Η Ἱερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας ἔχει ἤδη ἀποδεχθεῖ τήν πρόταση τῆς Περιφέρειας Δυτικῆς Μακεδονίας ἀναφορικά μέ ἔργα Ἀνάδειξης τῶν Ἱερῶν Ναῶν της, μέσα ἀπό τό Πρόγραμμα Δημοσίων Ἐπενδύσεων

8 Μαΐου 2021
11:05

 

Τήν Μ. Πέμπτη 29 Ἀπριλίου 2021, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας κ. Θεόκλητος ὑποδέχθηκε μέ ἐγκαρδιότητα καί ἀγάπη τόν ἀξιότιμο κ. Γεώργιο Κασαπίδη, Περιφερειάρχη Δυτικῆς Μακεδονίας στά Γραφεία τῆς Ἱερᾶς Μητρόπολης.

Ἀντάλλαξαν εὐχές γιά τήν ἡμέρα καί τήν ἐπερχόμενη Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου μας καί τόν εὐχαρίστησε προσωπικά γιά τήν πρωτοβουλία του καθώς καί γιά τήν ὑποστήριξη τῆς Περιφέρειας Δυτικῆς Μακεδονίας στό ἔργο τῆς «Ἀνακαίνισης, Συντήρησης, Ἀνακατασκευῆς καί Ἐξοπλισμοῦ τοῦ Διοικητικοῦ Μεγάρου τῶν Γραφείων τῆς Ἱερᾶς Μητρόπολης», συνολικοῦ προϋπολογισμού διακοσίων ἐξήντα χιλιάδων ευρώ 260.000 (€), μέσω τοῦ Εἰδικοῦ Ἀναπτυξιακοῦ Προγράμματος (Ε.Α.Π.) Δυτικῆς Μακεδονίας 2012-2016.

Τόνισε ὅτι ἡ Ἱερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας ἔχει ἤδη ἀποδεχθεῖ τήν πρόταση τῆς Περιφέρειας Δυτικῆς Μακεδονίας ἀναφορικά μέ ἔργα Ἀνάδειξης τῶν Ἱερῶν Ναῶν της, μέσα ἀπό τό Πρόγραμμα Δημοσίων Ἐπενδύσεων, ὡς ἀποτέλεσμα τῆς προσπάθειας τῆς Περιφέρειας Δυτικῆς Μακεδονίας γιά τήν προβολή καί τήν ἀνάδειξη τῆς Ἱερᾶς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών & Ἑορδαίας στήν περιοχή.

Καταλήγοντας ὁ Σεβασμιώτατος ἀναφέρθηκε στήν ἐξαιρετική συνεργασία τῶν Στελεχῶν τῆς Ἱερᾶς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας μέ τά Στελέχη καί τούς Ἐκπροσώπους τῆς Περιφερειακῆς Ἐνότητας Φλώρινας, ἀνανεώνοντας γιά μία ἀκόμη φορά τήν ἀγαθή καί ἐπιτυχημένη συνεργασία μέ τόν ἀγαπητό κ. Γεώργιο Κασαπίδη, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

20 σχόλια

  • Έργα αναδειξης ναών λέει και τους ανακαινίζει τα γραφεία…! Γκοτζαμαν Μητρόπολη δεν εχν παράδες; Εμείς θα τα πληρώσουμε κ αυτά; Κάντε κάνα έργο για τον λαό μωρέ και σταματήστε να βρίσκετε τρόπους πως θα προβάλετε τον εαυτό σας καλύτερα! Η Δ.Μακεδονία αιμορραγεί και δεν κανει κανεις τίποτα!

      • Έδωσα όταν ήμουν μικρός! Γνωρίζεις τον πλούτο που έχει η εκκλησία; Πόσες εταιρίες και λογιστές έχει για να κάνει διαχείρηση αυτου του πλούτου; Το 1/10 να δώσει έχει ξεχρεώσει η χώρα! Γιατί δεν το κάνει; Και δεν πιστεύω στην εκκλησία! Το χρήμα είναι του διαβολου, γιατί;, και η εκκλησία θέλει να το μαζέψει; Και δεν ντρέπομαι και καθόλου! Αυτοί θα έπρεπε να ντρέπονται!

