Γ. Αμανατίδης: Εγκρίθηκε η ίδρυση του Γυμνάσιου Εράτυρας

9 Ιουνίου 2021
19:40

Σε συνέχεια της διαρκούς επαφής μου με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τον Ιανουάριο 2021, υπογράφηκε η Απόφαση ίδρυσης του Γυμνασίου Εράτυρας.

Είχαν προηγηθεί η θετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου, η σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης (Νοέμβριος 2020), η θετική εισήγηση της Δνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η συνεργασία μου με την αρμόδια Υφυπουργό (30-03-2021) όπου “κλείδωσε” η ίδρυση του Γυμνασίου Εράτυρας που μέχρι τώρα λειτουργεί ως Παράρτημα του Γυμνασίου Γαλατινής. Στο ίδιο διάστημα είχα εβδομαδιαίο συντονισμό με το Υπουργείο Παιδείας το οποίο, ύστερα από έλεγχο των Οικονομικών Υπηρεσιών του, έστειλε το Αίτημα (στις αρχές Απριλίου), για τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η νέα πρόκληση για την Εράτυρα και το Δήμο Βοΐου είναι η αύξηση των μαθητών και η παραγωγική λειτουργία του Γυμνασίου προς όφελος της εκπαίδευσης και της περιοχής.

Ευχαριστίες στην Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή που ανταποκρίθηκε θετικά στο δίκαιο Αίτημα των Φορέων της περιοχής και για την συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία μας.

37 σχόλια

    • Κύριε Αμανατίδη σας πρόλαβε ο κ. Κωνσταντινίδης και το ανακοίνωσε πρώτος!! Η ουσιαστικά βέβαια συνεχίζει τη λειτουργία του γιατί θα έκλεινε..

  • κ. Αμανατίδη αυτό μας το χετε ανακοινώσει και ξέρουμε ότι το ξεκινήσατε και το τελειώσατε εσείς. Η Εράτυρα σας ευχαριστεί και είναι στο πλευρό σας.
    Πολλοί θα το καπηλευτουν αλλα η Εράτυρα γνωρίζει πολύ καλά τι έκανες και κανείς για τα προβλήματα μας.

  • Ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Αμανατίδη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους τους κατοίκους της περιοχής.

  • Δεύτερος και καταϊδρωμένος. Πάλι ο Κωνσταντινίδης έκανε τη δουλειά. Το χρονικό των υπηρεσιών δε λέει τίποτα. Ντοκουμέντα;

    • Αν θες ντοκουμέντα δες το δτ του Κωνσταντινίδη….χαχα χαχα βγάλε τη μαρμελάδα από τα ματια

  • Πολλά Συγχαρητήρια κ. Αμανατίδη.Μπράβο για την μεθοδική και αποτελεσματική επίλυση πολλών θεμάτων. Είστε άξιος!

    • Καλώς το το παπαγαλάκι του Στάθη. Επεκτείνεσαι βλέπω… Τώρα και στα σχόλια των άλλων Βουλευτών. Απορώ πως δεν σε μαζεύουν…Αλλά ποιος είναι το ερώτημα.

    • Το πρόβλημα δεν είναι ποιον θα ευχαριστήσετε,αλλά αν υπάρχουν μαθητές είτε στην Εράτυρα,είτε στη Γαλατινή.

    • Emeis pou kseroume ton Amanatidi den xreiazomaste photografies. Kseroume tin douleia tou kai poso methodikos einai. Ama i douleia pou kanei kapoios metrietai me photografies to eixame xameno kai tha psifizame allo Vouleuti. Eftixos den einai tis fotografias kai einai tis douleias kai safos mas dikaiose gia tin epilogi mas gia ti thesi pou einai simera.

  • Τώρα θα γελάσουμε….
    Πόσα παιδιά παρακαλώ έχει η ερατυρα που πηγαίνουνε γυμνάσιο αυτή τη στιγμή
    Μπορείτε να μου πείτε.
    Κ για πιο λόγο τόσα χρόνια δεν πάνε στη γαλατινη κ υπάρχει παράρτημα στην ερατυρα… Κ πληρώνει ο δήμος τα έξοδα του παραρτήματος με 5 παιδιά

