τη καύση απορριμμάτων.

            Σηκώνουμε κεφάλι και οργανώνουμε τον αγώνα μας όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής:

–          Όχι στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή Ζιδάνι ή σε άλλη επιβαρημένη τοποθεσία της περιοχής μας (πχ Ορυχείο Νότιο Πεδίο).

–          Μέτρα για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος

–          Διαχείριση απορριμμάτων και επικίνδυνων αποβλήτων προς όφελος του λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Ολοι την Κυριακή 4 Απριλίου 11:00πμ στην γέφυρα Ρυμνίου

3 σχόλια

  • Και μετά λενε γιατι εχουμε τοσα κρούσματα; Βγείτε όλοι στους δρομους..Μπράβο..
    Μεσω lockdown και κάνετε κινητοποιήσεις…Και παλι ΜΠΡΆΒΟ….σας νοιαζει πολυ η ΥΓΕΙΑ…

    • Έχουμε τόσα κρούσματα γιατί στους χώρους δουλειάς δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Έχεις πάει σε εργοτάξιο να δεις πόσοι εργάτες φοράνε μάσκες; πόσοι έχουν κάνει test; μήπως έχεις δει πόσοι μπαίνουν στο λεωφορείο; Λέω εγώ….

  • Χωρίς αέρα, γη και νερό, όχι απλά δεν θα έχει κάποιος υγεία, δεν θα ζει.
    Για αυτό και θα πάμε όλοι, γιατί νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας να έχουν γη να καλλιεργούν, νερό να πίνουν και να ζουν, αέρα καθαρό να αναπνέουν.
    Οι αγώνες για ζωή…δεν αναστελλονται, ούτε σταματούν Με αστυνομία. Απλά δυναμωνουν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.