Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Μποδοσάκειου: Για την επίσκεψη Κοντοζαμάνη στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

6 Απριλίου 2021
21:07

 

 

Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς! Σε μια επίσκεψη-φιέστα ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ.Κοντοζαμάνης μίλησε για μια σειρά ζητήματα που έχει σημασία να αναφερθούμε:

  1. Ανέφερε ο υπουργός ότι εξετάζεται η περίπτωση να γίνει το νοσοκομείο μας, νοσοκομείο covid. Μα είναι ΗΔΗ νοσοκομείο covid, νοσοκομείο ΜΙΑΣ νόσου δηλαδή καθώς οι περισσότερες κλίνες COVID που δημιουργήθηκαν αποσπάστηκαν από διάφορες κλινικές (ορθοπεδική, μέρος της χειρουργικής) οι οποίες συγχωνεύθηκαν με άλλες (Χειρουργική, Ουρολογική). Τα προγραμματισμένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία έχουν ακυρωθεί και τα τακτικά χειρουργεία έχουν περιοριστεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση χιλιάδων ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

  2. Είπε ο υπουργός ότι το σύστημα υγείας είναι ενιαίο. Ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι ένα. Ας μας εξηγήσουν λοιπόν τα κυβερνητικά επιτελεία πως γίνεται εδώ και ένα χρόνο τώρα το δημόσιο σύστημα να σηκώνει όλο το βάρος της πανδημίας και ο ιδιωτικός τομέας υγείας να κερδίζει εκατομμύρια χωρίς να συμβάλει πουθενά στη μάχη αυτή. Επιπλέον γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα που είναι πάγιο αίτημα των υγειονομικών προκειμένου να συμβάλουν πραγματικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας;

  3. Μίλησε για την ανάγκη να διεκπεραιώνονται ταχύτερα τα περιστατικά. Ξεχνάει ο υπουργός ότι απευθύνεται σε ένα προσωπικό εξουθενωμένο, εξοντωμένο, ελλιπέστατο αριθμητικά, κουρασμένο από τις συνεχείς μετακινήσεις προς και από τις μονάδες covid, με πολλούς από τους συναδέλφους να έχουν νοσήσει. Σε συναδέλφους συμβασιούχους με το άγχος της απόλυσης και της εργασιακής περιπλάνησης.

  4. Δεν έδωσε ουσιαστικά απάντηση στο αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου, που εργάζονται εδώ και χρόνια στο νοσοκομείο, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Παρά το κάλεσμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ προς την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, να γίνει παράσταση στον υπουργό, να κατατεθεί υπόμνημα με τα προβλήματα των εργαζομένων, μετά από παρέμβαση της προέδρου του σωματείου απετράπη τέτοια κίνηση. Καταγγέλλουμε τέτοιες ενέργειες και καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να τις καταδικάσουν.

Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας αποτελεί αντανάκλαση της διαχρονικής πολιτικής περιορισμού της κρατικής χρηματοδότησης στην κάλυψη υποτυπωδών μόνο αναγκών, ενώ ολοένα μεγαλύτερο μέρος των αναγκών καλύπτεται με ατομική ευθύνη και ιδιωτικές δαπάνες. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για άμεση ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική μέρα δράσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 11πμ στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας.

Διεκδικούμε:
• Άμεσες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό,
• Έγκαιρη προμήθεια όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού,
• Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους υγειονομικούς (εμβολιασμένους και μη),
•Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας,
• Επαναφορά της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων και όλων των κλινικών,
• Ένταξη στα ΒΑΕ. Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια η νόσηση από COVID-19 λόγω έκθεσης κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.