kozan.gr: Μέσω αγωγής που κατατέθηκε, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, ζητείται η ανάκληση δωρεάς μεριδίου στο αρχοντικό Βαμβακά, επί της οδού Τράντα στην Κοζάνη (Αποκλειστικό)

17 Μαΐου 2021
13:56

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, στην ανάκληση μεριδίου της δωρεάς του αρχοντικού Βαμβακά, επί της οδού Τράντα στην Κοζάνη, μέσω προσφυγής στη δικαιοσύνη (καταθέτοντας αγωγή, πριν από περίπου δύο εβδομάδες) προχώρησε ο κ. Ζήνων Δούβλης, γιατρός, κάτοικος Γερμανίας, εγγονός του Ευάγγελου Βαμβάκα, από την πλευρά της μητέρας του, ο οποίος είναι κι αυτός κληρονόμος και δωρητής του συγκεκριμένου αρχοντικού. Όπως λέει ο ίδιος στο kozan.gr, η οικία της οικογενείας Ευαγγέλου Βαμβακά έχει προ πολλού χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα. Οι δύο τελευταίες θυγατέρες του Ευαγγέλου Η. Βαμβακά, με συμβολαιογραφική πράξη, προσέφεραν ως δωρεά το μερίδιό τους στο Δήμο Κοζάνης με ορισμένους όρους. Οι συμφωνηθέντες όροι είναι:

  1. Η οικία της οικογένειας Ε. Βαμβακά να παραμείνει διατηρητέα με φροντίδα του δήμου.
  2. Η ίδια οικία να αναπαλαιωθεί με έξοδα και φροντίδα του δήμου.
  3. Η ίδια οικία να φέρει το όνομα Κτίριο Οικογένειας Ευαγγέλου Βαμβακά.
  4. Η ίδια οικία να χρησιμοποιηθεί ως δημοτική βιβλιοθήκη ή πινακοθήκη.
  5. Η διαμόρφωση του αυλόγυρου με έξοδα και φροντίδα του δήμου.

Ο δωρεοδόχος Δήμος Κοζάνης, όλα αυτά τα χρόνια, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την υλοποίηση του σκοπού αυτού, παρ΄όλες τις συστάσεις του έγιναν είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε με σχετική αρθρογραφία στον Τοπικό Τύπο. Το κτήριο παραμένει σε άθλια κατάσταση, σχεδόν υπό κατάρρευση, γεγονός που ανάγκασε τον κ. Zήνωνα Δούβλη να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια.

kozan.gr

10 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.