Εν μέσω νυχτός και πανδημίας χωρίς αντίδραση στήθηκαν επι της Εγνατίας τα διόδια στα γεωγραφικά ορια της Σιάτιστας έναντι Ξηρολίμνης. Η τιμή αυτών ενάμισι ευρώ για μια διαδρομή στα χωριά μας είκοσι περίπου το πολύ χιλιομέτρων. Κλειδαμπάρωσαν τη Σιάτιστα, το δήμο Βοίου και ότι άλλο μπορούσαν να προλάβουν. Τους ευχαριστούμε.
Εν μέσω νυχτός και πανδημίας ανακοινώθηκε από την περιφέρεια η εγκατάσταση ακόμη ενός ιδιωτικού αιολικού κατά τα λεγόμενα πάρκου στο Σινιατσικο.
Έτσι θα τηρηθεί το ρηθέν ο Σινιάτσικος εγεννήθη ασκεπής χωρίς δένδρα, αλλά σωρεία κορμών ανεμογεννητριών θα φυτρώσουν επί αυτού.
Ομιλούν περί αιολικών πάρκων ενώ διάσπαρτες τοποθέτησαν ανεμογεννήτριες, χωρις να ορίζουν χωροταξικά πριν την εγκατάσταση συγκεκριμένα πάρκα.
Ομιλούν περί περιβαντολογικών μελετών ενώ τη χαμηλή κορυφή στο Σκόκο του Σινιάτσικου την γέμισαν μπάζα χωρίς να έχουν αποκαταστήσει το περιβάλλον.
Ομιλούν για θέσεις εργασίας στη μετά λιγνιτική εποχή, όταν μέχρι χθες η ΔΕΗ της λιγνιτικής περιοχής Κοζάνης Πτολεμαΐδας Αμυνταίου απασχολούσε έντεκα χιλιάδες εργαζομένους. Από το δήμο Βοΐου στη ΔΕΗ δούλευαν πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι και από την Εράτυρα πάνω από εκατόν είκοσι τον αριθμό εργαζόμενοι δούλευαν ή δουλεύουν εκεί.
Εν μέσω πανδημίας και μεσούσης της νυχτός επιχειρηματίες και εργαζόμενοι από άλλους νομούς στην καραντίνα δούλευαν κανονικά και νόμιμα στα εργοτάξια, αλλά εμείς οι κοινοί θνητοί τελούσαμε με ευλάβεια κλειδαμπαρωμένοι τη καραντίνα.
Στα πάθη των θνητών επί κορονοϊού μας ήρθαν και όλα αυτά.
Περιμένουμε μια φωνή αντίδρασης από τον καθηγμαμένο κόσμο, γιατί κάποιοι που εκτελούν χρέη εντολέων του λαού μάλλον δεν θα έχουν όρεξη για αντίσταση εκτός εξαιρέσεων βέβαια.
Δεν γνωρίζω πως θα αντικρίζαμε την ιστορική παραδοσιακή Σιάτιστα εν μέσω υπερσύγχρονων ανεμογεννητριών. Αλήθεια πως θα ανέχονταν οι Κοζανίτες στο καμάρι της πόλης στον ψηλό Αη Λιά να περιστρέφεται μια σύγχρονη γιαλιστερή ανεμογεννήτρια; Η πως θα βλέπαμε την μεταβυζαντινή ιστορική Καστοριά περιστοιχισμένη με συστοιχίες αναμογεννητριων;
Να ξέραμε τουλάχιστον ποιοί είναι τα αφεντικά πίσω από αυτές τις εταιρίες, κάτι θα λέγαμε. Τώρα ουδένα γνωρίζουμε και μόνο φουρφούρια βλέπουμε. Καλό Πάσχα καλές γιορτές με υγεία.