Δένδιας: Η συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro ως MKD δεν μπορεί να γίνει δεκτή – Zητεί συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

13 Ιουνίου 2021
13:20

Πλήρη εφαρμογή των Πρεσπών ζητάει ο Νίκος Δένδιας με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Bujar Osmani διαμαρτυρόμενος για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, ως «Μακεδονία»

Eπιστολή προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Bujar Osmani απέστειλε ο υπουργού Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ζητώντας την πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Αφορμή για την επιστολή αυτή είναι η συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, ως «Μακεδονία»

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Δένδιας στην επιστολή του αναφέρει ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος e, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).

Παράλληλα τονίζει ότι εκκρεμεί η αλλαγή της ονομασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ζητά τέλος την παρέμβαση του κ. Osmani, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

in.gr

17 σχόλια

  • Μα δεν την ακυρωσε ακομα το Κουλόπαιδο που θα την έσκιζε και θα ασκούσε βέτο? Οχι? αχαχαχαχαχαχα!

    • Σκισαματα μονο ο τσιπροκιο κανει οπως με τα μνημονια!!! Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!! Ο μητσοτακης ποτε δεν ειπε για σκισιματα,αλλα ειχε προειδοποιησει την συκυβερνηση των τσιπροκαμενων να μην ψηφισουν την συμφωνια γιατι μετα ειναι αργα και δεν μπορουν να γινουν πολλα πραγματα!!

    • Ευτυχώς ήρθε ο τσιπουρας και άλλαξε το σλόγκαν… Πλέον λέγετε ο λαός δεν ξέχνα τι σημαίνει ΑΡΙΣΤΕΡΆ.

    • Ο σημερινός π/θ ουδέποτε είπε πως θα σκίσει τη συμφωνία,ούτε είχε τρόπο να αποτρέψει την υπογραφή της μια και ο καμμένος δεν επιθυμούσε να χαλάσει τη σχέση του με τον αλ6.Προειδοποίησε μάλιστα πως η συμφωνία είναι κακή – κάκιστη για την Ελλάδα αφού έδινε, πέρα από το όνομα ,γλώσσα και εθνότητα!Ας όψονται λοιπόν οι τσιπροκαμμένοι!

      • παρακαλατε να εφαρμοστει η συμγωνια των πρεσπων για μην λεγονται σκετο _μακεδονια_ κι εσεις κι ο αρχηγός σας γατάκια αντε γεια
        περιμενει ευχαριστω απο εσας ο τσιπρας οπως ειπατε ευχαριστω και
        και στον νομο για την κανναβη αλλα λέγατε τοτε για μαστουρωμενους γατακια

        • Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Καταφέρατε και αλλάξατε το σύνθημα. μέσα σε 5 χρόνια διαλύσατε τα πάντα.

      • Έχει τρόπο να την αλλάξει Δεξιούλη, αλλά δεν θέλει, άλλωστε ο ΖΑΕΦ έδωσε συγχαρητήρια στον Κούλη γιατί έκανε αγώνα ο Κούλης για να περάσει η συμφωνία, κι ο αγώνας αυτός μεταφράζεται σε άρνηση αντίδρασης από τη Ν.Δ. αφού ούτε καν δημοψήφισμα δεν τόλμησε να ζητήσει ο Κούλης, γιατί όπως γράφω και παραπάνω Αμερικανογερμανοί θα του κάναν τα αυτιά σφεντόνα. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες Δεξιών

  • Σε λίγες μέρες Καρυπίδης, Τσίπρας & Κοτζιάς θα γιορτάσουν την επέτειο της παρωδίας μαζί με τα γενέθλια του Νίμιτς! Φήμες λένε πως θα ντυθούν Σκοπιανοί Μακεδονομάχοι με κόκκινες περικεφαλαίες!

  • Λέγατε μόλις εκλεχτηκατε ότι η συμφωνία είναι τελικά καλή εφόσον εφαρμοστεί. Αφού δεν εφαρμόζεται, προβείτε άμεσα σε βέτο σε όλα τα επίπεδα και τέλος. Όλα τ’αλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.