Έγγραφο του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για το Επίδομα Προβληματικών Περιοχών για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. των πόλεων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας (Βίντεο)

11 Μαΐου 2021
12:43

 

Σε συνέχεια της από 12/4/2021 κοινοβουλευτικής παρέμβασής μου προς τον Υπουργό των Εσωτερικών κ. Βορίδη, με το από 26/4/2021 έγγραφό μου προς τον Υπουργό των Οικονομικών, ζήτησα τη χορήγηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΟΤΑ, των πόλεων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, που μέχρι σήμερα εξαιρούνται από αυτό, όπως αναλυτικά περιγράφεται σε σχετικό υπόμνημα που μου απέστειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το οποίο έχει ως ακολούθως:

«Με την ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847/30.10.1992 (ΦΕΚ 667 Β ́) και τις τροποποιήσεις που επήλθαν σ’ αυτήν, ορισμένες περιοχές της χώρας μας, όπως και ο Νομός Κοζάνης, χαρακτηρίστηκαν προβληματικές, λόγω των συνθηκών διαβίωσης, επικοινωνίας, στέγασης, του υψόμετρου, του παρατεταμένου χειμώνα, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του αυξημένου κόστους ζωής.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους θεσπίστηκε το επίδομα προβληματικής περιοχής και χορηγήθηκε σε όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου και των ΟΤΑ που εργάζονται στις περιοχές αυτές. Στη συνέχεια υπήρξαν τροποποιήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο επίδομα, με αποτέλεσμα να χορηγείται σε όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στον Νομό Κοζάνης, εκτός από αυτούς που εργάζονται στη πόλη της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Το 2019 φάνηκε ότι με το ΦΕΚ 2326/Β/8/14.06.2019 η αδικία θα διορθώνονταν. Αυτή αποκαταστάθηκε εν μέρει, καθώς το επίδομα λαμβάνουν πλέον και υπάλληλοι που λόγω αμφισβητούμενης ερμηνείας της προηγούμενης ΚΥΑ δεν το έπαιρναν, αλλά εξακολουθεί να είναι ελλιπές και άδικο.

Η περιοχή μας, η ΠΕ Κοζάνης, όπως γνωρίζετε βιώνει την μεγαλύτερη ανεργία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη κρίση που θα δημιουργήσει η απολιγνιτοποίηση. Μιας διαδικασίας που όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει την Δυτική Μακεδονία σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας. Είναι πλέον καιρός να διορθωθεί αυτή αδικία για τους εργαζόμενους του δημοσίου και των Ο.Τ.Α των πόλεων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, που εξαιρούνται μέχρι και σήμερα από το επίδομα προβληματικής περιοχής. Ζητάμε λοιπόν την προσοχή, την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή σας όσο πιο ενεργά γίνεται.»

Συνεχίζω την προσπάθεια και ευελπιστώ για τη δίκαιη αντιμετώπιση και αυτού του αιτήματος!

24 σχόλια

    • ναι ασταματητη η ανυπαρξία του πράγματι
      μόνο που δεν τον ψήφισαν μόνο οι δημόσιοι
      αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά θα τα πούμε στην κάλπη

      • Τα κουβαδάκια σου και λίγο πιο πέρα. Λερώνεις εδώ. Από στατιστική προβλέψεων γνωρίζεις; Απο γκάλοπ άκουσες τίποτε; Ακου που σου λέω, πάνε λίγο παραπέρα …

        • ΠΟΙΑ ΓΚΑΛΟΠ ΡΕ ΑΣΤΕΙΕ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35% ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ,ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 30% ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΤΟ 20%,ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΕΝΤΕΛΩΣ;ΣΚΕΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΣΑΙ! ΤΟ ΥΦΑΚΙ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ!

