Γ. Ιωαννίδης: “Οι συνενώσεις δεν πρέπει να τρομάζουν – Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πόσες ομάδες “αντέχει” μία περιοχή και να βάλουμε στην άκρη μικροπρέπειες και τακτικισμούς για το καλό του αθλητισμού και των παιδιών”

17 Μαΐου 2021
13:16

Οι συνενώσεις δεν πρέπει να τρομάζουν. Ανοίγει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα σωματεία περιμένουν του αθλητές τους να επανέλθουν στις προπονήσεις. Τα ερωτηματικά πολλά.. Θα επιστρέψουν όλοι; Σε τι κατάσταση θα βρίσκονται; Θα μπορέσουν να επανέλθουν; Θα αντέξουν οικονομικά τη συνδρομή;
Από τη συμμετοχή των αθλητών θα κριθεί εν πολλοίς και η βιωσιμότητα των σωματείων, τα οποία εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε αδράνεια και μηδενικά έσοδα. Παράλληλα έχουν να κάνουν με ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας, αφού η ΓΓΑ έχει θέσει νέους κανόνες μετά τη σύσταση του Αθλητικού Μητρώου.
Όσοι ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καλούνται να υπερβούν τους εαυτούς τους, για να κρατήσουν ζωντανές τις ομάδες τους και να διατηρήσουν τη συνοχή στους χαρακτήρες των παιδιών, που τόσο καιρό έχουν απομονωθεί στην εικονική πραγματικότητα των υπολογιστών.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιες συγχωνεύσεις-συνενώσεις συλλόγων, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιοχές της χώρας το τελευταίο διάστημα. Βλέπουμε συλλόγους στη Θράκη να συνεργάζονται πλέον σε πολλούς τομείς ενώ στην Καρδίτσα κάποια σωματεία επιλέγουν την κοινή τους πορεία. Πολλά σωματεία στα νησιά των Κυκλάδων βρίσκονται σε συζητήσεις έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο σωματείο, που θα αγκαλιάσει όλα τα παιδιά των περιοχών αυτών.
Το μήνυμα που δίνουν οι διοικήσεις των σωματείων αυτών είναι εξαιρετικό καθώς δεν αναλώνονται σε φλυαρίες και ανέξοδες μαγκιές τύπου «μέχρι τέλους» και άλλα τέτοια γραφικά. Παραμερίζουν τον εγωισμό τους και κοιτάζουν κατάματα το μέλλον των παιδιών που έχουν στις ακαδημίες τους.
Οι επιλογές, όταν το οικονομικό πρόβλημα φτάσει στα άκρα, είναι δύο. Ή θα συνεργαστείς με κάποιο σωματείο, έτσι ώστε συντεταγμένα τα παιδιά να αισθανθούν ασφάλεια ή θα βουτηχτείς στα χρέη και κάποια στιγμή τα παιδιά θα πάρουν το δρόμο τους ανεξέλεγκτα. Στη δεύτερη περίπτωση πολύ πιθανόν κάποια να σταματήσουν τη ενασχόληση με το άθλημα ή ακόμα και να αλλάξουν άθλημα. Η δυναμική βέβαια του νέου σωματείου που δημιουργείται είναι μεγάλη και αυτό πάντα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερες επιτυχίες. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πόσες ομάδες “αντέχει” μία περιοχή και να βάλουμε στην άκρη μικροπρέπειες και τακτικισμούς για το καλό του αθλητισμού και των παιδιών.

Ένα σχόλιο

  • Πολύ σωστή η θέση του κ Ιωαννιδη
    ενός ανθρώπου που ασχολήθηκε και ενδιαφέρθηκε ενεργά με τον αθλητισμό και δικαιούται να έχει άποψη εν αντίθεση με άλλους της σημερινής δημοτικής διοίκησης που δεν γνωρίζουν που είναι το γήπεδο.
    Δυστυχώς όμως στην Κοζάνη θα αυξάνονται και δεν θα μειώνονται τα σωματεία με την νοοτροπία που επικρατεί σ αυτήν την πολι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.