Εορδαία: Κατακόρυφη μείωση στην παραγωγή κερασιών

24 Ιουνίου 2021
12:42

Μειωμένη η φετινή απόδοση στις πρώιμες και μεσοπρόθεσμες ποικιλίες κερασιών στην Εορδαία, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο, για ζημιές που κατά βάση υπολογίζονται έως και 70% ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τα δέντρα δεν έδωσαν καθόλου καρπό.

Ο παγετός και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάρτιο επηρέασαν την ανθοφορία των κερασιών, όπως και την ποιότητα του προϊόντος γι’ αυτό και οι αγρότες προσβλέπουν στην βοήθεια της Πολιτείας ώστε να καλύψουν τη ζημιά, αλλά και να αποπληρώσουν τις οφειλές τους απέναντι σε προμηθευτές.

Οι τιμές πώλησης του προϊόντος στις λαϊκές αγορές φθάνουν μέχρι και τρία – τρεισήμισι ευρώ το κιλό, εξ αιτίας της μεγάλης ζήτησης σε ένα καθαρά εποχιακό φρούτο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.