Σύνδεσμος αδειούχων υδραυλικών θερμικών & κλιματιστικών έργων Ν.Κοζάνης “Ο ήλιος”: Ανακοίνωση συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση, την Πέμπτη 10/06

9 Ιουνίου 2021
19:35
Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι – εργαζόμενοι,

         Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοτέχνες – αυτοαπασχολούμενος και εργαζόμενους να δώσουν τον παρόν τους στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 10/06/2021 και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία της Πόλης μας δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή μας στο αντεργατικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο θα ως έχει αποτέλεσμα:

  1. Την μείωση των εισοδημάτων κάθε εργαζόμενου
  2. Την αύξηση των ωρών εργασίας
  3. Την καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας ως εργάσιμης ημέρας
  4. Την καθιέρωση της προσωπικής διαπραγμάτευσης μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων που θα επιφέρει εργασιακή ζούγκλα στην αγορά εργασίας
  5. Την συρρίκνωση και τον έλεγχο της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Με βάση της παραπάνω επιπτώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο – έκτρωμα, ΔΕΝ δεχόμαστε να ομιλεί και να αποφασίζει για τους εργαζόμενους ένας Υπουργός που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εργασιακό περιβάλλον όπως είναι ο κ.Χατζιδάκης. Το οχτάωρο εργασίας έχει καθιερωθεί με αγώνες και αίμα εδώ και 135 χρόνια. Αν σε κάτι λέει αλήθεια η κυβέρνηση και η ΕΕ, αυτό είναι ότι το 8ωρο είναι πλέον ξεπερασμένο. Έχει ωριμάσει εδώ και καιρό το αίτημα για 7ωρη, 5ήμερη, 35ωρη εργασία με δυνατότητες ποιοτικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Για να ζήσουμε επιτέλους όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα και όχι να γυρίσουμε στον 19ο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.