  • Εχουμε εδώ και κανένα δίμηνο δελτίο του Κωνσταντινίδη για το θέμα αυτό και βγαίνει τώρα ο κύριος Αμανατίδης και λέει ‘α όχι εγώ ασχολούμαι πιο πολύ καιρό από τον άλλον’ και μας κοτσάρει και το ιστορικό της υπόθεσης εκ των υστέρων…..μάλιστα έβαλε και ένα 30.03.21 να πείσει ότι προηγήθηκε κτλ….Εκτίθεστε έτσι κύριε. Είναι σαν να σηκώνετε το γάντι και να αρχίζετε μετά να μας αραδιάζεται το ημερολόγιό σας για να μασ πείσετε…Μην κάνετε όπως τα μικρά παιδία αν είναι δυνατόν

  • Όσοι συνέβαλλαν αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο. Η Εράτυρα και η περιοχή με παράδοση 300 χρόνων στα Γράμματα θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει το Σχολείο. Είναι και μια ψυχική ανάταση να μείνουν νέοι στην περιοχή.Ένα περιφερειακό έστω και μικρό σχολείο είναι οξυγόνο πολιτισμού.

    • Αντί για αγκαλιές αρχίστε να κάνετε παιδιά εκεί στην Εράτυρα!Τα σχολεία διατηρούνται ζωντανά μόνο με παιδιά!
      Δεν θα μείνουν οι νέοι στην περιοχή επειδή υπάρχει το σχολείο μην έχετε αυταπάτες….το σχολείο θα μείνει επειδή υπάρχουν…αν υπάρχουν νέοι που κάνουν παιδιά.
      Παντως σαν φορολογούμενος πολίτης δεν με βλέπω να χαίρομαι ιδιαίτερα με την διατήρηση σχολείου με 5 παιδιά!
      Αυτό μας τρώει στην Ελλάδα τόσα χρόνια τώρα…η αδυναμία πολιτικής βούλησης για θέματα που μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος!

  • Κι εσύ και η Αντωνίου και ο Κωνσταντινίδης βγάλατε δελτίο τύπου για να αυτοπροβληθείτε “κατόπιν ενεργειών μου”…

    • Η Αντωνίου δεν αναφέρεται στην Εράτυρα. Όσο για το ποιος έκανε την δουλειά αγαπητέ μου εάν έχεις λογική μπορείς να δεις ποιος το έτρεξε από την αρχή και το τελείωσε από το αντίστοιχα ΔΤ. Το άλλο ΔΤ θα δεις ότι είναι μόνο από τηλεφώνημα πληροφορίας.

  • Είναι ευχάριστο να ανοίγουν σχολικές μονάδες και ας λειτουργούν με λίγα παιδιά.Το γυμνάσιο της Άνω Κώμης το έκλεισαν με τετραπλάσιους μαθητές.Αλλα τους χρειαζόταν το κτήριο.Κριμα.

  • Εν μεσω επικειμενων συγχωνευσεων σχολειων σιγουρα ειναι μεγαλη επιτυχια για την περιοχη! Μπραβο σας που δουλεψατε! Το ενα βημα εγινε το αλλο να υπάρχουν παιδιά εξαρτάται απο τους κατοίκους!

  • Γιατί τρωγόμαστε σαν τα κοκόρια δεν καταλαβαίνω Ο άνθρωπος δουλεύει κ γιαυτό εκλέχθηκε που άλλοι το παλευουν χρονια….Συγχαρητήρια κ τέλος Θέλαμε πολυ το σχολείο ευχαριστουμε!!

  • Χωρίς νόημα…με 4 παιδιά δεν μπορείς να κρατήσεις σχολείο μονο και μονο να υπαρχει.Τα λειτουργικα εξοδα για 9 μηνες ειναι τοσα πολλά που του χρονου κατοπιν ενεργειών τους.. θα κλείσει πάλι.
    Πολιτικοί και πολιτική !!!

  • Έχετε απόλυτα άδικο και μόνο κακία εκπεμπεται κάποιοι αβασάνιστα και ψέματα διασπείρετε.Η ΕΡΑΤΥΡΑ με άριστες υποδομές και πιο πολλά παιδιά έχει από άλλα λειτουργούντα Σχολεία και πάντα έπαιζε και θα παιξει σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα και την Παιδεία στην περιοχή.

  • Από τις πιο σωστές, δίκαιες και στοχευμένες επιλογές η επανίδρυση του Γυμνασίου Εράτυρας. Το αξίζει η περιοχή.Προσθέτει αισιοδοξία στους νέους και ελπίδες βάσιμες να συγκρατηθεί ο πληθυσμός.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.