Συνάδελφοι – εργαζόμενοι,

         Καλούμε όλους τους συναδέλφους βιοτέχνες – αυτοαπασχολούμενος και εργαζόμενους να δώσουν τον παρόν τους στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 10/06/2021 και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία της Πόλης μας δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή μας στο αντεργατικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή από την κυβέρνηση της ΝΔ και το οποίο θα ως έχει αποτέλεσμα:

  1. Την μείωση των εισοδημάτων κάθε εργαζόμενου
  2. Την αύξηση των ωρών εργασίας
  3. Την καθιέρωση της κυριακάτικης αργίας ως εργάσιμης ημέρας
  4. Την καθιέρωση της προσωπικής διαπραγμάτευσης μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζομένων που θα επιφέρει εργασιακή ζούγκλα στην αγορά εργασίας
  5. Την συρρίκνωση και τον έλεγχο της δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων

Με βάση της παραπάνω επιπτώσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο – έκτρωμα, ΔΕΝ δεχόμαστε να ομιλεί και να αποφασίζει για τους εργαζόμενους ένας Υπουργός που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εργασιακό περιβάλλον όπως είναι ο κ.Χατζιδάκης. Το οχτάωρο εργασίας έχει καθιερωθεί με αγώνες και αίμα εδώ και 135 χρόνια. Αν σε κάτι λέει αλήθεια η κυβέρνηση και η ΕΕ, αυτό είναι ότι το 8ωρο είναι πλέον ξεπερασμένο. Έχει ωριμάσει εδώ και καιρό το αίτημα για 7ωρη, 5ήμερη, 35ωρη εργασία με δυνατότητες ποιοτικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Για να ζήσουμε επιτέλους όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα και όχι να γυρίσουμε στον 19ο.