Δήλωση Κοτζιά: “Ας σταματήσουν, κάποιοι στη Βόρεια Μακεδονία τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών – Η ΟΥΕΦΑ η οποία αποδέχεται ως μέλη της μόνο Ομοσπονδίες από αναγνωρισμένα κράτη, δεν μπορεί να αποδέχεται Ομοσπονδία ανύπαρκτου κράτους (όπως είναι το «Μακεδονίας»).”

13 Ιουνίου 2021
13:00

Συστήνω σε όλους τους αρμόδιους στην Βόρεια Μακεδονία να διαβάσουν με προσοχή και να τηρήσουν με ακρίβεια την παράγραφο [3.ζ.] του Πρώτου άρθρου της Συμφωνίας των Πρεσπών [1.3.ζ.]. Σε αυτή με σαφήνεια συμφωνήθηκε ότι το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι υποχρεωτικό για κάθε θεσμό της φίλης χώρας, αν συντρέχει σειρά λόγων ένας εκ των οποίων είναι όταν αυτός «έχει σχέση με το Κράτος και τις δημόσιες οντότητες».

Γνωρίζουμε ότι οι Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου είναι ανεξάρτητες ενώσεις. Αλλά αυτές λειτουργούν στη βάση των εθνικών νόμων λειτουργίας του αθλητισμού σε κάθε χώρα. Μπορεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2020, να εκπροσωπεί μια ποδοσφαιρική ομάδα την Ομοσπονδία της, αλλά αυτή η Ομοσπονδία δεν είναι άνευ πατρίδας, δεν λειτουργεί εκτός τόπου και χρόνου. Είναι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία σε ένα συγκεκριμένο κράτος και συνδέεται με αυτό. Όχι σχέση υποταγής ασφαλώς, αλλά σίγουρα σχέση. Κατά συνέπεια η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας συνδέεται και έχει σχέση με το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας και όχι με ένα τρίτο. Ούτε είναι Ομοσπονδία ενός χώρου χωρίς κράτος. Εξάλλου, χωρίς το κράτος της Βόρειας Μακεδονίας δεν θα συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ακόμα, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας δεν είναι ούτε μια εμπορική επιχείρηση με εμπορικό σήμα ως υποστηρίζουν ορισμένοι. Αντίθετα, από αυτή τη σκοπιά εμπίπτει στις διατάξεις για υποχρεωτική «αναγραφή της χώρας προέλευσης» καθότι μάλιστα αγωνίζεται σε «επίσημο πλαίσιο» (με την έννοια του άρθρου [1.7.]).

Ας σταματήσουν, κάποιοι στη Βόρεια Μακεδονία τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και του φιλειρηνικού πνεύματός της.
Η ΟΥΕΦΑ η οποία αποδέχεται ως μέλη της μόνο Ομοσπονδίες από αναγνωρισμένα κράτη, δεν μπορεί να αποδέχεται Ομοσπονδία ανύπαρκτου κράτους (όπως είναι το «Μακεδονίας»). Το κράτος που πραγματικά υπάρχει είναι «Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να συνδράμει στην ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής και να μην επιτρέπει να προστίθενται προβλήματα μέσω του ποδοσφαίρου.

Τέλος, η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να στείλει, επιτέλους, μόνιμη ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων και νομικών στην Ελληνική Πρεσβεία στα Σκόπια προκειμένου να παρακολουθεί και να ελέγχει την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και να σταματήσει να εγκλωβίζει τη χώρα στα μικροπολιτικά παιχνίδια στο εσωτερικό της ΝΔ.

 

 

18 σχόλια

  • Πολύ απλά, δεν θα έπρεπε ποτέ ο Τσίριζα να δεχθεί το “Βόρεια Μακεδονία”. Ας τους έλεγαν “Νότιο Τιμπουκτού”. Τώρα βουλιάξατε στην ανυποληψία και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναβγείτε απ’ το βούρκο της.

