Σε συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα Κων/νου με τον Πρόεδρο της Συλλογικής Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Milorad Dodik συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης

14 Μαΐου 2021
09:42

 

Σε συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα Κων/νου με τον Πρόεδρο της Συλλογικής Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Milorad Dodik συμμετείχε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας (Κ.Ο.Φ) μεταξύ των δύο Κρατών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι, μεταξύ των δύο εργαλείων με τα οποία η χώρα μας μπορεί να βοηθήσει πρακτικά τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Περιλαμβάνεται η ανάληψη, από 1/7/2021 και για ένα χρόνο, της Προεδρίας της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Βουλή των Ελλήνων θα κινήσει την Κοινοβουλευτική Συνέλευση αυτής της πρωτοβουλίας παίζοντας υποβοηθητικό ρόλο.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που προσκλήθηκε να παρευρίσκεται στη διμερή αυτή συνάντηση και ο κ. Αμανατίδης ως Πρόεδρος της Κ.Ο.Φ. μεταξύ των δύο Κρατών.

Το κλίμα που επικράτησε ήταν φιλικό και δημιουργικό, στη λογική του αμοιβαίου οφέλους. Αποτυπώθηκε η δέσμευση της χώρας μας για πολλαπλή στήριξη της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης έτσι ώστε να μεταβεί από την κατάσταση της εν δυνάμει υποψήφιας χώρας σε υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε).

Κοζάνη 14/05/2021

Από το Γραφείο Τύπου, Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

7 σχόλια

  • Κάποιος θα έλεγε “Βαρυσήμαντη συνάντηση. Ήδη διαφαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσμτα στον ορίζοντα”

    Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ακόμα ένα άσκοπο δελτίου τύπου του κυρίου.

  • Γιώργο έχουμε αναφορά στο χωρίο σου στο παρακάτω άρθρο

    https://www.kathimerini.gr/economy/561361672/kokkini-karta-sto-spasimo-ton-megalon-ergon-ape-se-mikra/

    Να πω βέβαια ένα ΜΠΡΑΒΟ στο ΥΠΕΝ για να σταματήσει η ιστορία με τις κατατμήσεις και την αποφυγη έκδοσης περιβαλλοντικών όρων και εξασφάλιση εγγυημένης τιμής.
    Επιτέλους να μπαίνουνε στις δημοπρασίες οι παίχτες με συνθήκες αγοράς και όχι με συνθήκες ταρίφας….

    Ρώτα και τον Βόσνιο που συνάντησες πως είναι στην χώρα του η κατάσταση? Να σε ενημερώσω ότι στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία όπως λέγονται πλέον) παίζουνε με δημοπρασίες …ακόμα και εκεί φίλε αλλά εδώ κρατική ταρίφα ….

    • Επειδή είσαι “ψαγμένος” για ξαναψάξε. Όλη η αλήθεια για τις ΑΠΕ σε Κοζάνη και Γρεβενά βρίσκεται στο δεύτερο ερώτημα του κ. Γιάτσιου.

      https://kozan.gr/archives/14316

      • Δεν ξέρω τι εννοείς και ποια απάντηση έλαβε στο ερώτημα. Ξέρω ότι το ΥΠΕΝ με αφορμή άλλο έργο άρχισε να κόβει τις κατατμήσεις που κάνουν κάποιες εταιρείες. Είναι σωστό θεωρώ. Προφανώς αυτό δεν χρεώνεται στον κύριο Αμανατίδη…ο οποίος είναι απασχολημένος με τους Βόσνιους κτλ. Να είναι καλά οι περιφέρεια Θεσσαλλίας κτλ κτλ που το πήρε χαμπάρι

        Θα θέλαμε όμως από τον βουλευτή να κάνει ενέργειες (αν δεν έχει ήδη κάνει, δεν ξέρω) υπέρ της σωστής λειτουργίας της αγοράς ενέργειας. Πρέπει οι παίχτες να παίζουν ίσα δεν μπορεί εγώ να έχω 10MW σε ένα έργο να έχω βγάλει ένα σκασμό άδειες και να μπάινω σε δημοπρασίες και ο άλλος να έχει 10ΜW σε κατάτμηση και να έχει εγγυημένη τιμή. ή έχουμε αγορά ή δεν έχουμε. Τέλος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.