kozan.gr: Οι ενστάσεις από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Εορδαίας Α. Τερζοπούλου, για την ένταξη τού Δήμου Εορδαίας ως ιδρυτικό μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «CLIMATTICA», οδήγησαν τον Δήμαρχο Εορδαίας Π. Πλακεντά στην απόσυρση του θέματος (Βίντεο)

6 Μαΐου 2021
18:19
Κανένα σχόλιο

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας συζητήθηκε η έγκριση ή μη της συμμετοχής του Δήμου Εορδαίας, ως ιδρυτικό μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «CLIMATTICA». Όπως αναφερόταν στην εισήγηση του Δημάρχου Εορδαίας, Π. Πλακεντά, που ήταν υπέρ της συμμετοχής: “Τo CLIMATTICA, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, είναι ένα πολύ-συμμετοχικό Δίκτυο Περιφερειών και Δήμων, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, μια διαδραστική πλατφόρμα, ενημέρωσης, ανταλλαγής πληροφοριών, δεδομένων, γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών των δυνητικών εταίρων, που θα λειτουργεί και θα ενεργεί ως αξιόπιστη διεπαφή τόσο μεταξύ των μελών του περιβαλλοντικά ευαίσθητου χώρου των τοπικών κοινοτήτων, όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι ένας ολοκληρωμένος «φορέας-ομπρέλα», με εγγεγραμμένα συνδρομητικά μέλη, που αναλαμβάνει ενιαίες και ολοκληρωμένες στρατηγικές πρωτοβουλίες και δράσεις και υποστηρίζει τεχνικά και επιστημονικά τους ΟΤΑ, σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης αλλά και σε δράσεις που υπάγονται στις ευρύτερες θεματικές της κυκλικής οικονομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η ύπαρξη ενός τέτοιου Δικτύου θα αποτελέσει ένα κέντρο δημόσιας διαβούλευσης, ενισχύοντας έναν διαρθρωμένο διάλογο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων: ΟΤΑ, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κοινωνία των πολιτών, φορείς ιδιωτικού-δημόσιου τομέα και εμπειρογνώμονες”. Δείτε τις ενστάσεις που έθεσε η Α. Τερζοπούλου και τι απάντησε ο Δήμαρχος Εορδαίας, που τελικά απέσυρε το θέμα.

 

 

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.