Γ. Αδαμίδης: “Μετά από μισό αιώνα, το τέλος της καρδιάς μας”

6 Μαΐου 2021
11:08
Για κάτι λιγότερο από μισό αιώνα ο ΑΗΣ Καρδιάς αποτέλεσε έναν σταθμό σύμβολο, μεταξύ των συμβόλων που χαρακτήρισαν και συνέδεσαν την περιοχή της Κοζάνης και τη χώρα μας με την ηλεκτρενέργεια, το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος, τη λειτουργία της πρωτοποριακής τηλεθέρμανσης. Ο αγώνας που έδωσε, με «αξιοπρέπεια» και τιμή, έληξε τα μεσάνυχτα στην …παράταση που εξασφαλίστηκε προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Τ/Θ.
Όπως και να έχουν τα πράγματα το «σβήσιμο» του ΑΗΣ αποτελεί ένα σημαντικότατο πλήγμα για την περιοχή και όχι μόνο καθώς δίνει ώθηση στην διαδικασία της βίαιης απολιγνιτοποίησης βάζοντας, ταυτόχρονα, φρένο στις όποιες δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών.
Σχεδόν δύο χρόνια από την εξαγγελία για την βίαιη απολιγνιτοποίηση και από το σχέδιο της δήθεν δίκαιης μετάβασης αυτό που μετρά η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας είναι η αύξηση της ανεργίας!

15 σχόλια

  • ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΟΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥΣ.

    ΚΡΙΜΑ ΣΟΥ .

  • Εσεις οι μεγαλοσυνδικαλιστες γιατι συγκινηστε? Θυμαστε ποσα χρονια εχετε να δουλεψετε? Οσο για τις μοναδες καιρος ηταν επιτελους να αναπνευσουμε καθαρο αερα και εμεις!!!!!!

  • εσεις μια χαρα φαγατε και ηπιατε στη ΔΕΗ,τωρα ερχεται ο λογαριασμος κατευθειαν στα παιδια και τα εγγονια σας,θα πρεπε να ντρεπεστε…

  • Γιωρικσμ θυμάσαι την Μπιρμπίλη, μάλλον Μπιρμπιλομ, επί Γιωρικα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στον Άης Πτολεμαΐδας όπου λέγατε για το πλήρωμα του χρόνου και ότι όλα έχουν ημερομηνία λήξεως, δυστυχώς και εδώ ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και εσύ τό ξέρεις καλύτερα από όλους. Για το μέλλον κοιτάξτε γιατί προβλέπεται χλωμό.

  • Δεν πειραζει θα τρωνε τα προβατα παντεσπανι τωρα αν πεινασουνε
    και τις μπαρουφοψεκασμενες ιδεες του Τσιταχ που ονειρευεται φυσικα αερια και αναπτυξη.

  • Επιτελους!!!Αυτα ειναι ευχαριστα νεα.Ο Αγιος Δημητριος ποτε με το καλο;Μηπως μπορει η δεη να τον κλεισει αυριο.Αυτο θα ειναι ακομα καλυτερο νεο και η 5 να μη λειτουργησει καθολου και να γινει αποθηκη;

  • Χορτάσατε μισθούς που η γενιά μας δεν θα διανοηθεί καν..
    Βγηκατε στη σύνταξη από τα 50..
    Πήρατε τεράστια εφάπαξ..
    Με εξαίρεση λιγους η πλειοψηφία απλά πήγαινε στη δουλειά, δεν δούλευε.
    Ετοιμάστε τώρα τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας να δουν τι θα πει μόχθος.. Αν βέβαια δεν τα χετε τακτοποιήσει(!)

    • μην νομίζεις… ούτε τα παιδιά τους έχουν τακτοποίησει. Αλλά και να ήθλεν, πλέον το “βόλεμα” είναι μια θέση σεκιουριτά στην καλύτερη

      • Συμφωνω,αλλα τα παιδια τους ηδη ειναι εξασφαλισμενα με διαμερισματα , εξοχικα και αυτοκινητο μεγαλο κυβισμου καθως και σπουδες στο εσωτερικο η στο εξωτερικο και το σπουδαιοτερο με δικο τους σπιτι εκει που σπουδαζουν και μαλιστα με εναν μισθο.Πως γινεται αυτο;κι εγω μενω ακομα στο ενοικιο;γιατι σπουδαζω 2 παιδια ,ευτυχως στην ιδια ππλη,φυσικα στο ενοικιο.Δεν πειραζει ομως υγεια να εχουμε ολοι και τα καλα θα ερθουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.