H αφίσα του Δήμου Γρεβενών για τη Γενοκτονία των Ποντίων – Τοποθετήθηκε σήμερα στο κτίριο του παλιού Δασαρχείου

19 Μαΐου 2021
09:45
Κανένα σχόλιο

 

 

Σε μία κίνηση συμβολικού χαρακτήρα προχώρησε το πρωί ο Δήμος Γρεβενών τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στο κτίριο του παλιού Δασαρχείου, μία μεγάλη αφίσα αφιερωμένη στη σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

H εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής για τα 353.000 αθώα θύματα της Τουρκικής θηριωδίας, αναδεικνύοντας παράλληλα το δίκαιο αίτημα των απανταχού Ελλήνων Ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς, 102 χρόνια μετά, οι μαύρες μνήμες από τις σφαγές και τους διωγμούς των Κεμαλικών παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.

Η επετειακή αφίσα της 19ης Μαΐου που φέρει την επιβλητική μορφή του Πόντιου Αντάρτη στα παραδοσιακά χρώματα της Ποντιακής Σημαίας (κίτρινο-μαύρο), έχει ως προμετωπίδα της το λογότυπο «G» [από τον Διεθνή όρο Genocide (Γενοκτονία)], σύμβολο του διαρκή αγώνα των Ελλήνων Ποντίων για την καθολική αναγνώριση και την ουσιαστική επικράτηση της ιστορικής αλήθειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η αφίσα μνήμης του Δήμου Γρεβενών για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα παραμείνει στην πολυσύχναστη αυτή γωνία της πόλης μας έως το τέλος Μαΐου.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.