    • Νατος ο Μωυσής ας ακυρώσει την συμφωνία, το έλεγε άλλωστε ότι δεν θα δεχθεί ενταξιακές σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ για την Βόρεια Μακεδονία(έχει υπογράψει και έγγραφα του ελληνικού κράτους με αυτό το όνομα λ),τι πάλι οχι;

    • Σωστά! Καλά τους λέγανε Μακεδονία σκέτο.Το Βόρεια τι το θέλανε;
      Α, ρε Τσίπρα και Κοτζιά σε τι μπελάδες τους βάζετε

      • Το όνομα τους ήταν ΠΓΔΜ, μόνοι τους δήλωναν “Μακεδονία” χωρίς να έχουν αναγνωρισμένο αυτό το όνομα από τον ΟΗΕ.

        • ΠΓΔΜ ήταν μονο για εμας. Για τον υπόλοιπο πλανητη;
          Μην τρέφουμε αυταπατες, η εξωτερική μας πολιτική, διαχρονικά, ηταν χάλια.
          Δεν φταίει κανενας Κοτζιάς και κανενας Σύριζα.
          Πρέπει να ανατρέξουμε πολλά χρόνια πισω. Αλλα δεν μας αρεσει. Οσο ψάχνεις βρίσκεις λενε.

  • Αντε ρε τσιριζαιοι αφησατε πισω σας σταχτη και μπουρμπερη και κουνατε και το δαχτυλο!!! Ειστε ο ορισμος του θρασους και της υποκρισιας!!! Ευτυχως απαλλαγηκσμε απο εσας μια και καλη!!!!!

    • Τι ακριβώς είναι στάχτη και μπουύρμπερη από ΣΥΡΙΖΑ,περιμένω επιχειρήματα αλλιώς στην γωνίτσα σου

      • μην περιμενεις απαντηση απλα δεξιος λαικισμος τους πειραξε που αφησε οτσιπρας 37 δις απλα έμαθα στα αδεια ταμεια

    • τα 37 δισ ειναι καμμενη γη ενω τα αδεια ταμεια επιτυχια
      το θρασσος σας απιστευτο αλλα πλησιαζει το τελος μην αγχωνεστε κυριοι της νδουλας ακι σοφιστες του λαικισμου

      • Φαντάζεσε να είχαμε με κορωνοϊό τον Τσίπρα; Με ότι καταπιάστηκε τα έκανε θάλασσα, βλέπε μνημόνια, κλείσιμο τραπεζών, Σκοπιανό,, τηλεοπτικές άδειες, τραγωδία στο Μάτι…

      • τα 37 δις που αναφέρεις έρχονται μετρά το μνημόνιο των 100 δις που μας χρέωσε και αποτελεί λογιστικό υπόλοιπο που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα, χειροπιαστά δεν υπάρχουν. Μεγαλύτεροι εθνομηδενιστές ΔΕΝ ΠΈΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΏΡΑ. Όσοι και από τους επενδυτές που μας φορτώσατε, να σας ψηφίσουν πάλι εκεί πίσω θα μείνετε.

      • Πιο πιθανο ειναι να παρει το τσαμπιονς λιγκ η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ παρα να ξαναγινει πρωθυπουργος ο τσιπροκιο βασουλα,χαχαχαχα!!!!

        • τα ποσοστα σου για τον τσιπρα ειναι πιο δυσκολα και απο πληρωμενες δημοσκποπησεις σας
          γι αυτο παθαινετε στερητικο συνδρομο οταν χανεται την εξουσια
          καλά κρασια

          • Ο νηστικός καρβέλια ονειρευετε. Θα δείξει αν είναι πληρωμένες οι δημοσκοπήσεις. Προς το παρών συνεχίστε τον ύπνο σας.

  • Τα ιδια για δηθεν στημενες δημοσκοπησεις λεγατε και πριν τις ευρωεκλογες,και το αποτελεσμα ηταν 11 μοναδες διαφορα στο κεφαλι,τα ιδια λεγατε και πριν τις βουλευτικες εκλογες και χασατε με 9 μοναδες διαφορα!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.