Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών ο δράστης – ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας και Ναούσης

23 Ιουνίου 2021
21:01

Επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν για καθαίρεση δέχθηκαν Μητροπολίτες και ένας φύλακας της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι, καθώς και άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο συγκεκριμένος ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών. Το συνοδικό δικαστήριο που ήταν σε εξέλιξη, θα αποφάσιζε την καθαίρεση του ιερέα  ο οποίος υπάγεται στη Μητρόπολη Βέροιας και Ναούσης.

Όπως φαίνεται από την παρακάτω κλήτευση, το συγκεκριμένο δικαστήριο δίκαζε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Το συνοδικό δικαστήριο είχε αναβληθεί στις 11 Μαΐου 2021 και εκδικάστηκε σήμερα. 

Οι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε υπόθεση με ιερέα. Πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει σήμερα.

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό.

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

in.gr

Aκολουθεί και το δημοσίευμα από το Lawandorder.gr.

Το έγγραφο της κλήτευσης του ιερέα ο οποίος επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες μέσα στη Μονή Πετράκη φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα το Lawandorder.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης, είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του L&O μετά την επίθεση ο 37χρονος ιερέας είπε στους αστυνομικούς ότι «τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν. Η υπόθεση των ναρκωτικών σε βάρος μου ήταν μια σκευωρία». ο δράστης έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Όλοι οι τραυματίες, οι 7 Μητροπολίτες, οι δύο δικηγόροι και ο αστυνομικός φρουρός της Μονής έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί.

Ένα σχόλιο

  • Η εκκλησία μας ντροπιάζει συνεχώς και με διάφορους τρόπους. Η πολιτεία πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον τους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.