1.554 αιτήσεις χρηματοδότησης με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 2,72 εκ. ευρώ υποβλήθηκαν στη Δράση «Στήριξη Ρευστότητας σε Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία»

22 Απριλίου 2021
17:05

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιος εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 – ΕΦΕΠΑΕ ανακοινώνει ότι, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης στo πλαίσιο της Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συνολικά υποβλήθηκαν 1.554 αιτήσεις χρηματοδότησης από ισάριθμες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 2.721.830,12 ευρώ (Μ.Ο. αίτησης 1.751,50 ευρώ).

Περαιτέρω στατιστικά στοιχεία σε σχέση με αυτά που δηλώσαν οι επιχειρήσεις στην αίτησή τους θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη Δράση χρηματοδοτεί το κεφάλαιο κίνησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και καλύπτει για έξοδα κάτω των 10.000€, το 50% των εξόδων της επιχείρησης του έτους 2019, με επιχορήγηση ποσού από 1.000 € κατ’ ελάχιστο έως 1.800 € (μέγιστο). Στα ποσά εξόδων επί των οποίων θα υπολογιστεί το ποσοστό του 50% θα συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι αγορές εμπορευμάτων, πρώτων υλών και υλικών, ενοικίων, παροχών σε εργαζόμενους και διαφόρων λειτουργικών εξόδων.

Mία από τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων ήταν, στο 2ο και 3ο τρίμηνο του 2020 (από 1/4/2020 έως και 30/9/2020) να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους, σε σύγκριση με το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2019 (από 1/4/2019 έως και 30/9/2019), μεγαλύτερη ή ίση του 10%.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους.

Στο αμέσως χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο έλεγχος διασταύρωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν καθώς η τεχνική αξιολόγηση των αιτήσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.

  • Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται :

α) στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr , e-mail:[email protected][email protected] , και

β) στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 2461/24022 , [email protected]

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο Στείλε το ερώτημά σου στη διεύθυνση: https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/).

10 σχόλια

  • Αφού δεν καλύφθηκε το αρχικό κεφάλαιο των 5 εκ. Ευρω του προγράμματος, γιατί δεν αυξάνουνν το ποσό της επιχορήγησης ώστε να πάρουν όλοι αναλογικά περισσότερα, να καλυφθεί το ποσό των 5 εκ. και να μη χαθούν τα μισά χρήματα;

    • Μάλλον θέλουν να τα δώσουν στο μεγάλο πρόγραμμα των 40! Τα κριτήρια για τους μικρούς ήταν ότι να ναι και όχι ίδια με τους μεγάλους.

    • Δεν κατάλαβες καλά! Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, γι’ αυτό και η προθεσμία πήγαινε από παράταση σε παράταση. Κάτσε τώρα και περίμενε, μόλις μυρίσουν εκλογές θα τελειώσει και η “αξιολόγηση”, η “διασταύρωση” κι ό,τι άλλο φροντίσουν να σκαρφιστούν, για κάτι που έγινε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!

  • Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται εκ του αποτελέσματος η λανθασμένη πρακτική της περιφέρειας στο διαμοιρασμό του κεφαλαίου ενίσχυσης COVID. Το λάθος επαναλήφθηκε σε δεύτερη πράξη. Άντι να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Περιφέρειας Ηπείρου, έσπασαν το πρόγραμμα σε μεγάλο και μικρό, για να δώσουν 40χίλιαρα στους λίγους. Αποτέλεσμα, στο μεγάλο πρόγραμμα ωφελήθηκαν λίγοι, και στο μικρό τα χρήματα περίσσεψαν !

    • Δεν πρόκειται να ανάψουν αίματα γιατί σε αυτή την περίπτωση οι αιτούντες είναι λίγοι και θα πάρουν χρήματα όλοι εφόσον πληρούν τα κριτήρια, ενώ θα περισσέψουν 2,3 εκ.

  • Καλά δεν είχαν μειωση τζίρου 10% αναμεσα σε 2019 κ 2020 ?!Περρίσεψαν τα λεφτα!Τι δήλωναν το 2019 κ τα προηγούμενα χρόνια αναρωτιέμαι!Μακάρι να γίνεται κ να τα δώσουν τα υπόλοιπα στο μεγάλο πρόγραμμα των 40 κ να πάρουν περισσότεροι.

  • Ωραία λογική ρε φίλε, αντι να αυξήσει λίγο το ποσό στους μικρούς και αντί για 1800€ να πάρουν ας πούμε 2.500 να τα δώσει σε 40ρια. Σε επιχείρήσεις που βαθμολογήθηκαν με εντελώς άλλα κριτήρια και χωρίς να αποκλείονται από εκείνο το πρόγραμμα από την μείωση τζίρου όπως έγινε σε αυτό. Χαραμίζεσαι κατευθείαν για διευθυντής ΕΣΠΑ πρέπει να πας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.