Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για την ανάγκη παράτασης λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς για την τροφοδότηση της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα

31 Μαρτίου 2021
18:50

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάγκη παράτασης λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς για την τροφοδότηση της τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαΐδα.

Η ερώτηση, βασίζεται στην επιστολή του Δήμου Εορδαίας προς το αρμόδιο Υπουργείο, η οποία αναφέρει ότι στις 17 Απριλίου εξαντλούνται οι εναπομείνασες ώρες λειτουργίας των μονάδων Υπενθυμίζεται, ότι με το ΦΕΚ 2646/Β/1-7-2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει τη δυνατότητα λειτουργίας, για λόγους επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού, μέχρι την συμπλήρωση των 32.000 ωρών.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και ο περιορισμός κατ΄ οίκον λόγω της πανδημίας, δεν επιτρέπουν την παύση της παροχής θερμότητας ενώ τέλος, τίθεται το αίτημα για ολιγοήμερη παράταση λειτουργίας έως την 5η Μαΐου, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα που θα προκύψει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

17 σχόλια

    • Κυρια βουλευτινα θυμαστε ποια κυβερνηση εκλεισε τις μοναδες 1 και 2 του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ? Του συριζα!!!!!!!!! Εχουμε μνημη δεν ειμαστε χρυσοψαρα!!

  • Κυρια βουλευτινα θυμαστε ποια κυβερνηση εκλεισε τις μοναδες 1 και 2 του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ? Του συριζα!!!!!!!!! Εχουμε μνημη δεν ειμαστε χρυσοψαρα!!

  • “Κατόπιν επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία, που αφορούν όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Περιφέρειας. Βάσει των στοιχείων αυτών, προσθέτει, «το σύνολο των αιτήσεων για έργα ΑΠΕ, κυρίως φωτοβολταϊκά και αιολικά και ελάχιστα υδροηλεκτρικά, αντιστοιχεί σε συνολική ισχύ της τάξης των 13 GW».

    https://kozan.gr/archives/336958

  • Όταν έκλεισε η ΕΡΤ όλοι οι ερμηνευτές κάναν συναυλία συμπαράστασης. σήμερα που κλείνουν όλα τα εργοστάσια της ΔΕΗ θα δούμε καμιά συναυλία από εσάς;

  • Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφωνούν με το κλείσιμο των μονάδων του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ βλέπε δηλώσεις Μητσοτάκη Σταθάκη
    Δεν καταλαβαίνετε ότι συμφωνούν σε όλα τα μέτρα που αφορούν το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων την αρχή την έκανε φυσικά η Μπιρμπίλη αλήθεια που βρίσκεται
    ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ θα μείνεις στην Ιστορία
    Εργαζόμενος ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
    Κυρία Βέτα όχι άλλα δάκρυα

    • Φίλε δεν μπορούμε να πληρώνουμε εμείς οι καταναλωτές τις μισθάρες και τις παροχάρες που σου δίνει η ΔΕΗ.
      Θέλουμε φθηνό ρεύμα με οικολογική παραγωγή. Τέλος.

      • Φίλε,
        Ελεύθερη αγορά είναι. Αν νομίζεις ότι οι εταίροι ιδιώτες είναι φθηνότεροι, με μισθούς πεινας και πιο οικολόγοι, πάνε σε αυτούς
        Τελος

        • Και η ΔΕΗ ιδιωτική δεν είναι; Γιατί ζητάει λεφτά απ’ την κυβέρνηση συνέχεια; 600 εκ το χρόνο σας χρηματοδοτούμε οι υπόλοιποι για να κάνετε πάρτυ. Το πάρτυ τέλος.

  • Τι έγινε οι Δήμαρχοι βγάζουν την ουρά τους απ’έξω;;
    Οι τηλεθερμάνσεις είναι δημοτικές επιχειρήσεις.
    Αν ξεμείνουμε από Τηλεθέρμανση, δεν θα φταίει ουτε η ΔΕΗ, ούτε ο η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ.
    Θα φταίνει οι Δήμαρχοι που δεν αναζήτησαν εναλλακτική πηγή θερμότητας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.