Συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στην Κοζάνη πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Πέμπτη 15/4

15 Απριλίου 2021
22:42

 

Συμβολική κινητοποίηση έξω από την πύλη του στρατοπέδου Μακεδονομάχων στην Κοζάνη πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Πέμπτη 15/4, στα πλαίσια της εβδομάδας παρέμβασης στα στρατόπεδα που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Μέσα την παρέμβασή μας απευθύνουμε κάλεσμα στους νέους στρατευμένους που σήμερα υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, έχουν όνειρα και αγωνίες, όπως κάθε νέος άνθρωπος. Που παλεύουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις δυσκολίες μέσα στο στρατόπεδο, θυμώνουν με αυτά που αντιμετωπίζουν από την πρώτη μέρα στη θητεία, αλλά και για αυτά που μαθαίνουν ότι γίνονται έξω, αυτά που περνάει η οικογένειά τους και οι φίλοι τους.

Ίδια είναι η αιτία, ίδιοι είναι οι ένοχοι. Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει κλείσει όλον τον κόσμο εδώ και μήνες μέσα στα σπίτια του και στέρησε σε πολλούς στρατευμένους τις άδειες και τις εξόδους που έχουν ανάγκη, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στις μονάδες, να προσλάβει όλο το απαιτούμενο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας που θησαυρίζει εν μέσω πανδημίας σε βάρος του λαού. Οι στρατιώτες είναι κλεισμένοι στα στρατόπεδα, ενώ οι μεγαλοξενοδόχοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες.

Είναι η ίδια πολιτική που από την μια αντιμετωπίζει προκλητικά, ως κόστος, τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια και μέσα μεταφοράς και ταυτόχρονα είναι υπεύθυνη που οι στρατιώτες ζουν σε επικίνδυνες σε καιρό πανδημίας συνθήκες, με αποτέλεσμα την υπερμετάδοση του ιού σε μια σειρά στρατόπεδα.

Η ίδια πολιτική που τη στιγμή που αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς με τη δικαιολογία της στελέχωσης στην παραμεθόριο, στέλνει δεκάδες αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με προσωπικό και μέσα, σε ασκήσεις – πρόβες πολέμου εκτός συνόρων.

Επικαλούνται μάλιστα τη φύλαξη της παραμεθορίου για την αύξηση της θητείας, χώνουν τον λαό της χώρας μας ακόμα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς που βρωμάνε μπαρούτι στην περιοχή, για να εξυπηρετήσουν ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που σκοπό έχουν να βάλουν χέρι στη μοιρασιά της ενεργειακή πίτας και των θαλάσσιων δρόμων μεταφοράς.

Δίνουν “γη και ύδωρ” στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν αφήσει πίσω τους εκατομμύρια νεκρών, σακατεμένων, και ξεσπιτωμένων οικογενειών.

Γι’ αυτό απαιτούμε:

  • Όχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.

  • Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.

  • Να επιταχτούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

  • Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.

  • Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

  • Τονίζουμε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι δίπλα στους νέους στρατευμένους!

Με τη δύναμή μας, με την αλληλεγγύη μας, σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και τη ζωή που μας αξίζει!

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.