Προκηρύσσεται εντός Μαϊου το Φ/Β 65 MW στην Δυτική Μακεδονία

28 Απριλίου 2021
09:15
Κανένα σχόλιο

 

Με γοργούς ρυθμούς προωθεί η ΔΕΗ Ανανεώσιμες την ωρίμανση των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της με στόχο την υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος της που αφορά την εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 2 GW.

Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμών για την ανάθεση της κατασκευής μιας σειράς νέων έργων αρχής γενομένης από το νέο μεγάλο φωτοβολταικό  ισχύος 65 MW στη Δυτική Μακεδονία.

Το συγκεκριμένο έργο που θα προκηρυχθεί εντός του Μαΐου ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του εντός του έτους και να έχει ολοκληρωθεί το 2023, θα έχει συνολική ισχύ της τάξης των 65 MWp και θα εγκατασταθεί στην απόθεση Βόρειου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Η έκταση, συνολικού εμβαδού περίπου 1.050 στρεμμάτων εντάσσεται στον «Πυρήνα» Ανάπτυξης Φωτοβολταικών Σταθμών της Ζώνης Απολιγνιτοποίησης.

Panel με τεχνολογία διπλής όψης

Στον νέο φωτοβολταϊκό σταθμό αναμένεται να εγκατασταθούν πάνελ με τεχνολογία διπλής όψεως (bifacial) για αυξημένη δυνατότητα παραγωγής, αφού τα συγκεκριμένα πάνελ εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια που προσπίπτει στην πίσω πλευρά τους.

Η παραγόμενη ενέργεια θα διοχετεύεται στο ηλεκτρικό σύστημα μέσω διασυνδετικών υπόγειων γραμμών Μέσης Τάσης 33kV, οι οποίες θα συνδέουν με τον σταθμό μέσω υπαίθριου υποσταθμού 33/150kV.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ολοκλήρωσε πρόσφατα έργα ΑΠΕ ισχύος 30MW και έτσι το χαρτοφυλάκιο των εν λειτουργία έργων της αναμένεται να φθάσει τα 250MW τους επόμενους μήνες.

Πρόκειται για μέρος του Cluster φωτοβολταικών ισχύος 230MW στην Πτολεμαΐδα και αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 16MW σε Κεφαλονιά, Κρήτη και Λήμνο.

Στην Πτολεμαΐδα ολοκληρώθηκαν 15 MW, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση ακόμη 15MW μέχρι φθινόπωρο. Το σύνολο του έργου θα έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβρη του 2022.

Σημειώνεται ότι η εταιρία είναι η μοναδική μέχρι σήμερα που έχει ολοκληρώσει έργα ανακαίνισης (repowering) παλαιών αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 20MW.

www.worldenergynews.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.