M. Σπυράκη: Θετικά νέα για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδος: Η ΕΕ στέλνει 651χιλ δόσεις εμβολίων στα Δυτικά Βαλκάνια

22 Απριλίου 2021
15:58

 

 Αύξηση στην τουριστική κίνηση προς τη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να φέρει η απόφαση της ΕΕ να παραδώσει 651 χιλιάδες δόσεις εμβολίων της BioNTech/Pfizer κατά της νόσου COVID-19,  στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Τη σημαντική αυτή είδηση έκανε γνωστή, η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας υγείας και Ασφαλείας τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( ENVI).

  

Απαντώντας στην ερώτηση της κ.Σπυράκη για τα Δυτικά Βαλκάνια η κ. Κυριακίδου είπε χαρακτηριστικά “Ρωτήσατε για το πού είμαστε με τα Δυτικά Βαλκάνια. Έχω πολύ καλά νέα! Συμφωνήσαμε πρόσφατα ότι  651 χιλιάδες δόσεις  του εμβολίου της Biotech Pfizer θα παραδοθούν στα Δυτικά Βαλκάνια για να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και αυτούς που εργάζονται στον τομέα της υγείας”, κατέληξε.

 

Να σημειωθεί, ότι οι 651χιλιάδες δόσεις  BioNTech/Pfizer χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα διαμοιραστούν με τη βοήθεια της Αυστρίας. Η πρώτη παράδοση σε όλους τους εταίρους στην περιοχή αναμένεται τον Μάιο, με τακτικές παρτίδες να συνεχίζονται έως τον Αύγουστο.

 

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, απευθυνόμενη στην  Επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, ανέδειξε επίσης  το ζήτημα της ανησυχίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού άνω των 65 ετών να εμβολιαστούν και τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα  η  Ευρωπαική Επιτροπή .

 

Η Επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, απαντώντας στην κ.Σπυράκη, τόνισε ότι η Κομισιόν εργάζεται για το ζήτημα  της διστακτικότητας έναντι του εμβολιασμού χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει περαιτέρω πρωτοβουλίες πληροφόρησης για τις μεγαλύτερες ηλικίες. « Εργαζόμαστε για το ζήτημα για την αμφισβήτηση του εμβολιασμού. Έχουμε μία στενή και εντατική επικοινωνία με την επιτροπή επιδημιολόγων που έχει συστήσει η Ευρωπαϊκή επιτροπή. Η επιτροπή απαρτίζεται από επιδημιολόγους από όλα τα κράτη μέλη. 

Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε το θέμα της επικοινωνίας αναφορικά με τον εμβολιασμό. Συμφωνώ με αυτό που λένε πολλοί ευρωβουλευτές. Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε συνολικά. Ειδικά για να καταφέρουμε να εμβολιστούμε συνολικά σε επίπεδο ΕΕ 

Η Ευρωβουλευτής Σπυράκη αναφερθήκατε στο πλάνο του εμβολιασμού για τους 65+. Όπως γνωρίζετε, το σχέδιο εμβολιασμού και η στρατηγική για τον εμβολιασμό εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κρατών μελών. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των εμβολίων, πιστεύω ότι θα μειώνεται η ηλικία αυτών που θα καλούνται να εμβολιαστούν. ’’ κατέληξε η κ. Κυριακίδου. 

2 σχόλια

  • Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι η στενή επαφή της με την υπέρκομψη Μαρέβα, την ανέβασε πολλά επίπεδα στην αισθητική της. Με τα ζιβάγκο ήταν στο ΠΑΣΟΚ.

  • Αν τα Δυτικά Βαλκάνια περίμεναν μόνο από την ΕΕ ζήτω που καήκαν.
    Η Σερβία που έχει εμβολιάσει ήδη το 50% του πλυθησμού της, μοιράζει εμβόλια και στους γείτονες της.

    Δυστυχώς η ΕΕ απέτυχε στο θέμα των εμβολίων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.