      • Τα κουβαδάκια σου και λιγο παραπέρα. Λερώνεις εδώ. Και όταν μεγαλώσεις διάβασε για στατιτική προβλέψεων και μάθε να βλέπεις και τα γκάλοπ. Για να μη λες παπαριές

      • Όταν το 2010 καθιερώθηκε η αιρετή περιφέρεια, κάποιοι ανόητοι νόμισαν ότι επειδή τότε ο Δακής στρώθηκε (κάκιστα και για λόγους συμπλεγματικού prestige) στο κρατικό κτίριο της ΖΕΠ, θα πάρουν κι αυτοί το επίδομα. Ως αποτέλεσμα το στέρησαν και από τους υπαλλήλους της αποκεντρωμένης διοίκησης.

        Το ποιος φρόντισε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα είναι εμφανές…

  • Προβληματική περιοχή είναι λόγω των συνθηκών διαβίωσης, επικοινωνίας, στέγασης, του υψόμετρου, του παρατεταμένου χειμώνα, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του αυξημένου κόστους ζωής , Μ Ο Ν Ο για για τους εργαζόμενους του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και των Ο.Τ.Α ;;;;;; Για τους ιδιωτικούς ΔΕΝ είναι ;;;;;
    Για τους συνταξιούχους ΔΕΝ είναι ;;;;;;

    • Άσχετο το σχόλιο. Το επίδομα υπάρχει για κάποιους δημόσιους υπάλληλος αλλά όχι για την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

      • Ε και; Δεν μπορούσε στην επιστολή του να αναφέρει και για ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους ;;; Ετσι για τον τύπο….

        • Μα φίλε μου η επιστολή είναι του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Περιφέρειας, την στηρίζει και την προωθεί.
          Το ίδιο πιστεύω θα κάνει και σε μια παρόμοια επιστολή ιδιωτικών Υπαλλήλων άν υπάρξει.
          Μην παραπονιέσαι άσκοπα.

    • Δεν είμαστε όλοι ένας ενιαίος κλάδος. Πρέπει να διεκδικούμε ο κάθε κλάδος τις δικές του παροχές. Δηλαδή θα συμφωνούσατε και οι δημόσιοι υπάλληλοι να δικαιούνται κουπόνια κοινωνικού τουρισμού ή θα μαλώναμε μεταξύ μας;

    • Φίλε μου συμπάσχω. Αλλά που είναι το εργατικό κέντρο; Καλώς διεκδικούν οι δημόσιοι, εμείς τι κάνουμε;

  • Ετσι που καταντησατε την περιοχη,ολοι οι κατοικοι πρεπει να παιρνουν επιδομα,μικροι- μεγαλοι!

  • Ο/Η Πανδημία με Νέα Μιζοκρατία θεός φυλάξει άγιο είχαμε που ζούμε ακόμα λέει:

    Εμ λογικό είναι με αυτή την τσιρκοκυβέρνηση που έχουμε λογικό είναι να πρέπει να μας δίνουν απο ένα επίδομα σαν ψυχολογική στήριξη με όσα εκαναν κανουν και λενε.. αχαχαχαχαχαχαχα αφού είναι νούμερα όλοι τους

  • Καιρός ήταν να θιχτεί και αυτό το θέμα. Παράνομα εξαιρείται η Πτολεμαΐδα και η Κοζάνη, διότι το επίδομα αναφέρονταν στους Καλλικρατικούς Δήμους και εξαιρούσε Δήμο Πτολεμαΐδας και Δήμο Κοζάνης. Τώρα με τον Κλεισθένη, στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας, δεν μπορεί να ισχύουν διαφορετικά πράγματα ανά τοπικό διαμέρισμα. Πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία.

  • Μόνο που η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα δεν είναι προβληματικές περιοχές για τους υπαλλήλους των ΟΤΑ …για να είμαστε ξεκάθαροι

  • Ας δώσουμε ακόμη ένα επίδομα στους δημόσιους υπαλλήλους. Άλλωστε υπεφεραν τόσα εδώ και ένα χρόνο σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς που με τα 534 ευρώ το μήνα έζησαν μέσα στην χλιδή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.