kozan.gr: “Έρχεται” το 1ο φεστιβάλ θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων με τίτλο “Γιάννης Καραχισαρίδης” – Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φεστιβάλ, συνολικά εφτά (7), είναι από Κοζάνη, Πτολεμαΐδα & Σέρβια

23 Ιουνίου 2021
07:34
Κανένα σχόλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, την πρόταση για τη δημιουργία φεστιβάλ θεατρικών ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Τέχνης, μόλις επιτραπούν τα θεάματα σε κλειστούς χώρους, με οικονομική ενίσχυση για την κάθε ερασιτεχνική ομάδα ισότιμα, κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο Kαλλιτεχνικός Διευθυντής Βασίλης Μυριανθόπουλος. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ (μέχρι στιγμής έχουν συμφωνήσει όλες οιομάδες της περιοχής), θα παρουσιάσουν ένα έργο τους και θα τους διατεθούν, η Αίθουσα Τέχνης κι η Εναλλακτική Σκηνή για δοκιμές, τα εργαστήρια σκηνικών για την κατασκευή του σκηνικού της κάθε παραγωγής, σκηνικά αντικείμενα και κοστούμια που τυχόν θα χρειαστούν από το υλικό του θεάτρου, φωτιστική και ηχητική κάλυψη, πάντα με ποσοστιαία σχέση μεταξύ των ομάδων και σύμφωνα με την διαθεσιμότητα του Δη.Πε.Θε. σε σχέση με τις εσωτερικές παραγωγές. Ο προτεινόμενος χρόνος υλοποίησης του Φεστιβάλ είναι το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2021 – Νοέμβριος 2021, με ενίσχυση 2.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για κάθε ερασιτεχνική ομάδα. Σύμφωνα με την πρόταση οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φεστιβάλ, συνολικά είναι εφτά (7). Τρείς (3) από την Κοζάνη (Θεατροδρόμιο, Ονειρόδραμα, Θεατρική Σκηνή), τρεις (3) από την Πτολεμαΐδα (Θεατρική Αναζήτηση, Βόρειο Πεδίο, Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας) και μία (1) από τα Σέρβια (Κόκκινη Κουϊντα). Να σημειωθεί πως μετά από πρόταση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ε. Κουϊμτζίδου, στο φεστιβάλ θα δοθεί τ’ όνομα του αειμνήστου “Γιάννη Καραχισαρίδη”, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.