Διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Ο Αγώνας για την Ελληνική Ανεξαρτησία: Ο ρόλος της Φιλικής Εταιρίας», την Κυριακή 4 Απριλίου

31 Μαρτίου 2021
18:48
Κανένα σχόλιο

 

Η Πρωτοβουλία Νέων Κοζάνης, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Ο Αγώνας για την Ελληνική Ανεξαρτησία: Ο ρόλος της Φιλικής Εταιρίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Απριλίου 2021, στις 19:00, σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Πολιτιστικής Κληρονομίας και Ιστορίας» του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Αφορμή για τη δημιουργία της παρούσας διαδικτυακής ομιλίας στάθηκαν οι εορτασμοί που διοργανώνονται πανελλαδικά από ποικίλους πνευματικούς και πολιτιστικούς φορείς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Σκοπός της εκδήλωσης αποτελεί η διοχέτευση στα μέλη της κοινωνίας της γνώσης για τον καθοριστικό ρόλο της Φιλικής Εταιρίας στον αγώνα για την ανεξαρτησία.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η διακεκριμένη καθηγήτρια Δρ. Μαριέττα του Διονυσίου- Άγγελου Μινώτου, μόνιμη Λέκτορας, Θεσμοί Διοίκησης και Παραγωγής Αρχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, του τμήματος «Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρώην Διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με διεθνή καταξίωση.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εισηγήσεις:

«Δράσεις εθνικής εμβέλειας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», Νίκη Πλιάκη
απόφοιτη τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιονίου Πανεπιστημίου

«Πολιτιστικοί οργανισμοί: Σημεία συνάντησης με την μνήμη», Κορίνα Χατζηπαναγιωτίδου Πολιτιστική Διαχειρίστρια, MSc, ΜΒΑ

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση https://docs.google.com/forms/d/1qc0FRi3mxvtXfao8744_hZH3k_2pj5Ve6qRQRElUy98/edit έως το Σάββατο 3 Απριλίου 2021.

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ελεύθερη για το κοινό, με την προϋπόθεση της εγγραφής.

Email: [email protected]

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της Πρωτοβουλίας Νέων Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.