Η περιοχή μας, βιώνει ένα παρατεταμένο lockdown για πάνω από μισό χρόνο που έχει επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στην ζωή των πολιτών. Σήμερα η εικόνα της Πτολεμαΐδας παραπέμπει περισσότερο σε μία πόλη φάντασμα, παρά σε μία ζωντανή πόλη που σφύζει ζωή. Τα κρούσματα covid παραμένουν σταθερά αυξημένα, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική, τμήματα του πανεπιστημίου κινδυνεύουν με κλείσιμο, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη λουκέτο. Παράλληλα οι επιπτώσεις του βίαιου κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, είναι πλέον ολοφάνερες με την φυγή χιλιάδων συμπολιτών μας.

Οι ευθύνες για αυτήν την κατάσταση βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τις περιφερειακές-τοπικές αρχες. Το Master plan που μας υποσχέθηκαν, δεν μπορεί παρά να μεταφραστεί ως ένα Super deal μεταξύ συμφερόντων. Από την μία εντείνεται το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε μονοπωλιακούς ομίλους και από την άλλη αδειοδοτούνται προκλητικά φαραωνικού τύπου ΑΠΕ για λίγους και εκλεκτούς. Βλέπουμε στον νομό μας καθημερινά να “ξεφυτρώνουν” εκατοντάδες στρέμματα φωτοβολταϊκών πάρκων, ανεμογεννήτριες ακόμη και χώροι υγειονομικής ταφής τοξικών αποβλήτων (βλ. ΧΥΤΑΜ), που καταπατούν το φυσικό περιβάλλον και μολύνουν τα δάση, τη γη και τα νερά μας.

Απόρροια όλων αυτών, είναι η υποβάθμιση της περιοχής, η βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών, η ραγδαία εξάπλωση της ανεργίας και η αναγκαστική φυγή της νέας γενιάς. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό της κοινωνικής πλειοψηφίας που αγωνίζεται για ζωή με αξιοπρέπεια. Στηρίζουμε τον υπεράνθρωπο αγώνα που δίνουν γιατροί/νοσηλευτές στο νοσοκομείο, τον αγώνα του πανεπιστημίου ενάντια στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοίδη, τον αγώνα τον συμπολιτών μας να υπερασπιστούν τα μαγαζιά τους, στηρίζουμε τους εργαζομένους της ΔΕΗ και τα κινήματα που ξεπηδούν κατά τόπους για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Βρισκόμαστε προσανατολισμένοι σταθερά απέναντι σε όσους θυσιάζουν την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον και την αξιοπρέπεια μας, για να εξυπηρετήσουν ημέτερους και φίλους!

Κλείνουν την ΔΕΗ μας κλέβουν τους μισθούς,

φτιάχνουν master plan για λίγους και εκλεκτούς!

Νεολαία Συ.Ριζ.Α Εορδαίας