        • …..Γνωρίζεις τον πλούτο που έχει η εκκλησία; Πόσες εταιρίες και λογιστές έχει για να κάνει διαχείρηση αυτου του πλούτου; …Το 1/10 να δώσει έχει ξεχρεώσει η χώρα! …..
          Γράφεις μονάχα με ψυχολογικά και όχι ουσιαστικά επιχει-ρήματα, που απευθύνονται σε ημιμαθείς-αν όχι παντελώς αμαθείς- και εμμονικούς μη θρησκευόμενους σαν και σένα.
          1.Γνωρίζεις πόσα τρισ.δραχμές χρωστά το κράτος στην Εκκλη-σία; ( με την απαλλοτρίωση τεραστίων εκτάσεων της Εκκλησίας. ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 17-5- 1998).
          2.Η Εκκλησία το 1833 είχε μια περιουσία, και σήμερα της έχει μείνει μόλις το 4% και το περισσότερο από αυτό δεσμευμένο.
          3.επί υπουργίας Τρίτση επί ΠΑΣΟΚ όπου τότε η πολιτεία ήθελε να υφαρπάξει την εκκλησιαστική περιουσία . Όμως σκόνταψε πάνω στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου τότε όπου ακύρωσε τα σχέδια της πολιτείας!!
          4.το βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά (γνήσιου Αριστερού)με τίτλο «Εκκλησία και Γένος εν Αιχμαλωσία», Εναλλακτικές Εκδόσεις 2018. Ο Συγγραφεύς είναι γνωστός πολιτικός αναλυτής, εκδότης του Περιοδικού ΑΡΔΗΝ, οικονομολόγος και ιστορικός ερευνητής. Διάβασέ το να ξεστραβωθείς……..

          • 1ο Που ξερεις τι πιστεύω;
            2ο Λογικά εχεις πρόβλημα με όποιον δεν είναι της εκκλησιας (και δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σου! Μάλλον τα παιρνεις και σύ) 3ο Από που κ ως που το Ελληνικό κρατος να χρωστά στην εκκλησία; Όλα αυτά που γραφεις είναι παραμύθια για αγριους! 4ο Έχω διαβάσει πιο πολλά βιβλία από σένα και τον Καράμπελα τον ξέρω προσωπικά! Υ.Γ. 1 Εχεις δει τα σπίτια και τα αμάξια από κάθε μητροπολίτη; Είναι κανεις τους ταπεινος και εναρετος; Υ.Γ. 2 Έλεος…πάνε άναψε το κεράκι σου και μην ξεχάσεις να κανεις και δωρεά πριν το μακάβριο ταξίδι…!

  • Οι πολίτες στενάζουν από τα οικονομικά προβλήματα και εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δίνετε λεφτά στις εκκλησίες. Γιατί άραγε;!

  • Καταφύγιο η εκκλησία σε δύσκολες στιγμές. Ιδιαίτερα τώρα που είναι στα κάτω της η περιφέρεια

  • Τάμα όλα τα λεφτά στην εκκλησία.
    Ανεργία στο φουλ.
    Στο τέλος της θητείας επιστροφή στο μικρόφωνο και το μαντρί.

  • Ποια γραφεία ρε! Εδώ δεν έχει ο κόσμος να φάει, εσείς θέλετε καινούρια γραφεία…Αντίχριστοι

    • Ο Κασαπίδης θα ξαναεκλεγεί είτε στην περιφέρεια είτε στη βουλή, εσένα δεν βλέπω καλά. Θέλεις υποστήριξη !

  • Την πιάτσα , την αγορά και την κοινωνία γραμμένη . Η γνωστή τακτική του από τότε που έγινε βουλευτής … τραγικός ! Το πλήρωμα του χρόνου του όμως τελείωσε . Μιλάμε για τον χειρότερο περιφερειάρχη όλων των εποχών στην δυτική Μακεδονία .

  • ο παράπονο του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης για τα παιδιά που περνούσαν αδιάφορα μπροστά από τον Αγ. Νικόλαο λίγο πριν την περιφορά του Επιταφίου – “Δε φταίνε τα παιδιά αλλά εκείνοι που τα “έφτιαξαν” και στη συνέχεια όλοι εκείνοι που τα εκμεταλλεύονται για τους δικούς τους λόγους (για τις καρέκλες & τις μίζες)”, ανέφερε χαρακτηριστικά

  • Κάνε ρε ένα έργο για να βρει δουλειά ο κόσμος που θα δώσεις 260.000 με τα μαύρα μας τα χάλια για γραφεία στην Μητρόπολη… αλλά οι προτεραιότητες στην εκλογική σου πελατεία. Τζάμπα έτρεχαν για να σου φέρουν ψιφαλάκια

  • Το πραγματικό ποσό είναι 1,2 εκ ευρώ για την Μητροπολη Φλώρινας και πάνω απο 500.000 ευρώ για την Μητρόπολη Καστοριάς που όμως θα τα μοιράσει ο Κασαπίδης .λίγα λίγα σε κάθε εκκλησία ….. με ξένα κόλυβα μνημόσυνο .., και μετά αναρωτιόμαστε πως βγαίνει!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.