Κουμπαράς στην Κοινότητα του Δρεπάνου – Έκκληση βοήθειας για τον μικρό Ανδρέα από το Πρωτοχώρι – H περιπέτεια της υγείας του

9 Απριλίου 2021
17:05
Κανένα σχόλιο

Ο μικρός Ανδρέας, που η ιστορία του έχει συγκινήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δώσει ήδη έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο για κακοήθη όγκο και εξαντλητικές χημειοθεραπείες. Πλέον, για να
πραγματοποιηθεί μια ακόμη κρίσιμη θεραπεία, μπορούν να βοηθήσουν όσοι μπορούν. Η προγραμματισμένη εισαγωγή του σε ιταλικό κέντρο για την θεραπεία του βρίσκεται σε αναμονή, καθώς η ακτινοβολία που απαιτείται δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η εισαγωγή του στο κέντρο έχει οριστεί για τις 16 Απριλίου, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, που συνεδριάζει κάθε Τρίτη.

Όλοι ελπίζουν αυτή η έγκριση να γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη Τρίτη. Ο μικρός Ανδρέας προσήλθε σε κωματώδη κατάσταση το Νοέμβριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ). Διασωληνώθηκε άμεσα και ακολούθως υποβλήθηκε σε MRI εγκεφάλου, που ανέδειξε μεγάλο όγκο στο επίπεδο της παρεγκεφαλίδας, και επαπειλούμενο -λόγω της πίεσης από τον όγκο- εγκολεασμό του προμήκη μυελού. Επίσης αναδείχθηκαν πολλαπλές μεταστατικές εστίες σε όλο το μήκος του νωτιαίου μυελού. Υποβλήθηκε σε ένα εργώδες χειρουργείο, όπου αφαιρέθηκε ο όγκος.

Ο όγκος και οι μεταστάσεις Η ιστολογική γνωμάτευση επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κακοήθη όγκο του κεντρικού νευρικού συστήματος, του τύπου του νευροβλαστώματος. Ακολούθησαν έξι μήνες συστηματικής χημειοθεραπείας με πολλές και σημαντικές επιπλοκές στην Παιδο-Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα».

Η οποιαδήποτε συνδρομή σας μετράει. Ιάσων Τσιλιγκαρίδης Τράπεζα Πειραιώς GR2801722750005275071415411

Η κοινότητα Δρεπάνου μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρεπάνου το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου και τον Αθλητικό σύλλογο συμμετέχουν στην προσπάθεια για τον μικρό Ανδρέα. Γι αυτό
και από αύριο, 10:00 με 13:00, θα υπάρχει κουμπαράς που θα μπορεί ο καθένας να βοηθήσει και να συμμετέχει. Ο κουμπαράς θα βρίσκεται στο χώρο της κοινότητας έως 17/04/2021.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.