Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η εξαπάτηση ξεπερνάει πολλές φορές την όποια λογική.Είναι σαν μια λίμνη όπου η επιφάνεια της είναι πεντακάθαρη κρυστάλλινη αλλά αν κοιτάξουμε στον πυθμένα της είναι γεμάτη με σκουπίδια και ακαθαρσίες. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να καταλάβει πλέον κανείς ότι δεν είναι αυτή η όμορφη και οργανωμένη κοινωνία που θέλει να μας παρουσιάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Τα πληρωμένα φερέφωνα,τα παπαγαλάκια και οι πληρωμένοι εντολοδόχοι που φροντίζουν να φαίνονται όλα λαμπερά και κρυστάλλινα… και απ´ότι φαίνεται κάνει καλά την δουλειά της σκεπάζοντας κάθε ατέλεια και αδικία αυτής της κυβέρνησης αφήνοντας στο έλεος του θεού χιλιάδες συμπολίτες μας που το διάστημα της πανδημίας οι μέρες τους ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

Τι έχετε να πείτε κύριοι της κυβέρνησης για τους οικοδομικούς εργάτες, για τους διανομείς εστίασης και καφετεριών, για τις καθαρίστριες στις πολυκατοικίες για τους μικροπωλητές που το εισόδημα τους ήταν πάντα μικρό…για τους ανθρώπους αυτούς που πολλές φορές αναγκάστηκαν να δουλέψουν και με μαύρη εργασία για να μπορέσουν να επιβιώσουν; Δυο είναι οι λέξεις. Απολύτως Τίποτα! Να που χωλαίνει το σύστημα σας κύριε Μητσοτάκη. Ρωτήστε αυτούς τους ανθρώπους πως πέρασαν τις ημέρες της πανδημίας πως πέρασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων αυτοί και οι οικογένειες τους.

Διαπράξατε ένα κοινωνικό έγκλημα με τη βούλα της κυβερνήσεως σας. Αλλά αν θέλετε να μιλήσουμε για το σήμερα συνεχίζετε τον πόλεμο που ανοίξατε με τους εργαζόμενους καταργώντας το οκτάωρο.Ένας θεσμός που αποκτήθηκε με αγώνες και αίμα που γρήγορα ξέχασε η κυβέρνηση σας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε το αιώνιο σύνθημα εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Θα μας βρείτε απέναντι στην αδικία, την φτωχοποίηση, τον εξευτελισμό ,την εξαθλίωση της κοινωνίας μας. Όχι στην κατάργηση του οκταώρου . Ναι στην ζωή. Ναι στην αξιοπρέπεια. Μ’ αυτά τα υλικά είμαστε φτιαγμένοι αυτή είναι η προίκα μας…

Σωτηρία Κεσόγλου