Από την πρώτη στιγμή του εργοδοτικού εγκλήματος με θύματα 2 συναδέλφους μας στο εργοτάξιο της αποθείωσης της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου της ΔΕΗ Α.Ε αναδείξαμε πως αιτία που οδηγηθήκαμε στο τραγικό αυτό γεγονός είναι ότι η ζωή των εργαζομένων αντιμετωπίζετε ως κόστος από την μεγαλοεργοδοσία. Πραγματοποιήσαμε γι’ αυτό το λόγο κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου την Παρασκευή 16/4.

Η 3ωρη στάση εργασίας που προκηρύχτηκε για να απαιτήσουμε την άμεση διερεύνηση των αιτιών του εγκλήματος από τους αρμόδιους μηχανισμούς και να παρθούν μέτρα προστασίας, έδειξε ότι η εργοδοσία φοβάται τον οργανωμένο αγώνα μας.

Η εργοδοσία μπροστά στο κίνδυνο να κρύψει τις ευθύνες της αλλά και για να μην συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση στα γραφεία του εργοταξίου έδιωξε τους εργαζόμενους από το εργοτάξιο. Παρόλα αυτά κινητοποίηση και συνέλευση των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του AVAX στο εργοτάξιο.

Οι απαντήσεις των εκπρόσωπων των εργοδοτών προς τους εκπροσώπους των σωματείων μας για τα αίτια και τους λόγους του εγκλήματος αποτελούν πρόκληση όταν παραδέχονται πως τα μέτρα προστασίας είναι κόστος. Σε ένα εργοτάξιο που τα ωράρια εργασίας ξεπερνάνε τις 10ώρες και δουλεύουν παράνομα και τις Κυριακές !

Τα σωματεία μας δίνουν συνέχεια για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζομένων με κινητοποίηση στην επιθεώρηση εργασίας στην Κοζάνη την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 11:00πμ με σκοπό να διεκδικήσουμε την αύξηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς για μέτρα προστασίας, να απαιτήσουμε την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του εγκλήματος, την απόδοση ευθυνών, την πρόσληψη προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την στήριξη των οικογενειών των συναδέλφων από το κράτος και τους εργοδότες.