kozan.gr: Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Περιβάλλοντος Βασίλης Βασιλακόπουλος για το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς: “Xωρίς καμία λογική η συμμετοχή των φιλοζωικών σωματείων στην αυτοδιοίκηση. Ουσιαστικά με το νέο νόμο οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία συνδιοικούν με το δήμο. Αυτό εγώ δε μπορώ να το καταλάβω” (Βίντεο)

23 Ιουνίου 2021
20:43

Κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή (23/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, σε σχέση με το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Περιβάλλοντος Βασίλης Βασιλακόπουλος , μεταξύ άλλων ανέφερε: “Xωρίς καμία λογική η συμμετοχή των φιλοζωικών σωματείων στην αυτοδιοίκηση. Ουσιαστικά με το νέο νόμο οι φιλοζωικές οργανώσεις και τα σωματεία συνδιοικούν με το δήμο. Αυτό εγώ δε μπορώ να το καταλάβω” . Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα που σας μεταφέρει το kozan.gr

18 σχόλια

  • οι φιλόζωοι μας λένε να ρωτήσουμε τις γάτες που θα βάλουμε τα ψάρια..μάλλον πήραν χαμπάρι ότι υπάρχει χρήμα και θέλουν να το διαχειριστούν μόνοι τους, για τις ψυχούλες ρε γαμ@τ@

  • Το χαλι σας δε το βλέπεις;

    Παντού σκυλιά, εποχές Ιωαννιδη και χειρότερα κατάφερες και σου φταίνε τα φιλοζωικά.

    Παραιτήσου τώρα αν έχεις ίχνος ντροπής για το χαλι με τα αδέσποτα.

  • Ο κυρ Δήμαρχος όμως στις εκλογές είχε μαζέψει τους φιλόζωους κσι τους πουλούσε φούμαρα και συνεργασίες για τα ψηφαλακια!

  • Να τα έλεγε αυτά κανένας που διοικεί πραγματικά… Εξαφανισμένοι είστε στον Δήμο σε όλα τα επίπεδα. Μισό πράγμα να κάνει ο οποιοσδήποτε άλλος θα είναι περισσότερο από το τίποτα.

  • Εσύ είπες θα μαζέψειs τα σκυλιά .πότε εξαφανισμένε
    αντιδήμαρχε πέρασαν ήδη δέκα μέρες και μας δουλεύεις

  • Χωρίς λογική είναι ότι είστε ακόμα σε αυτή την θέση.Το νομοσχέδιο το οποίο προτάθηκε και πέρασε από διαβούλευση δεν έλεγε πουθενά για συνδιοίκηση έλεγε απλά ότι αν ήθελε ο δήμος μπορούσε να συνεργαστεί με το φιλοζωικό της περιοχής του ούτε για χρήματα μιλούσε ούτε τίποτα από αυτά που λέτε εσεις.Βεβαια θα μπορούσατε να πάρετε θέση όσο ήταν σε διαβούλευση πριν από 1.5 μήνα περίπου αλλά έτσι είναι όταν κατεβαίνεις από τον Άρη ξαφνικά και μαθαίνεις τα νέα όλα μαζεμένα αργείς.Απο τότε που βγήκε ο κύριος εξαφανισμένος και τώρα επανήλθε με λανθασμένη εικόνα και άποψη να μας πει ότι δεν θέλει και κανέναν άλλο να μπλέκεται στην τόσο καλή δουλειά που κάνει ο δήμος, τουλάχιστον δεν σας λείπει το χιούμορ

  • ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΓΕΛΗ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΓΑΥΓΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΙΚΟΥΣ.ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ.

  • Όπως δεν θα συναντήσετε ποτέ κρεοπώλη να αντιτίθεται στην κατανάλωση κρέατος ή ζαχαροπλάστη να επιδιώκει τον περιορισμό στην κατανάλωση ζάχαρης, έτσι δεν θα δείτε ποτέ φιλοζωική να μάχεται για την εξάλειψη του φαινομένου των αδέσποτων ζώων.
    Δυστυχώς είναι παιχνίδι συμφερόντων!
    Βεβαίως να μην συγχέουμε τις μεγάλες «επαγγελματικές» φιλοζωικές που εισηγούνται αυτά τα ανεδαφικά νομοσχέδια, με τους συμπολίτες μας με τις αγνές φιλοζωικές προθέσεις.
    Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως θα εφαρμοστεί η απαγόρευση αδέσποτων σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από σχολεία, νοσοκομεία, σταθμούς κλπ που προβλέπει το ν/σ?

    • Δεν ξέρω τι εμπειρία έχετε από φιλοζωικα θέματα αλλά θα σας πω ότι καλό θα είναι να μην βάζουμε όλους και όλα σε ένα τσουκάλι.Σας πληροφορω όμως ότι όλοι οι σωστοί φιλοζωοι θα ήθελαν να μην υπάρχε ούτε ένα ζώο εξω αδεσποτο και γι’αυτό παλεύουν με στειρώσεις και υιοθεσίες με ότι μέσο διαθέτουν κάθε μερα.Προφανως και δεν γίνεται να απαγορεύσεις στο αδέσποτο να πλησιάσει στα 200 μέτρα τους χώρους που αναφέρετε αλλά αυτό που μπορεί να γίνει είναι να μην σιτίζονται τα ζώα σε απόσταση κοντινή ώστε να μην μένουν και εκεί.Νομιζω ότι σε αυτό το σκεπτικό κινείται το συγκεκριμένο μέτρο.

      • Συμφωνώ με την τοποθέτησή σας. Άλλωστε διευκρινίζω επαρκώς την ύπαρξη δύο ειδών φιλόζωων.
        Με τη διάταξη για τα 200 μέτρα υπάρχει ξεκάθαρα η παραδοχή από την πολιτεία ότι τα αδέσποτα ζώα αποτελούν εστίες κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και τα απαγορεύει σε αυτούς τους χώρους. Εάν αποδεχτούμε όμως τη δική σας ερμηνεία, θα έπρεπε ρητά να απαγορεύεται ή και να διώκεται η παροχή τροφής σε αδέσποτα σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων. Στη διατύπωση των νόμων, δεν επιτρέπεται το περιθώριο διφορούμενη ερνηνείας.
        Συμπερασματικά, η πρόταση του Αντιδημάρχου για περισυλλογή όλων των αδέσποτων σε ένα τεράστιο διαδημοτικό καταφύγιο, με μόνιμη κτηνιατρική παρακολούθηση και συνθήκες πραγματικής ευζωίας, δηλαδή όχι σε κελιά 2χ2, είναι μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση.

  • Γιατί οι ταιστρες που έβαλε ο Δήμος Κοζανης είναι άδειες και δεν τις γεμίζουν να μένουν τα σκυλιά εκτός πόλης και να βρίσκουν φαγητό και νερό σε συγκεκριμένο μέρος!?
    Γιατί απλά έχουν αποτύχει στην διαχείριση των αδέσποτων και τους φταίνε οι φιλόζωοι

  • Όλοι οι δήμοι παίρνουν χρήματα για τα αδέσποτα. Κάποιοι δήμαρχοι, ως σωστοί που είναι κάνανε έργα για τα αδέσποτα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.